Brutálisan beletáraztak a Storck-csapatba, elájultak a magyar riporternőtől - svájci lapszemle

Ezt írták a svájci lapok a szombati, bázeli világbajnoki selejtezőről (5-2 oda). A magyar válogatott kapcsán "kiscsapatot" és mára hihetetlenné váló Eb-szereplést.
Dudás Gábor 2017. október 8., vasárnap 17:50
Ezt írták a svájci lapok a szombati, bázeli világbajnoki selejtezőről (5-2 oda). A magyar válogatott kapcsán "kiscsapatot" és mára hihetetlenné váló Eb-szereplést.
Szerző: Dudás Gábor 2017. október 8., vasárnap 17:50

Gálaként összegzi a szombaton történteket a Blick című lap. A lap kiemeli, hogy a magyar válogatott valósággal összeomlott a két gyorsan bekapott gól után, ami a szurkolóinknak is sok volt, meg is próbálták lebontani a szektorokat elválasztó kerítést.

Közben Vladimir Petkovic szövetségi kapitány húzásait is dicséri a lap, például azt, hogy a tréner ki merte hagyni a sárga lapok által fenyegetett Mehmedit, Dzemailit és Rodriguezt a kezdőből, és hogy megtalálta a leghatékonyabb és nyerő taktikát a mieink ellen.

A Blick internetes kiadásánál egyébként vasárnap délután címlapsztorinak számított a lap egyik munkatársának felfedezése. A beszámoló szerint a svájciakat elkápráztatta az M4 Sport Bázelbe is elutazó riporterének, Berkesi Juditnak a szépsége, sőt, a lap szerint néhány válogatott játékosunk is ki-kikandikált a mérkőzés előtt, a bemelegítés közben a szemrevaló magyar tévés hölgyre.

A 20min.ch szerint gyorsan végzett a magyar válogatottal a svájci, kilencedik selejtezőjén a kilencedik sikerét aratva. A lap kiemeli, hogy valóságos fesztiválhangulat volt a lelátókon, az ünneplő svájci drukkerek jóvoltából, és a „briliáns” előadást mindössze a két bosszantó vendégtalálat zavarta meg. A cikk szerint a mérkőzés kiváló felkészülést jelentett a hazaiaknak a keddi, portugáliai csata előtt.

"Svájc már kijutott a vb-re. Aztán jött Ronaldo" – a 24heures.ch így összegzi a szombat este történteket, egyszerűen csak „show”-ként tálalva azt, ahogyan a hazai csapat lejátszotta a pályáról a magyar válogatottat. A lap szerint Petkovic kapitány a legvadabb álmaiban sem képzelhette azt el, ahogyan a mérkőzés alakult.

A Basler Zeitung szerint meggyőző és egyértelmű sikert aratott Svájc Magyarország ellen, és az öt elért gólnál is többet elhelyezhetett volna Gulácsi kapujában. Okos és érett svájci játékról ír a lap, miközben a magyar válogatottat kemény szavakkal illette.

Természetesen a magyar válogatott nagy csalódást keltett a pályán, nagyon kis csapatuk van, és ma már elképzelhetetlennek tűnik, hogyan lehettek ott az Eb legjobb 16 válogatottja között nagyjából 15 hónappal ezelőtt. Az is meglepő, hogy hogyan lehet még Bernd Storck így az állásában

– fogalmaztak, hozzátéve, hogy ezt a szerényebb képességű ellenfelet is komolyan vette a svájci válogatott.

A svájci válogatott Twitter-oldala eközben közzétette a bázeli meccs igencsak árulkodó, hivatalos statisztikáját is, csak a szabálytalanságokban "vertük" a hazaiakat.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Fortune Bassey
Cseh sajtóhírek szerint norvég vagy georgiai csapatba kerülhet Fortune Bassey, a Ferencváros 24 éves támadója.
Debreceni VSC
Szécsi Márk
Az NB I-ben szereplő Debreceni VSC 2025-ig meghosszabbította Szécsi Márk szerződését.
Kazincbarcika
Varga Attila
A Kazincbarcika a mai nappal felmentette a munkavégzés alól Varga Attila vezetőedzőt. Az új szakvezető személyéről a későbbiekben ad tájékoztatást a klub.
Tovább az összes átigazoláshoz