Fájó vereség a vb-selejtezőn: Az utolsó utáni pillanatban kapott ki női válogatottunk

Női A-válogatottunk a 94. percig döntetlenre állt az ukránok elleni vb-selejtezőn, de a vendégek az utolsó másodpercekben megszerezték a győztes gólt.
Csakfoci Admin 2017. november 24., péntek 19:03
Női A-válogatottunk a 94. percig döntetlenre állt az ukránok elleni vb-selejtezőn, de a vendégek az utolsó másodpercekben megszerezték a győztes gólt.
Szerző: Csakfoci Admin 2017. november 24., péntek 19:03

A magyar válogatott a dánoktól és a svédektől elszenvedett vereségek, illetve a horvátok elleni döntetlen után, az év zárásaként vb-selejtezős csoportunk utolsó riválisával, Ukrajnával mérkőztek meg Balmazújvárosban. A vendégek még csak egy meccset játszottak le a sorozatban, amelyen döntetlent értek el a horvátok ellen.

A magyar válogatottba három támadó is visszatért sérüléséből, Jakabfi Zsanett és Zágor Bernadett mellett Kaján Zsanett is hosszabb kihagyás után tért vissza a csapatba, és mindhárman kezdőként léptek pályára a találkozón.

A meccset az ukránok kezdték jobban, agresszívan, a mieinket már saját térfelükön letámadva próbáltak labdát szerezni, és az első negyedórában nem tudtunk mit kezdeni ezzel a harcmodorral. Ebben a periódusban két-három nagy lehetőséget kidolgoztak a vendégek, de szerencsére ezekből nem született gól, a folytatásban pedig sikerült kicsit kijönni a szorításból, és egy-két gyors akcióval eljutni az ellenfél kapujáig.

A 35. percben közel jártak a góllövéshez a vendégek, de Szőcs Réka nagyot védett. A szünet előtt Csiszár Henrietta térdsérülést szenvedett egy ütközés után, és nem tudta folytatni a játékot, a félidő utolsó pillanataiban Rácz Zsófia állt be a helyére.

A második félidőben jóval kiegyenlítettebb lett a találkozó, bár az ukránok többet birtokolták a labdát, komolyabb helyzeteket nem tudtak kialakítani, és a mieink is többször eljutottak a az ellenfél kapuja elé. Látszott, hogy a döntetlennel egyik csapat sem lenne boldog, ezért mindkét fél hajtott a győzelemért, ám úgy tűnt, meg kell elégedniük az egy-egy ponttal. A négyperces hosszabbítás utolsó másodperceiben azonban az ukránok megszerezték a győztes gólt: egy bal oldali beadás után Apanascsenko 5 méterről, előrevetődve a kapunk jobb alsó sarkába fejelt (0-1) - számol be az mlsz.hu.

- Az elsőben jobbak voltak az ukránok, de a szünetben rendeztük a sorokat, sokat tettünk a gólszerzés érdekében. A lányok végig mindent megtettek a győzelemért, egész héten fantasztikusan dolgoztak, de ilyen a futball, az ukránok egy 94. percben vezetett akció végén megszerezték három pontot érő találatot. Dolgoznunk kell tovább, ki kell elemeznünk a hibáinkat, és kijavítani azokat a következő mérkőzésekre - nyilatkozta a mérkőzést követően Markó Edina.

Magyarország-Ukrajna 0-1 (0-0)
Magyarország: Szőcs Réka - Tóth Alexandra, Tálosi Szabina, Szeitl Szilvia, Szabó Viktória - Fenyvesi Evelin, Csiszár Henrietta (Rácz Zsófia, 45.) - Zágor Bernadett (Magyarics Zoé, 52.), Vágó Fanni, Kaján Zsanett (Németh Loretta, 72.) - Jakabfi Zsanett

Neked ajánljuk
Átigazolások
Fehérvár FC
Megvan az új vezetőedző
Ahogyan azt előre jeleztük, Bartosz Grzelak távozását követően Pető Tamás vette át a Fehérvár irányítását.
Vasas
Kapust igazoltak
A 23 éves Kiss Ágoston az előző szezonban a kieső Tiszakécskét erősítette, de a WYSCOUT adatai alapján ő volt a másodosztály legjobb kapusa.
Újpest/Fehérvár
Bartosz Grzelak
A Csakfoci korábbi hírének megfelelően Bartosz Grzelak távozott a Viditől és az Újpest vezetőedzője lett.
Tovább az összes átigazoláshoz