Fotó: mlsz.hu

Irigykednek ránk a leégő románok a hihetetlen angolverés után: "Fényévekre vagyunk a magyaroktól" - lapszemle

Amíg a magyarok világraszóló sikert arattak Angliában, addig a románok kínos vereséget szenvedtek Montenegró ellen. Még a szövetségi kapitányuk is kapott velünk kapcsolatos kérdést.
Nyikes Zoltán 2022. június 15., szerda 16:57
Fotó: mlsz.hu
Amíg a magyarok világraszóló sikert arattak Angliában, addig a románok kínos vereséget szenvedtek Montenegró ellen. Még a szövetségi kapitányuk is kapott velünk kapcsolatos kérdést.
Szerző: Nyikes Zoltán 2022. június 15., szerda 16:57

A román sportsajtóban kiemelt figyelmet kapott a magyar labdarúgó-válogatott Anglia ellen idegenben elért 4-0-s győzelme, és az örök riválisnak tekintett magyar csapat összehasonlítási alapul szolgált a román válogatottal, amely a wolverhamptoni mérkőzéssel egy időben hazai pályán 3-0-ra kikapott Montenegrótól.

A sportportálok arra is kitértek, hogy a magyarok négy forduló után Németországot, Olaszországot és Angliát megelőzve vezetik a Nemzetek Ligája A divíziójának halálcsoportját, míg a román válogatott a B divízióban csoportja utolsó helyén áll Bosznia-Hercegovina, Montenegró és Finnország mögött. A Románia-Montenegró mérkőzés utáni sajtótájékoztatón Edward Iordanescut is kérték az újságírók, hogy reagáljon az angol-magyar mérkőzésre.

A román szövetségi kapitány elutasította, hogy párhuzamot vonjon a válogatottak között, és csak saját csapatáról beszélt. Kijelentette: el kell fogadni a helyzetet, és le kell vonni a nehezen megemészthető következtetéseket. Lemondását azonban nem jelentette be.

A román sportsajtó az "elképesztő", "káprázatos" jelzőket használta a magyar siker leírására.

A Gsp.ro portál megfogalmazása szerint "Marco Rossi meglepetéscsapata eltüntette Angliát". A Prosport.ro honlap szerdai véleménycikkének azt a címet adta, hogy "Fényévekre vagyunk a magyar sporttól".

A cikkíró összehasonlította az utóbbi három olimpia magyar és román eredményeit, és megállapította: a magyarok nemcsak a labdarúgásban, hanem más sportokban is jeleskednek. Ezt annak tulajdonította, hogy működni kezdett az Orbán-kormány által 2011-től bevezetett adórendszer, amely kedvező adózási feltételeket biztosít a sport és a kultúra támogatóinak.

A Digisport.ro a közösségi portálokon terjedő humoros megjegyzéseket is összegyűjtötte. Ezek egyike szerint Románia a nagy futballnemzetek, Anglia és Olaszország szintjén teljesített szerda este. (MTI)

Olvastad már?
Angol-magyar: “Kardélre hányták Angliát”, a BBC szerint a magyar Himnusz kifütyülése csak véleménynyilvánítás - külföldi lapszemle
A Daily Mail szerint Angliából gulyás lett, a Sun a FIFA-t és az angol drukkereket sem kíméli.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
DVSC
Srdjan Blagojevic
Külföldön azt írják, hogy Srdjan Blagojevic vezetőtedző az orosz élvonalbeli FC Szocsi egyik jelöltje.
Légiósok
Gazdag Dániel
A Philadelphia is bejelentette jövő évi keretét, Gazdag Dániel természetesen a garantált szerződéssel rendelkező játékosok között van 2024-re is.
A PL-be igazolhat?
Gulácsi Péter
A Mirror a magyar válogatott Gulácsi Pétert is a nagy erőkkel kapust kereső Newcastle United figyelmébe ajánlotta.
Tovább az összes átigazoláshoz