Csányi is megszólalt a focit érintő kormánydöntésről: "Nincs olyan szigorú intézkedés, amely ne lenne indokolt"

Az MLSZ elnöke szerint jelen pillanatban nem lehet fontosabb cél, mint a járvány megfékezése és az egészség megőrzése. Az intézkedések a labdarúgásban is ezt segítik.
Csakfoci Admin 2020. november 9., hétfő 17:32
Az MLSZ elnöke szerint jelen pillanatban nem lehet fontosabb cél, mint a járvány megfékezése és az egészség megőrzése. Az intézkedések a labdarúgásban is ezt segítik.
Szerző: Csakfoci Admin 2020. november 9., hétfő 17:32

Az Orbán Viktor miniszterelnök által hétfőn délelőtt bejelentett korlátozó intézkedések természetesen a labdarúgást is jelentősen mértékben érintik. A Magyar Labdarúgó Szövetség a kormány és a járványügyi hatóságok minden döntését végrehajtja saját területén a koronavírus-járvány terjedésének visszaszorítása érdekében.

A további döntéseket - például az amatőr futballra vonatkozóan - a kormányhatározat pontos részleteinek ismeretében hozza meg a szövetség elnöksége.

- A válogatott életében az év legfontosabb mérkőzése következik, s az sem mindennapi alkalom, hogy a Barcelona lép pályára Budapesten magyar csapat vendégeként. Ezzel együtt, látva a járványügyi helyzet hazai alakulását, nincs olyan szigorú intézkedés, amely ne lenne indokolt annak érdekében, hogy meggátoljuk a járvány terjedését és emberéleteket óvjunk meg. Egészen más lenne 20 ezer ember előtt megvívni a csütörtöki összecsapást, de úgy gondolom, hogy hozzánk hasonlóan a szurkolók nagy része is elfogadja az intézkedéseket - mondta az MLSZ-elnöke, Csányi Sándor a mai bejelentés kapcsán.

Természetesen zárt kapus válogatott mérkőzések esetén a jegyeket vásárló szurkolók számára a belépők árát az MLSZ visszatéríti. Ezzel kapcsolatban Csányi Sándor hozzátette,

nem elsősorban a pénz visszafizetése jelent majd problémát,

ezt az MLSZ meg fogja oldani, inkább az élmény az, ami pótolhatatlan.

Csányi: "Az MLSZ félbeszakítja az NB III-as bajnokságait"

Csányi az M4 Sportnak elmondta, a férfi NB I és NB II, valamint a női NB I folytatódik, a férfi NB III és a megyei bajnokságok, illetve a női NB II, valamint az utánpótlás-sorozatok viszont "nem kerülnek lebonyolításra".

Orbán Viktor miniszterelnök délelőtt közölte, a koronavírus-járvány miatti óvintézkedések részeként szerdán nulla órától tilossá válik az amatőr csapatsport, amennyiben az Országgyűlés megadja a kormány számára a rendkívüli felhatalmazást. A korlátozásokat harminc napra vezetik be, de szükség esetén meghosszabbíthatják. Ezek között szerepel az is, hogy a sportrendezvényeket csak zárt kapuk mögött lehet lebonyolítani.

Csányi úgy fogalmazott, nagyon sajnálják, hogy "az év meccsét", az Izland elleni Európa-bajnoki pótselejtezőt nézők nélkül kell megrendezni csütörtökön, ahogyan a magyar válogatott további mérkőzéseit is az idén, illetve a Ferencváros és az FC Barcelona találkozóját a Bajnokok Ligája csoportkörében.

A nemzeti csapat vasárnap Szerbiát, jövő szerdán pedig Törökországot fogadja a Nemzetek Ligájában.

Látva a számokat és a vírus terjedését, nem lehet olyan szigorú intézkedést hozni, amit ne tartanánk indokoltnak. Bármennyire is szeretjük a futballt, és szerettünk volna a nézők kedvében járni, most sokkal fontosabb, hogy minél kevesebben fertőződjenek meg, és minél kevesebben haljanak meg

- nyilatkozta az MLSZ elnöke.  (MTI)

Olvastad már?
Reagált az MLSZ a kemény bejelentésekre - visszafizetik a válogatott meccsjegyek árát
A szövetség végrehajtja a saját területén a koronavírus-járvány terjedésének visszaszorítása érdekében meghozott korlátozó intézkedéseket, azaz a zártkapus találkozók elrendelését is.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Kazincbarcika
Bencze Antal
A szabadon igazolható Bencze Antal Kazincbarcikán folytatja pályafutását.
DAC
Samuel Petrás
A Zsolnától kölcsönvett Samuel Petrás a kölcsönjátéka letelte után is a DAC játékosa marad, miután a klub érvényesítette az opcióját és 2026 nyaráig szerződést hosszabbított a kapussal.
MOL Fehérvár
Patric Jildefalk
A Svédországból érkező 36 esztendős szakember asszisztensedzőként segíti majd Bartosz Grzelak munkáját.
Tovább az összes átigazoláshoz