Kemény csoportba került Gera válogatottja, de nem aggódik

Az európai szövetség elkészítette a 2023-as, román-grúz közös rendezésű U21-es Európa-bajnokság selejtezőinek csoportbeosztását.
Privacsek András 2021. január 28., csütörtök 16:22
Az európai szövetség elkészítette a 2023-as, román-grúz közös rendezésű U21-es Európa-bajnokság selejtezőinek csoportbeosztását.
Szerző: Privacsek András 2021. január 28., csütörtök 16:22

Férfi U21-es válogatottunk március 24-én kezdi meg szereplését a hazai társrendezésű U21-es Európa-bajnokságon, de közben már az is kiderült, hogy a Gera Zoltán vezette gárdának mely csapatokkal kell megmérkőznie a 2023-as Európa-bajnokság selejtezőjében - írja az mlsz.hu.

A két év múlva sorra kerülő Eb-t Románia és Grúzia rendezi, e két csapat részvétele már biztos a viadalon, hozzájuk csatlakozik a selejtezők kilenc csoportjának győztese, a legjobb csoportmásodik, valamint a maradék nyolc csoportmásodik négy rájátszásos párharcának győztese.

A mieink az előző évek eredményei alapján megállapított kiemelés alapján a negyedik kalapból várták a sorsolást.

A magyar válogatott az 1. kalapból Németországot, a 2. kalapból Lengyelországot, a 3. kalapból Izraelt, az 5. kalapból Lettországot, a 6. kalapból pedig San Marinót kapta ellenfélnek. Érdekesség, hogy a mieink most márciusban is megmérkőznek a németekkel az Európa-bajnokságon (március 24-én, Székesfehérváron).

- Összességében úgy érzem, nem panaszkodhatunk a sorsolásra, mert sokkal jobb csoportot nem kaphattunk volna. Ezzel együtt nagyon nehéz dolgunk lesz, hiszen három nálunk magasabban rangsorolt együttessel is harcolnunk kell az első két hely valamelyikének megszerzéséért. A németek mindig erősek, 2011 óta nem hiányoztak egyetlen Eb-ről sem, és a lengyelek, valamint az izraeliek is komoly játékerőt képviselnek – fogalmazott Gera Zoltán az mlsz.hu-nak.

A selejtező sorozat már idén márciusban elindul, de az idei Európa-bajnokságon résztvevő csapatok (így a magyar válogatott is) csak ősszel kezdik meg szereplésüket.

A 2023-as Európa-bajnokságon a 2000. január 1. után született játékosok vehetnek részt, ami azt jelenti, hogy az idei Eb-n résztvevő játékosok jelentős része a selejtezők során is a szakmai stáb rendelkezésére állhat.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Fradi
Ben Romdhane
Az egyiptomi Al-Ahly továbbra is leigazolná Mohamed Ali Ben Romdhane-t, a felek egyelőre szóban egyeztetnek az esetleges klubváltásról.
Újpest
Josué
A Legiától távozó 4-szeres portugál válogatott Josuét beajánlották Újpesten, de Bartosz Grzelak nem tartott igényt a 33 éves középpályásra.
Csákvár
Új igazolás
Az elmúlt hetekben a csapattal készülő Haragos Viktor (legutóbb Honvéd) a 2024/25-ös bajnokságban az Aqvital FC Csákvárt erősíti.
Tovább az összes átigazoláshoz