Kőkemény kritika Storcknak: "Fantasztikusan kommunikál, de játékunk, taktikánk nincs"

A korábbi válogatott futballista és újpesti ikon szerint Bernd Storck sokadszorra is csak jó beszélőkéjével tűnt ki, miközben az eredmények és a csapatépítés is elmarad, ráadásul a kapitány egyben a saját főnöke is.
Dudás Gábor 2017. október 9., hétfő 10:49
A korábbi válogatott futballista és újpesti ikon szerint Bernd Storck sokadszorra is csak jó beszélőkéjével tűnt ki, miközben az eredmények és a csapatépítés is elmarad, ráadásul a kapitány egyben a saját főnöke is.
Szerző: Dudás Gábor 2017. október 9., hétfő 10:49

Nagy László, az Újpest korábbi válogatott kiválósága, majd edzője, olimpiai bajnok és kilencszeres magyar bajnok volt a Digi Sport "Reggeli Start" c. műsorának vendégek. A volt játékos a Svájc elleni vb-selejtező kapcsán a válogatottal és Bernd Storck eddigi munkájával is foglalkozott, főként bíráló módon, az alábbiakban ebből idézünk.

"Egy megfelelő taktikát kellene kidolgozni ehhez a kerethez"

- A mérkőzés előtt elmondta a kapitány, hogy ez a keret jobb, mint az Andorra elleni volt, és a legjobbakkal is fel tudjuk venni a versenyt. Aztán meglepődve olvastam, hogy a keretünk ennyit tud. Ezt mondhatta volna egy évvel ezelőtt is, vagy az Eb után, amikor Feröerrel döntetlen játszottunk.

Én azt mondom, hogy fantasztikusan kommunikál a kapitány, valaki ezt elhiszi, valaki nem.

Persze, tisztában kell azzal lenni, hogy a keret mire képes, éppen ezért egy megfelelő taktikát kellene kidolgozni, amit én az Eb óta nem látok, nem látni, hogy a csapatnak lenne egy játéka. Kisebb csapatként egy biztonságosabb játékból kellene megpróbálni eredményesebben játszani. Már a Feröer elleni döntetlennel és a Svájc elleni hazai vereséggel elveszítettük a lehetőséget a kijutásra. Ha nem hozunk bravúrt, akkor esélyünk sincs. Nagyon jó futballistákkal van tele a svájci és a portugál csapat is, biztos, hogy előrébb tartanak, mint mi, de meg lehet őket verni.

 

"Storck a saját főnöke, ez nagy probléma"

- 30 éve nem voltunk vb-n, tavaly az Eb-re szerencsével kijutottunk, bár nyilván kellett hozzá a válogatott is, és Storck két jó húzása – az, hogy Kleinheislert és Priskint berakta a norvégok ellen, ezt ismerjük el – de azoket a szövegeket már ismerjük, amiket mondani szokott. Mindig azt mondja, amit kell, a meccsek előtt dicséri a játékosokat, a csapatot, a munkáját, utána meg semmi. Nagy problémát látok, azt, hogy a munkáját nem felügyeli senki, tulajdonképpen csak ő saját magát. Az igaz, hogy a futballistákat nem a válogatottnál kell kinevelni. Nem látok koncepciót. Ugye keressük a csapatot, amely meg fogja vívni majd a következő selejtezőket. Andorra ellen bedobta a fiatalokat, de hol van az a kapitány, aki a BL- vagy EL-szereplés miatt visszadobja a kluboknak a válogatottakat? Erre mi történt? Egy szedett-vedett csapattal – mindenki megsértődött, amikor ezt mondtam – kikaptunk szégyenszemre. Most is voltak hiányzók, ez a keret állt rendelkezésre, ehhez kellett volna megfelelő taktikát választani, de nem sikerült. Nincs játékunk, semmit nem látok abból, amit szeretne megvalósítani. Támadófutball? Ugye Storck kijelentette, hogy nem akar olyan futballt játszani, mint játszott a válogatott Dárdaival, hogy biztonságos védekezésből legyünk eredményesek. Én is a támadófutballt szeretem, a közönség is ezt élvezi, de a válogatottnál az eredmények is nagyon számítanak.

Storck meg akar felelni a vezetőknek is, de a mondjuk Andorra után ha egy magyar edző felajánlja a lemondását – állítólag ő is felajánlotta, amit én nem hiszek –, akkor meg is köszönik a munkáját. Nagyon nagy hiba, hogy senki nem kérdez tőle, mert a kapitány a saját főnöke is egyben, az utánpótlásé is, és a kapitányi pozíciót is ő bitorolja. Minden felelősség szinte rajta van a magyar labdarúgásban, kár, hogy nincs egy szakmai stáb az MLSZ-ben, akik akár számon kérnék a kapitányt. És nem tökéletes a munkája…

"Idő kell neki... de könyörgöm, mióta dolgozik már itt?"

- Nem tudom, a kapitány ezt hogy gondolja, most is azt nyilatkozta egy sikertelen meccs után, hogy nagyon gyenge a magyar bajnokság. Mindig megtalálja, hogy ki a hunyó, vagy ha jól játszik a válogatott, akkor ki sikeres – saját maga. Mindig azt mondja, hogy idő kell neki, de könyörgöm, mióta dolgozik már itt? És hány olyan kiscsapat van, akik sokkal jobb teljesítményt nyújtanak, mint mi. Ha kicsit okosabban, tudatosabban építkezik, ha kicsit komolyabban veszi a dolgokat, nem kell kifogásokat keresnie például Feröer ellen, fúj a szél, a műfű, stb., talán beleszólhattunk volna jobban a csoport alakulásába.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Fehérvár
Szabó Levente
A tavaszt a DVTK-nál töltött Vidi-csatár, Szabó Levente iránt német, holland és svájci csapatok is érdeklődtek. A hírek szerint a 24 éves játékos végül Németországban folytathatja. (Sportál)
Fradi
Dionisi másnak is kell
A 44 éves olasz szakember nemcsak a zöld-fehéreknél, hanem az olasz élvonalban szereplő Cagliarinál is jelölt a kispadra.
ZTE
Velük erősíthetnek
Két Budafok-játékossal, a kapus Gundel-Takács Bencével és a középpályás Csonka Andrással erősíthet a ZTE. (NSO)
Tovább az összes átigazoláshoz