Ádám Martin Szalai visszavonulásáról: "Ez nekem egy lehetőség, de majd Rossi eldönti, ki játszik a helyén"

Ádám Martin, a dél-koreai Ulsan Hyundai magyar válogatott játékosa az M1-nek adott interjújában szót ejtett a légióslétről, és elmondta, szeretné betölteni a Szalai Ádám visszavonulásával megüresedett csatárpozíciót a nemzeti csapatban.
Dudás Gábor 2022. október 14., péntek 10:54
Ádám Martin, a dél-koreai Ulsan Hyundai magyar válogatott játékosa az M1-nek adott interjújában szót ejtett a légióslétről, és elmondta, szeretné betölteni a Szalai Ádám visszavonulásával megüresedett csatárpozíciót a nemzeti csapatban.
Szerző: Dudás Gábor 2022. október 14., péntek 10:54

A 27 éves csatár a nyáron igazolt a dél-koreai Ulsan Hyundai, melynek színeiben 13 mérkőzésen 8 gólt szerzett, emellett van 2 gólpassza is. Ádám Martin találatai nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy klubja akár már a hétvégén bebiztosíthatja a bajnoki címét.

A dél-koreai bajnokságról és a saját teljesítményéről

- Őszinte leszek, nem számítottam rá, hogy ilyen gyorsan beilleszkedem az új csapatomba és megszokom az új légkört, az országot, egy új kontinenst. Mivel most először vagyok légiós, nem tudtam, mire számíthatok, de abszolút pozitívan csalódtam, egyelőre minden rendben van.

A bajnokság tempóját nem mondom, hogy nehéz volt felvenni, de eltelt pár mérkőzés, viszont a gólom sokat segített benne. Velem van a családom is, minden rendben van, akadnak még nehezebb napok, főleg a feleségemnek, engem azért a foci jobban elvisz, de jól megvagyunk, mindenki élvezi ezt a kis kalandot. (...) Azt gondolom, játéktudásban nagyjából azonos a két kiírás, itt is és Magyarországon is vannak nagyon jó képességű játékosok, intenzitásban viszont jobban pörögnek a koreaiak, abban a bajnokság biztosan előrébb jár, mint az NB I. Nekem ez jól is jön. (...) Sok mindent tanul az ember, bárhová mentem volna, jöttek volna új dolgok. Egy biztos, az intenzitás itt az edzéseken és találkokon is nagyobb, úgyhogy talán egy lépcsőfokot tudtam lépni erőnlétben. Nekem ezek is voltak a fő szempontok, szerencsére a gólok megmaradtak, próbálom ezt tartani.

Szalai Ádám visszavonulásáról és utódlásáról

Azt gondolom, ez nekem egy lehetőség. Mindenki előtt ott volt az esély, próbáltam én is megragadni, amikor játszottam, egy címeres mezt akkor is jó érzés felvenni, ha csak néhány percig is vagyok a pályán. Remélem, ezt kezdőként is meg tudom majd mutatni, de ez nem az én dolgom, majd a szövetségi kapitány eldönti, ki fog játszani Szalai helyén.

Az én feladatom az, hogy keményen dolgozzak, aztán majd Marco Rossi eldönti, helyem van-e a kezdőcsapatban.

Tovább: A teljes interjú itt látható és olvasható!

Olvastad már?
Már Szalai Ádám visszavonulásáról írnak Svájcban - részletek
A svájci bazonline.ch értesülései szerint a magyar csatár jövő nyárra tervezte a búcsút, de a klubnál kialakult helyzete miatt erre már télen sor kerülhet.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Sepsi
Bernd Storck
Bernd Storck az idény végéig szóló szerződést írt alá, hosszabbítási opcióval.
BVSC
Szekeres az új edző
Igaznak bizonyultak a Csakfoci információi: Szekeres Tamás veszi át az NB II-es BVSC irányítását.
ETO FC
Hosszabbítás
A 19 esztendős Tóth Rajmund meghosszabbította szerződését a másodosztályú ETO FC csapatával. A győriek egykori akadémistája 2026 nyaráig írta alá új kontraktusát.
Tovább az összes átigazoláshoz