Csányi: „Néhány nap nem elég, hogy a kapitány felkészítse a játékosokat, azt a kluboknak kellene”

Az MLSZ-elnök szerint nem csak azt kell megnézni, hogy mennyien mennek ki a stadionokba, hanem azt is, hogy hányan nézik a mérkőzéseket a tévében és az interneten.
Budai László 2016. november 16., szerda 17:59
Az MLSZ-elnök szerint nem csak azt kell megnézni, hogy mennyien mennek ki a stadionokba, hanem azt is, hogy hányan nézik a mérkőzéseket a tévében és az interneten.
Szerző: Budai László 2016. november 16., szerda 17:59

Szerda délután a Belügyminisztériumban bemutatták a 2020-es labdarúgó Európa-bajnokság budapesti logóját. Az eseményen természetesen ott volt az MLSZ elnöke, Csányi Sándor is, aki több témában is nyilatkozott az M4 Sportnak.

- Maximálisan nem tudok elégedett lenni azzal, ami az Európa-bajnokság óta történt. A Feröer elleni döntetlen csalódás, Svájc ellen is nyerhettünk volna, de védelmi hibák és rossz bírói döntések miatt ez meghiúsult. Az Európa-bajnokság előtt közel hat hetet együtt tudott készülni a válogatott keret, míg a kvalifikációs meccsek előtt az a néhány nap nem elegendő arra, hogy a szövetségi kapitány felkészítse a játékosokat, azt a klubcsapatoknak kellene. Fontos lenne, hogy a klubok fejlődjenek, több nemzetközi meccsre van szükség a BL-ben és az EL-ben. Az NB I-ben jelentős előrehaladás van abban, hogy a külföldiek száma csökkent, több magyar fiatalt látunk a pályán, ebből a szempontból jó úton járunk. Vannak utánpótlásközpontok, amelyeket külön finanszírozunk, ha megfelelő szakmai munka folyik. Fontos, hogy ne kallódjanak el a tehetségeink és olyan útra kerüljenek, mint Kleinheisler vagy Nagy Ádám.

A szövetség elnöke azt is elmondta, miként lehet elérni, hogy a klubmérkőzéseken is egyre többen legyenek a stadionokban.

- Nem vagyok elégedett a nézőszámokkal a bajnokikon. Ugyanakkor, amikor azt akarjuk vizsgálni, hogy érdemes-e befektetni a magyar labdarúgásba, nem csak azt kell megnézni, hogy mennyien mennek ki a stadionokba, hanem azt is, hogy hányan nézik a tévében és az interneten. A nézettségi adatok magasak a magyar meccsek tekintetében. Nem kedvező, hogy sok csapat vendégstadionban játszik. Ha befejeződik a stadionrekonstrukciós program, akkor a jó minőségű pályákon remélhetőleg felgyorsul a játék és a jobb színvonalú meccsekre kíváncsiak lesznek az emberek, ráadásul családbarát körülmények között szurkolhatnak majd.

Csányi Sándor az épülő új Puskás Ferenc-stadion megtöltéséről is beszélt.  

A Puskás-stadionban el tudtunk adni 40 ezer jegyet, nem lesz akkora feladat, megtölteni az új arénát, remélem, addigra még jobb lesz a labdarúgásunk és tovább nő az érdeklődés.

 
Neked ajánljuk
Átigazolások
RB Leipzig
Orbán Willi
Sajtóhírek szerint Orbán Willi hamarosan szerződést hosszabbít Lipcsében.
Ajka/Vasas
Schindler Szabolcs
Ahogyan azt honlapunk előre jelezte: távozott a Vasas tartalékcsapatától Schindler Szabolcs és az NB II-es Ajka vezetőedzője lett.
Ferencváros
Profi szerződés
A Ferencváros profi szerződést kötött Bagi Ádámmal, a 17 éves támadó 2019 óta erősíti a klubot.
Tovább az összes átigazoláshoz