Az egész pályafutásom lepörgött előttem. Köszönöm a családomnak és a barátaimnak, akik végig mellettem álltak és támogattak. Hál”istennek remek csapatjáték után a gólommal nagyszerű eredményt értünk el. Büszke vagyok csapatra és a szurkolókra, mert kiváló hangulatot teremtettek a mai mérkőzésen is. Talán ez életem legszebb napja, nagyon boldog vagyok. Itt volt az egész családom, nagyon büszkék voltak rám – kezdte könnyeivel küszködve a magyar válogatott gólszerzője, Fiola Attila az M4 Sportnak. – Kedden is nagyon jól védekezett a csapat. Ahogy a sajtótájékoztatón beszéltük, most bátrabban futballoztunk, és támadásban sokkal jobbak voltunk. Elképesztő volt a mai nap.

Fiola a góljáról a következőképpen vélekedett.

A mester kérte, hogy minél sűrűbben forgassuk a játékot. Kaptam egy keresztlabdát, és láttam, hogy Sallai Roland lép felém és fejjel elé tudtam tenni a labdát, ő pedig jól pörgette vissza. Ezután el tudtam vinni a labdát, beléptem talán Varane elé, ha ütközünk is, akkor büntető legyen. Ez nem történt meg, de onnantól kezdve az volt a fejemben, hogy eltaláljam a kaput. Tudtuk, hogy nem lesz sok lehetőségeink a mérkőzésen. 

30-40 méteres sprint után ezt nehéz mondani, de abban a helyzetben örülök, hogy ennyire nyugodt voltam és ilyen szépen meg tudtam oldani a lehetőséget.

Nagyon boldog vagyok, hogy ennek a csapatnak a tagja lehetek. Örülök, hogy az élet valamit visszaadott – utalt a Fehérvár válogatott védője a 2016-os franciaországi Eb-re, amikor az osztrákok elleni mérkőzés után sérülés miatt nem léphetett pályára a kontinenstornán.

Rossi a franciák elleni szenzációs pontszerzésről: “A mai olyan nap volt, amikor az Úr ránk nézett fentről”