Eb-selejtezők: Itthon kezd és itthon is végez a magyar válogatott - ez a pontos menetrend

Az európai szövetség elkészítette a 2024-es Európa-bajnokság selejtezőinek programját. A magyar válogatott márciusban és szeptemberben egy-egy tétmérkőzést játszik, júniusban, októberben és novemberben kétszer lép pályára.
Dudás Gábor 2022. október 10., hétfő 9:59
Az európai szövetség elkészítette a 2024-es Európa-bajnokság selejtezőinek programját. A magyar válogatott márciusban és szeptemberben egy-egy tétmérkőzést játszik, júniusban, októberben és novemberben kétszer lép pályára.
Szerző: Dudás Gábor 2022. október 10., hétfő 9:59

Mint ismeretes, a magyar válogatott a 2024-es németországi Európa-bajnokság selejtezőiben a szerb, a montenegrói, a bolgár és a litván nemzeti csapattal került egy csoportba. A selejtezősorozat összes mérkőzését 2023-ban játsszák le, a csoportok első két helyezettje kivívja a szereplését a 24 csapatos Eb-döntőben, a maradék három hely sorsa rájátszásban dől majd el.

Az európai szövetség a sorsolást követő órákban elkészítette a csoportok programját, a magyar válogatott az első fordulóban szabadnapos lesz, és március 27-én, a Puskás Arénában játssza első mérkőzését Bulgária ellen. Szeptemberben is csak egy mérkőzés vár Marco Rossi együttesére (éppen a csoport legmagasabban jegyzett csapata, Szerbia ellen), majd novemberben, hazai pályán, Montenegró ellen zárul a sorozat.

Ugyanakkor lehet még talán változás a menetrendben, hiszen az mlsz.hu híre szerint az UEFA vasárnap késő este arról tájékoztatta a szövetségeket hogy a korábban elküldött időbeosztás nem tekinthető még véglegesnek, így a magyar szövetség is várja a további tájékoztatást.

FRISSÍTÉS: Az UEFA hétfőn jelezte, hogy nem lesz változás a megküldött menetrendben.

Eb-selejtezők, a magyar válogatott 2023-as programja:

Március 27., 20:45: Magyarország - Bulgária

Június 17., 18:00: Montenegró - Magyarország

Június 20., 20:45: Magyarország - Litvánia

Szeptember 7., 20:45: Szerbia - Magyarország

Október 14., 20:45: Magyarország - Szerbia

Október 17., 20:45: Litvánia - Magyarország

November 16., 20:45: Bulgária - Magyarország

November 19., 15:00: Magyarország - Montenegró

Olvastad már?
Magabiztos szerb reakciók a sorsolásra: "A magyarok érkeztek leggyengébbként a balkáni csoportba"
Szerbiában a visszhangok egyértelműek: a saját csapatukat tartják a legesélyesebbnek az Európa-bajnoki selejtezők G-csoportjában. 
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Callum Styles
Angol sajtóhírek szerint valamivel több mint 2 millió fontos kivásárlási záradék szerepel Callum Styles szerződésében.
Puskás Akadémia
Brandon Ormonde-Ottewill
Angol sajtóhírek szerint a Championshipben vitézkedő Birmingham mellett az MLS-ben szereplő Philadelphia Union és a Toronto is ajánlatot tehet Brandon Ormonde-Ottewillért.
DVSC
Marko Milosevic
A nezavisne.com szerint Marko Milosevic kapus távozik a klubtól télen, miután alig jut játéklehetőséghez. A 32 éves játékos márciusban igazolt a Lokihoz és 11 tétmeccsen védett.
Tovább az összes átigazoláshoz