Ezért nem lett még magyar válogatott Dárdai fia - háromszor is hívták

Lehet, hogy a németeket választja majd utánpótlás-szinten.
Dudás Gábor 2017. április 7., péntek 13:07
Lehet, hogy a németeket választja majd utánpótlás-szinten.
Szerző: Dudás Gábor 2017. április 7., péntek 13:07

Mint arról beszámoltunk, újabb labdarúgónál merült fel a kérdés, hogy vajon a magyar válogatottban szerepel-e majd. Dárdai Pál fia, a 17 éves, szélsőként és csatárként is bevethető Dárdai Palkó a Hertha utánpótlás-csapatait járta végig, Németországban nőtt föl, és könnyen lehet, hogy a német válogatott is "lecsap" majd rá.

Minderről a fiatal játékos édesapja, a berliniek vezetőedzője is beszélt.

- Most már német és magyar útlevele is van – mondta Palkóval kapcsolatban Dárdai Pál a Kickernek. – Tehát nemcsak a Német Labdarúgó Szövetség edzésein vehet részt, de az utánpótlás-válogatottakban is játszhat, ami eddig még nem történt meg. Már érkeznek a kérdések vele kapcsolatban… Megmutattam a fiaimnak a hazánkat és az országunk történelmét is ismerik. De Palkó három héten belül már 18 éves lesz. Ha mindkét válogatott akarja majd a jövőben, neki kell eldöntenie, mit szeretne.

 

Arról egyébként nincs szó, hogy a korábbi hazai szövetségi edzők ne figyeltek volna fel az ifjabb Dárdai tehetségére, ám többször is hiába küldtek neki meghívót Berlinbe - írja a Blikk.

- Először még 2013-ban merült fel Palkó neve a későbbi U15-ös válogatottban számításba vehető fia­talok kiválasztásakor, a következő évben pedig háromszor is meghívtuk – emlékezett vissza ifj. Michalecz István, az akkori U15-ös szövetségi edző. - 2014-ben sorrendben a szerbek ellen, majd egy nyári lettországi tornán, illetve egy szeptemberi oroszok elleni mérkőzésen szerepeltettük volna. Dárdai Pál először azzal hívott fel, hogy nem szeretné, ha fia kimaradna az iskolából, s a fejlődését is jobban szolgálja, ha Berlinben edz. Nyáron pedig a Hertha U15-ös együttesének elfoglaltsága miatt nem jöhetett velünk Palkó Lettországba. Az őszi, oroszok elleni, már U16-os meccsen aztán a kollégám is hasonlóan kosarat kapott a meghívóra – tette hozzá.

A Blikk cikke szerint a hazai, az U-válogatottaknál és környezetükben dolgozó trénerek között egyébként évek óta nyílt titok, hogy a fiatal Dárdai a német utánpótlás-válogatottat választaná. És ezért állítólag senki nem is neheztel Dárdaiékra, hiszen a német U18-as bő keretben már számításba vett Palkó Berlinben született, nevelkedett, s ahogy mondják róla,

"az apjához hasonlóan a szíve neki is magyar, ám az esze német".

Ez persze nem zárná ki annak a lehetőségét, hogy később a magyar nagyválogatott keretének tagja legyen.

Neked ajánljuk
Átigazolások
ZTE FC
Senkó, Várkonyi, Drazic, Mance
Sallói elmondta, Senkó várhatóan a ZTE testvérklubjánál, a Nafta Lendavánál folytatja, míg a Lendván kitűnően védő Németh Ervin érkezhet. Várkonyit megvennék az MTK-tól. Mance és Drazic is szóba került.
Haladás
Újabb távozó
A kialakult nehéz helyzetre tekintettel a Szombathelyi Haladás újabb játékosa bontott szerződést a klubbal - a 17 éves támadó, Katona István távozott, már vasárnap sem lép pályára Gyirmóton.
Ferencváros
Edzőkérdés
A vezérigazgató elmondta, olyan edzőt keresnek, akinek van nemzetközi tapasztalata, ezért Máté Csaba visszahozatalára nincs esély.
Tovább az összes átigazoláshoz