Ilyen még nem volt: Egy magyar akadémia uralja Storck keretét

Heten is ugyanott pallérozódtak. A keretszűkítés előtt pedig még kilencen voltak.
Dudás Gábor 2017. március 19., vasárnap 17:15
Heten is ugyanott pallérozódtak. A keretszűkítés előtt pedig még kilencen voltak.
Szerző: Dudás Gábor 2017. március 19., vasárnap 17:15

Hét, egykoron a Sándor Károly Akadémián tanult labdarúgó is meghívót kapott Bernd Storck, a Portugália elleni vb-selejtezőre készülő keretébe. Adorján Krisztián, Bese Barnabás, Eppel Márton, Gulácsi Péter, Hangya Szilveszter, Holman Dávid és Pintér Ádám is ott van a szűkített névsorban.

 

Domonyai László, az MTK Budapest klubigazgatója így vélekedett a kerethirdetés után:

- A Sándor Károly Labdarúgó Akadémia történetében soha ennyi játékos nem szerepelt még egyszerre  a magyar A-válogatott keretében, tétmérkőzésre készülve. A srácok közül Pintér Ádám még Németh Krisztiánnal futballozott az akadémián és Eppel Mártonnal együtt már 17 évesen játszott Garami Józsi bácsi NB I-es csapatában.  Gulácsi Péter és Adorján Krisztián 17 évesen a Liverpool együttesébe igazolt Agárdról, így ők az NB I-ben nem léptek pályára, Holman Dávid fiatalon töltött két évet az akadémiánkon a Poór Patrik fémjelezte 93-as korosztályban, Hangya Szilveszter és Bese Barnabás egy évfolyamban futballoztak az akadémián, és érdekesség, hogy mindketten csatárként játszottak az ifjúsági csapatban. Az A-válogatott bő keretének tagja volt még Kálnoki-Kis Dávid és Németh Krisztián is, így összesen 9 Sándor Károly akadémista kapott meghívót Bernd Storck szövetségi kapitány úrtól. Abban biztos vagyok hogy Tamási Zsolt, vezetőedzőnk, aki korábban  ezekkel a srácokkal is dolgozott, mint az akadémiánk igazgatója, bajnoki aranyra esélyes MTK-t  rakna össze a válogatott játékosainkból. Büszkék vagyunk a srácokra! – mondta a klubvezető az mtkbudapest.hu-nak.

Nyerj komoly pénzt a Portugália - Magyarország világbajnoki selejtezővel - kattints!

Neked ajánljuk
Átigazolások
ZTE FC
Balabás Bence
Zalaegerszegre teszi át székhelyét az Austria Wientől a 16 éves középpályás, Balabás Bence, aki alapember az U17-es válogatottban. Korábban a Fradi és a Puskás Akadémia utánpótlásában is játszott.
Kisvárda
Driton Camaj
A csakfoci.hu úgy tudja, hogy Driton Camaj iránt egy török klub érdeklődik, de az ottani átigazolási piac közelgő zárása miatt nem biztos, hogy összejön az egyezség.
Ferencváros
Kwaku Bonsu Osei
Januárban a Fradinál járt próbajátékon Kwaku Bonsu Osei, a ghánai végül a szerb bajnokságba igazolt.
Tovább az összes átigazoláshoz