Gera: "Remélem, nem törték el az arcomat" - de ki lesz az utódja?

Az FTC középpályása tavasztól várja a sorsdöntő meccseket és felejthetetlen évről beszélt.
Dudás Gábor 2016. november 14., hétfő 9:00
Az FTC középpályása tavasztól várja a sorsdöntő meccseket és felejthetetlen évről beszélt.
Szerző: Dudás Gábor 2016. november 14., hétfő 9:00

Nézd meg Gera és a magyar válogatott góljait Andorra ellen - videó

 

Gera Zoltán a Groupama Aréna mixed zónájában beszélt bővebben az Andorra elleni találkozóról és a meccs nehéz és szép pillanatairól.

- Hoztuk a kötelezőt, mondhatjuk, hogy egy helyenként jól játszó csapatot láthattak a szurkolók. 4-0, szerintem ez egy jó eredmény, nagyon örülök, hogy telt ház előtt léphettünk pályára. Az elején szűken és jól védekeztek, nem nagyon találtuk a rést. A gól után azért megnyugodtunk, és csak az volt a kérdés, hogy utána mennyit fogunk még lőni. Most a lepattanókra kellett vadászni, nagyon szorosan védekeztek, sokszor nem is a labdát nézték, de egy ilyen csapat ellen erre is számítottunk. Kényelmesen megnyertük a mérkőzést. Megyek még röntgenre, remélem, nem törték el az arcomat.

A rutinos középpályás picit előre is tekintett és értékelte is a 2016-os évet.

- Majd tavasztól jönnek a komoly mérkőzések, például Portugália ellen, azok vízválasztó meccsek lesznek, bravúrt kell hoznunk ahhoz, hogy odaérjünk az első két helyre. De most annyira nem akarok előretekinteni, örülök, hogy egy jó évet zártunk, bár lesz még kedden egy fontos Svédország elleni találkozó, ahol fontos játékosokat fogunk elbúcsúztatni. Az egész évet nagyon élveztem, több kiemelkedő pillanata volt 2016-nak, így a horvátok elleni találkozó, az Eb, ami egy külön történet, összességében az egész év felejthetetlen volt számomra és a csapat számára is. Örülök, hogy megélhettem ezt magyar labdarúgóként.

Ismét felmerült a kérdés, hogy a 37 évesen még mindig kiemelkedő és meghatározó játékosunk szerepét ki veheti majd át a válogatottban, de Gera nyugalomra intett mindekit.

- Nem szeretnék neveket mondani, van jópár ilyen játékos. Lehet, hogy ha én játszom Feröer ellen, ugyanez a nyögvenyelős meccs lett volna. Nem szeretném ennyire túlragozni a szerepemet, eddig is voltak játékosok, akik sikerrel épültek be a válogatottba, mint például Kleinheisler Laci vagy Nagy Ádi, nem kell aggódni!

Gera mutatványára a magyar szurkolók is felhördültek - videó

Neked ajánljuk
Átigazolások
NB III
Kun Bertalan
A PSV-t is megjárt korábbi utánpótlás-válogatott szélső, Kun Bertalan a harmadosztályú Veszprémhez szerződött.
NB III
Urbán Flórián
Bejelentették, hogy a BVSC-től távozó Urbán Flórián a harmadosztályú Csornánál lett vezetőedző.
DVSC
Leendő érkező
"Ha minden jól megy, 2024 nyarán leigazolunk egy rendkívül tehetséges, feltörekvő magyar játékost. Már régóta követjük a pályafutását, több mint 15 oldalnyi riportom van róla" - mondta Hayk Hovakimyan. (dvsc.hu)
Tovább az összes átigazoláshoz