Leekens: "Nem gondolkodom a távozáson. Első a taktika, utána jönnek az eredmények"

Georges Leekens a teljesítménnyel elégedett volt, az eredménnyel nem. Beszélt a kapuscseréről, Dibusz hibájáról, a taktikáról és a következő hónapokról is.
Csakfoci Admin 2018. június 9., szombat 20:08
Georges Leekens a teljesítménnyel elégedett volt, az eredménnyel nem. Beszélt a kapuscseréről, Dibusz hibájáról, a taktikáról és a következő hónapokról is.
Szerző: Csakfoci Admin 2018. június 9., szombat 20:08

Egy potyagól és két öngól született a magyar válogatott ausztrálok elleni mérkőzésén, az ausztrálok 2-1-re nyertek. A találkozó után Georges Leekens értékelt.

Jól teljesítettünk, az első félidőt követően két-három góllal kellett volna vezetnünk.

Nem vagyok elégedett az eredménnyel, de a teljesítmény elfogadható volt. Szervezettek, motiváltak voltunk az első félidőben.

– Amit nem tettünk meg, hogy gólt lövünk, pedig két nagy helyzetünk is volt. Tudtam, hogy a második félidőben lesznek nehézségeink, hiszen két napja játszottunk Fehéroroszországban. Elégedett vagyok a játékkal, de az eredménnyel nem. Többet érdemeltünk volna.

A kapuscseréről

– Gulácsit azért kellett lecserélnem, mert kisebb problémája volt.

Dibusznak pedig pechje volt, néha megtörténik az ilyen. Jobb ha most, mintha tétmeccsen lett volna ilyen.

Az egyensúly azonban most megvolt a középpályán, de a végén fáradtak voltunk, ezért sokat kellett cserélnem.

Sallai Rolandról

– Sallai nagyon jól játszott, mindenki tudja, miért nem volt velünk az elmúlt időszakban. De a mai játékával jó választ adott.

A taktikáról

- Ma 4-3-3-at játszottunk, ez fekszik nekünk, jól kontrolláltuk a középpályát két erős játékossal. Kleinheisler jól játszott, abban állapodtunk meg az Asztanával, hogy csak 60 percet játszik.

Arról, hogy gondolkodik-e távozásán

Nem. Éjjel-nappal próbálok mindent megtenni azért, hogy felépítsünk valamit. Sok fejlődést látok az eredmények ellenére is. Először egy taktikailag erős csapatot kell felépíteni, amely végrehajtja az utasításokat, utána jönnek majd az eredmények.

A jól játszó csapat már úton van, a sérültek is itt voltak velünk, ezek a futballisták igenis tudnak szenvedni a csapatért. Normális, hogy az érzelmek előjönnek a szurkolókból.

A következő hónapokról

Ha valaki azt mondaná, hogy három hónapra elmegyek nyaralni, az nagyon téved, szó sincs róla. Hosszú időt voltam itt, és most kezdjük majd újra azt, amit elkezdtünk. Felvesszük a kapcsolatot a klubokkal és lépésről-lépésre fogunk eljutni oda, ahova akarunk. Az utolsó két meccs önbizalmat adott nekünk, hogy a srácok fejlődni szeretnének. Kicsit csalódottak, ami normális, mivel jobb eredményt érdemeltünk és nem ezt.

 

Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Varga Kevin
Török sajtóhírek szerint közös megegyezéssel szerződést bontott a Hatayspor és Varga Kevin.
Diósgyőr
Jérémie Obounet
A 20 éves Jérémie Obounet legutóbb Fehéroroszországban futballozott, most Diósgyőrben bizonyíthat.
Mezőkövesd
David Babunski
Továbbra is a kövesdieket erősíti David Babunski, akivel most két és féléves szerződést kötött a borsodi klub.
Tovább az összes átigazoláshoz