Komoly bírózás Rossitól: "Nem először tévednek ellenünk, most egyméteres lesgólt kaptunk"

A magyar válogatott kapitánya szerint azt a két meccset vesztettük el, amiknek a megnyerésére legjobban számítottunk.
Csakfoci Admin 2019. szeptember 9., hétfő 23:30
A magyar válogatott kapitánya szerint azt a két meccset vesztettük el, amiknek a megnyerésére legjobban számítottunk.
Szerző: Csakfoci Admin 2019. szeptember 9., hétfő 23:30

- A játékosaimat a vereség ellenére is elismerés illeti - kezdte értékelését a 2-1-es vendéggyőzelmet hozó Magyarország-Szlovákia Eb-selejtező után Marco Rossi szövetéségi kapitány. - Játszottunk úgy, mint a szlovákok, talán olykor még jobban is, de az döntött, hogy ők belőtték a helyzeteket, mi sajnos nem.

Sajnos ez már nem az első olyan meccs, amikor minket sújtanak a bírók. Wales ellen szabályos gólt nem adtak meg, most egyméteres les után kaptuk a gólt. Lehet, nem a bíró a felelős ezért, hanem a segítői.

Játékban felértünk a szlovák válogatotthoz, pedig ott 5-6 egészen kiváló játékos van. Sajnos azt a két meccset veszítettük el, aminek megnyerésére a leginkább számítottunk. A játékosoknak is azt mondtam, emelt fővel jöhettek le a pályáról. Három cserénk is volt sérülés miatt, Sallai is kérte ezt, de őt már nem tudtam lecserélni. Balszerencsések voltunk sajnos ezen a téren is. A meccs végén is inkább taktikai okokból húzódtunk hátrébb, szerettük volna jobban kihasználni például Sallai “egy az egy” elleni játékát a széleken. Sok meccs van meg hátra, gondoljunk például az azeri pontszerzésre, azaz még nem veszett el minden.

Ma mindent sötéten látok, a játékosok még nálunk is jobban, de nem adhatjuk fel. Ha van a futballnak Istene, akkor ezeket a balszerencsésen elment pontokat visszakapjuk.

Rossi Baráth Botond lefújás utáni kiállításáról is beszélt.

- Botond részéről rutintalanság volt, ami a végén történt, nevezzük ostobaságnak nyugodtan. Akart még valamit mondani a bírónak, ebben a helyzetben nem kellett volna, így második sárga lappal kiállították.

"Ez a játék minden szlovák szurkolónak tetszhetett"

- Nem akartunk ugyanolyan stílusban játszani, mint a horvátok ellen, így változtattunk - összegzett Pavel Hapal, a szlovákok szövetségi kapitánya. - Nagyon jól teljesítettünk, ez a játék szerintem minden szlovák szurkolónak tetszhetett. Csak egy érdekesség a számmisztikusoknak: 2019. 09. 09. a mai dátum: mi kilenc lőtt gólnál járunk, és a 9-es számú játékos szerezte az egyik gólunkat. Dúbravka amúgy ma kiválóan védett, mellette a helyzetkihasználásunk is nagyon jó volt, csak egy nagyobb lehetőséget szalasztottunk el. Tudtuk, hogy felfokozott hangulatú meccs lesz, de a fő motivációnk azért inkább az volt, hogy a horvátok elleni csúnya botlást kijavítsuk.

Olvastad már?
Szoboszlai: "Lenyugszunk és eldöntjük, mit is akarunk ettől az Eb-től"
A magyar válogatott középpályása, Szoboszlai Dominik értékelte a látottakat, majd a góljáról és a csapat Eb-céljairól beszélt.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Újpest
Nebojsa Vignjevic
Az Újpest közleményben erősítette meg, hogy nem gondolkodik Nebojsa Vignjevic vezetőedző leváltásán.
Pécsi MFC
Szerződéshosszabbítás
Újabb megállapodást írt alá a PMFC-vel Helesfay Donát, a 33 esztendős, pécsi születésű és nevelésű hálóőr 2014 decemberében az élvonalban mutatkozott be az együttes kapujában - írja a klubhonlap.
Visszatérhet
Nenad Lukic
A szerb MozzartSport információi szerint a korábban a Honvédot erősített Nenad Lukic visszatérhet Magyarországra.
Tovább az összes átigazoláshoz