A válogatott újonca: "Nagy dolog, hogy 32 évesen meghívót kaptam" - szép focit játszana a csapattal

A Mezőkövesd támadó középpályása nagy elismerésnek tartja, hogy 32 évesen is meghívót kapott a magyar válogatottba. Cseri Tamás szerint több játékos is megérdemelte volna Kövesdről a behívót, és szerinte bármi megtörténhet a törökök és az oroszok elleni NL-mérkőzésen.
Csakfoci Admin 2020. augusztus 26., szerda 17:19
A Mezőkövesd támadó középpályása nagy elismerésnek tartja, hogy 32 évesen is meghívót kapott a magyar válogatottba. Cseri Tamás szerint több játékos is megérdemelte volna Kövesdről a behívót, és szerinte bármi megtörténhet a törökök és az oroszok elleni NL-mérkőzésen.
Szerző: Csakfoci Admin 2020. augusztus 26., szerda 17:19

Mint ismert, Marco Rossi szövetségi kapitány négy újoncot hívott be a magyar válogatott Törökország és Oroszország ellen készülő 25 fős keretébe - köztük a Mezőkövesd játékosát, Cseri Tamást is, aki augusztus 30-án csatlakozik majd a magyar nemzeti együtteshez.

A támadó középpályás a klubhonlapnak nyilatkozott, amely során a válogatottbeli szereplésről is szót ejtett.

- Őszintén szólva: nem, de tudat alatt valahol mindig bízik benne az ember, hogy felfigyelnek a teljesítményére. Ugyan nem számítottam rá, de nagyon jól esett és várom, hogy mi lesz az összetartáson. Egy játékosnak mindig nagyon jó érzés, ha valahol számítanak rá. Természetesen most még első a klub, hiszen, van egy nagyon fontos bajnoki mérkőzésünk a válogatott összetartásig, de vasárnaptól már a válogatottal fogok foglalkozni - kezdte a mezokovesdzsory.hu-nak Cseri Tamás, aki elmondta azt is, milyen célokat fogalmazott meg a válogatottat illetően.

- Nagyon bízom benne, hogy a beilleszkedéssel nem lesz problémám. Ami rajtam múlik, mindent meg fogok tenni azért, hogy lehetőséget kapjak, de ez majd a szövetségi kapitányon múlik. Ha lehetőséget kapok, nagyon fogok örülni, de ha esetleg nem lépek pályára, akkor sem történik semmi baj, ugyanis nekem már az is nagy dolog, hogy 32 évesen behívást kaptam a válogatottba.

Cseri hozzátette, ó néhány NB I-es játékost ismer a keretből, és azokról is sok mindent tud, akik külföldön játszanak. Azt is elmondta, mit jelent neki, hogy a Mezőkövesd történetének első válogatott játékosa lehet.

- Nagyon jó érzéssel tölt el, de hangsúlyozom, hogy ehhez az is kellett, hogy a klub 29 évesen lehetőséget adott nekem a bizonyításra. Nagyon örülök neki, de úgy gondolom, hogy több olyan játékos is van itt a Mezőkövesden, aki akár hosszútávon is beverekedheti magát a válogatottba - fogalmazott, majd elárulta, mit vár a két Nemzetek Ligája-mérkőzéstől.

- Ha magamból indulok ki, én mindig a győzelemre törekszem és fontos számomra, hogy élvezhető, szép focit játsszon az a csapat, amelyikben játszom. Igaz, hogy nehéz ellenfelekkel találkozunk, de úgy gondolom, hogy egy mérkőzésen bármi megtörténhet, láttunk már csodákat. Nem feltartott kezekkel fogunk pályára lépni, beleállunk majd a munkába és igyekszünk megmutatni, hogy mi vagyunk a jobbak.

A teljes interjú ide kattintva olvasható - kattints!

Olvastad már?
Edzője a vagány válogatott újoncról: "Extra játékos, akire minden futballszerető felkapja a fejét”
A ZTE vezetőedzője, Boér Gábor szerint Babati Benjamin a jelenlegi teljesítménye alapján rászolgált a válogatott meghívóra, amelyre a csapat és Zalaegerszeg egyaránt büszke. Hozzátette, játékosa olyan extra kvalitásokkal rendelkezik, amelyek kiemelik az átlagból és ezáltal a nemzeti csapat is hasznára lehet.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
ETO FC Győr
Kuznyecov Szergej
A csakfoci.hu számolt be először arról vasárnap, hogy Kuznyecov Szergej az egyik jelölt a győri kispadra. A Kisalföld ezúttal azt írja, hogy csütörtökön Győrben járt Kuznyecov és az ETO vezetőivel tárgyalt.
Kecskemét
Horváth Krisztofer
A Torino technikai igazgatója, Davide Vagnati kéthetente érdeklődik magyar válogatott kölcsönjátékosuk felől - állítja a futballista ügynöke. (TMW)
Újpest
Tim Hall
Az Újpest és Tim Hall közös megegyezéssel szerződést bontott. A luxemburgi védő 2023 januárjában érkezett Újpestre. Első félszezonjában 14 meccsen lépett pályára, míg a mostani évadban 15 NB I-es találkozón.
Tovább az összes átigazoláshoz