Európa-hírű csapat vinné a magyar válogatott egyik nagy felfedezettjét - sajtóhír

Lapinformációk szerint a török Galatasaray csapna le a magyar válogatott és a ciprusi Apollon Limmaszol 22 éves védőjére, Szalai Attilára. 
Dudás Gábor 2020. november 19., csütörtök 9:55
Lapinformációk szerint a török Galatasaray csapna le a magyar válogatott és a ciprusi Apollon Limmaszol 22 éves védőjére, Szalai Attilára. 
Szerző: Dudás Gábor 2020. november 19., csütörtök 9:55

A török Hürriyet csütörtök reggeli cikke szerint Szalai Attila szerződtetése is téma lehet januárban a védelmét is megerősíteni kívánó Galatasaraynál.

A lap úgy tudja, hogy az isztambuli klub hosszabb ideje figyeli már a 22 éves magyar hátvédet, de most, a válogatottbeli remeklése miatt is aktuálissá vált a szerződtetése, nem akarnak tovább várni a törökök a megszerzésével.

A Galatánál állítólag úgy gondolják, télen tudnák megszerezni még viszonylag kedvezményesebb áron a 800 ezer euróra taksált bekket, akinek a török klub Fatih Terim vezette szakmai stábja is nagy "rajongója".

Szalai nagyszerű őszt zárt a magyar válogatottban, hiszen alapemberévé vált az Eb-re kijutott és az NL-csoportját is megnyerő nemzeti csapatnak, egyedül a szerbek elleni hazai összecsapásról hiányzott sárga lapos eltiltása miatt. A bekk majdnem napra pontosan egy éve, Uruguay ellen mutatkozott be a nemzeti tizenegyben, azóta összesen 8 találkozón viselhette a címeres mezt.

A Süper Ligben az előző idényben csak a 6. helyen végzett, jelenleg pedig a 3. helyen álló, 22-szeres török (rekord)bajnok másik kiszemeltje is ott volt állítólag a szerdai magyar-török Nemzetek Ligája-csoportmeccsen (2-0), az isztambuliak ugyanis a lap információi szerint a német másodosztályban szereplő Fortuna Düsseldorf támadóját, Kenan Karamant is megvennék januárban.

Olvastad már?
Nem csak Szoboszlai robbanthat az átigazolási piacon - 3 magyar válogatott játékos a téma külföldön
Egy nemzetközi átigazolási portál sorolta fel azt a három magyar válogatott játékost, akik jó eséllyel komolyabb klubokba és bajnokságokba szerződhetnek az Eb-re kijutott nemzeti csapatban is nyújtott teljesítményük miatt.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
ZTE FC
Senkó, Várkonyi, Drazic, Mance
Sallói elmondta, Senkó várhatóan a ZTE testvérklubjánál, a Nafta Lendavánál folytatja, míg a Lendván kitűnően védő Németh Ervin érkezhet. Várkonyit megvennék az MTK-tól. Mance és Drazic is szóba került.
Haladás
Újabb távozó
A kialakult nehéz helyzetre tekintettel a Szombathelyi Haladás újabb játékosa bontott szerződést a klubbal - a 17 éves támadó, Katona István távozott, már vasárnap sem lép pályára Gyirmóton.
Ferencváros
Edzőkérdés
A vezérigazgató elmondta, olyan edzőt keresnek, akinek van nemzetközi tapasztalata, ezért Máté Csaba visszahozatalára nincs esély.
Tovább az összes átigazoláshoz