Csak egy "idióta" lőtt gólt a magyar válogatottnak; "Helló, D-liga!" - észt lapszemle

Egyértelmű magyar győzelemről ír az észt lapok többsége, a játékosaik is elismerték, hogy a válogatottunk jobb volt, de a kapitányuk szerint az 5. perctől másképp is alakulhatott volna a budapesti meccs. Lapszemle.
Dudás Gábor 2018. november 16., péntek 13:00
Egyértelmű magyar győzelemről ír az észt lapok többsége, a játékosaik is elismerték, hogy a válogatottunk jobb volt, de a kapitányuk szerint az 5. perctől másképp is alakulhatott volna a budapesti meccs. Lapszemle.
Szerző: Dudás Gábor 2018. november 16., péntek 13:00

"Egyértelmű, melyik volt a jobb csapat"

A Postimees c. lap megszólaltatta a legjobb észt futballistát, a csapatkapitány Konstantin Vassiljevet is.

- Bár a magyarok szerezték az első gólt, ekkor már nekünk kellett volna vezetnünk. A kapus bravúrja nagy hatással volt a meccsre, a gól után pedig különösen kényelmes helyzetbe került az ellenfelünk, és jobban is játszott nálunk.

1-0 után semmi különös nem történt, de a szerencsétlen második gólt követően már rendkívül nehézzé vált a helyzetünk. Vártuk, hogy nyomni fognak majd, de mi magunk nem tudtuk a helyes mozgásokat bemutatni, sok helyzetben hiába szereztünk labdát, nem tudtunk vele igazán mit kezdeni. A gólokat hibákból kaptuk, de el kell ismerni, hogy Magyarország erősebb és hatékonyabb volt ma.

Az észtek kapusa, Mihke Aksalu szerint a magyar válogatott sokkal jobban és gyorsabban futballozott, mint tette azt egy hónappal korábban, Tallinnban, amikor 3-3-ra végeztek a felek.

- Egyértelmű, melyik volt a jobb csapat. Hibáztam a második gólnál, de igazából mi, kapusok mindig úgy vagyunk a gólokkal, amíg vissza nem nézzük őket, hogy többet is tehettünk volna. Nem volt rajtunk nagy a nyomás, volt viszont egy ellenfelünk, aki jobban futballozott ma nálunk - fogalmazott a második magyar gólnál bakizó hálóőr.

A lap egyébként szintén úgy fogalmaz, hogy szinte végig egyértelmű volt a magyar fölény, a legveszélyesebb észt lehetőségre pedig már az 5. percben sor került, amikor Vihmann fejesénél óriásit védett Dibusz Dénes. Megdicsérik közben az albán bírót, Enea Jorgjit, aki szerintük minden olyan helyzetben jól döntött, amikor 11-es gyanús szituációban reklamáltak a mieink.

Szalai a meccs embere

Az Ohtuleht azt írja, hogy a magyar válogatott nem hagyott esélyt az észteknek egy újabb bravúrra, bár az első percekben a vendégek meg tudták zavarni a mieinket a letámadásukkal. Az első magyar góltól azonban minden megváltozott, a hazai csapat rendezte a sorait. Hozzáteszik, hogy jól jellemzi az észtek meglehetősen veszélytelen támadójátékát, hogy a végén csak egy pályára rohanó szurkolójuk tudott Dibusz kapujába találni.

Az Err úgy fogalmaz, hogy az észt válogatott győzelmi kényszerben lépett pályára Budapesten, de nem tudott javítani, így kiesett a D-divízióba.

A Delfisport a meccs emberének Szalai Ádámot látta: "a gólját kapushiba előzte meg ugyan, de a Hoffenheim támadója minden elismerést megérdemel azért, hogy fejjel milyen pontosan célzott. Ezzel meg is törte az észt válogatott ellenállását".

Eközben a lap egyszerűen csak "idiótának" nevezte a meccs végén, 10-es mezben beszaladó és gólt szerző szurkolójukat, aki szerintük még egyet ütött az egyébként is padlón lévő észteken. "Mikor jönnek már rá, hogy a pályára ugrás nem egy jó dolog?" - kérdezik.

Az M4 Sport videója az esetről (Az eredeti felvétel itt megtekinthető!)

A Soccernet

"Helló, D-liga!"

köszöntéssel kezdi cikkét, hozzátéve, hogy az akarat megvolt az észtekben, de a minőség nem. Pedig a meccs elején szerintük a több hiányzója nélkül felálló magyar válogatott óvatos volt és kicsit zavart is, amit akár ki is használhattak volna a vendégek, de 0-1 helyett jött az 1-0. Innentől kezdve pedig magyar kézben (fejben, lábban) volt a mérkőzés. A portál is kiemeli az észt drukker meccsvégi gólját, mondván legalább valaki betalált a kapuba a vendégek közül.

Az észt szövetség hivatalos honlapja röviden számolt csak be a mérkőzésről, azt írva, hogy Magyarország érvényesítette fölényét és nagyobb tudását, 2-0-s győzelmet aratva a baltiak ellen. Vihmann fejesét és Dibusz bravúrját emelik ki az 5. percből a későbbi magyar gólok mellett, illetve azt, hogy budapesti vereségükkel kiestek a C-divízióból.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Puskás Akadémia
Jakov Puljić
A Puskás Akadémia és Jakov Puljić 2025-ig szóló szerződést kötött egymással.
Újpest
Milos Kruscic/Nebojsa Vignjevic
Hivatalossá vált, amit szerdán előre jeleztünk: Milos Kruscicot a korábbi sikeredző, Nebojsa Vignjevic váltja az újpesti kispadon.
El Paso Locomotive FC
Demkó Márton
A 17 éves Demkó Márton is lehetőséget kapott arra, hogy az USL-ben szereplő El Paso felnőttcsapatával szerepelhessen.
Tovább az összes átigazoláshoz