Fotó: Sas Gabor Photo - facebook.com/SasGaborPhoto

Magyar-francia: "Nehéz volt, elfelejtettük már, hogy milyen telt ház előtt játszani" – Griezmann a talajra és a melegre is panaszkodott

Deschamps szerint a magyarok rengeteg energiát emésztettek fel labda nélkül, de így is dinamikusabbak tudtak lenni az övéinél, Griezmann pedig úgy látta, a sok kihagyott helyzetnek megfizették az árát.
Csakfoci Admin 2021. június 19., szombat 21:58
Fotó: Sas Gabor Photo - facebook.com/SasGaborPhoto
Deschamps szerint a magyarok rengeteg energiát emésztettek fel labda nélkül, de így is dinamikusabbak tudtak lenni az övéinél, Griezmann pedig úgy látta, a sok kihagyott helyzetnek megfizették az árát.
Szerző: Csakfoci Admin 2021. június 19., szombat 21:58

Didier Deschamps, a franciák szövetségi kapitánya kiemelte, a hőséghez testileg és pszichológiailag is alkalmazkodni kellett, ami az ő csapatának kevésbé sikerült.

– Így is rengeteg lehetőséget kidolgoztunk az első félidőben, betalálni azonban nem tudtunk. A magyarok a játékrész végén megszerezték a vezetést, aztán pedig remekül védekeztek – fogalmazott a kapitány, aki az eredménnyel nem, csapatával viszont elégedett volt. Sok lövésünk volt, a kapufát is eltaláltuk, szereztünk plusz egy pontot az eddigi háromhoz, a célunk továbbra is az, hogy továbbjussunk a csoportból – tette hozzá a világbajnok együttes trénere.

Kiemelte, a magyarok - főleg az első játékrészben - megmutatták, milyen remek játékosaik vannak, mert ilyen fontos mérkőzésen tudtak ilyen remek teljesítményt nyújtani.

A magyarok rengeteg energiát emésztettek fel labda nélkül, de így is dinamikusabbak tudtak lenni nálunk – egészítette ki a szakvezető, aki szerint az első negyedórában nehezen lendültek játékba, ráadásul a hazai közönség előtt gyönyörűen játszó rivális kevés helyet hagyott nekik a támadóharmadban. Így is volt 14-15 kapura lövésünk, egy percig sem adtuk fel – zárta Deschamps.

A lefújást követően a Barcelona világsztárja, a franciák egyetlen gólját jegyző Antoine Griezmann is értékelte a látottakat.

– Nehéz volt ez a meccs, elfelejtettük már, hogy milyen telt ház előtt játszani, nem hallottuk egymás szavait. A talaj száraz volt, valamint a nagy meleg miatt is nehéz volt, de ezt már a meccs előtt is tudtuk, hogy így lesz. Sajnos kaptunk egy gólt, a saját lehetőségeinket pedig nem tudtuk gólra váltani, ennek megfizettük az árát. Ez az Európa-bajnokság, remek csapatokkal és nagyszerű játékosokkal, még Magyarország ellen is nehéz játszani. A legutóbbi világbajnokságra emlékeztet, ahol szenvedtünk. Ezúttal is tudtuk, hogy nem kerültünk könnyű csoportba. Most pihennünk és regenerálódnunk kell a Portugália elleni mérkőzés előtt, de magabiztos vagyok, erős csapatunk van, még a kispadon is olyan játékosaink vannak, akik képesek lehetnek megteremteni a különbséget idézi a Reuters hírügynökség Griezmannt.

Olvastad már?
Könnyek között nyilatkozott Fiola: "Talán ez életem legszebb napja" - így látta a franciák elleni gólját
Mint ismert, a magyar válogatott 1-1-es döntetlent játszott a világbajnok Franciaországgal a részben hazai rendezésű Eb F-csoportjának 2. fordulójában. A lefújás után a mieink gól szerzője, Fiola Attila értékelte a látottakat az M4 Sportnak.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Csákvár / Puskás Akadémia
Öt játékos is visszatér Felcsútra
Már Felcsúton kezdik meg a felkészülést a fiatal futballisták.
Szeged
Megvan az első érkező
A 21 éves támadó középpályás 3 évre kötelezte el magát az NB II-es klubhoz.
Puskás Akadémia
Változások a szakmai stábban
Honlapunk információi szerint Hornyák Zsolt, a Puskás Akadémia vezetőedzője új asszisztens edzőkkel kezdheti meg a következő szezont.
Tovább az összes átigazoláshoz