A török sztárcsapat bejelentkezett Stylesért, de edzője a megtartásával “fenyegetőzik”

A Besiktas várhatóan 2,5 millió eurót ajánl majd Callum Stylesért.
Budai László 2022. július 25., hétfő 17:48
A Besiktas várhatóan 2,5 millió eurót ajánl majd Callum Stylesért.
Szerző: Budai László 2022. július 25., hétfő 17:48

A török Fotomac értesülései szerint a 16-szoros török bajnok Besiktas a héten komoly lépéseket tehet az angol harmadosztályba kiesett Barnsley magyar válogatott játékosának, Callum Stylesnak a szerződtetéséért.

A lap úgy tudja, a következő napokban hivatalos ajánlatot tehetnek a védőként és középpályásként bevethető labdarúgó klubjának, Stylesért 2,5 millió eurót adnának.

A Besiktas részéről az a Valerian Ismael vezetőedző erőlteti a játékos leigazolását, aki korábban a Barnsley-nál már dolgozott vele együtt, így jól tudja, mire lehet képes. A hírek szerint a tréner találkozott is Stylesszal, akit próbált meggyőzni a Törökországba szerződésről, és a futballista sokkal szívesebben is futballozna egy másik ország élvonalában, mint az angol harmadik ligában.

A Barnsley mégsem adná őt?

A Fotomac cikke után Angliában az jelent meg, hogy az is elképzelhető, a játékos marad a Barnsley-ban. A Yorkshire Post cikke szerint a klub már értékesítette néhány játékosát, Cauley Woodrow, Carlton Morris és Callum Brittain eladásának köszönhetően hozzájutottak ahhoz a szükséges 7-8 millió fonthoz, amely bevételkiesést a harmadosztályba csúszás okozott.

Michael Duff menedzser azt is elismerte, hogy Stylesért, valamint a csapat másik válogatott labdarúgójáért, a lengyel Michal Helikért kaptak már ajánlatot, de nem fogadták azt el.

Visszautasítottunk ajánlatokat Styles és Michal Helik esetében is.

Az érdeklődés annak a jele, hogy jó játékosaink vannak, akiket más klubok is meg akarnak szerezni. Mi azonban meg akarjuk tartani a legjobbjainkat, igaz, van, hogy az átigazolási piacon megegyeznek a klubok az árat illetően. Én is folyton ugyanazokat hallom, hogy el fognak menni, el fognak menni. Nem mondom, hogy nem így lesz, de arra sincs garancia, hogy ezek a futballisták távoznak. A konkrét ajánlatokkal kapcsolatban nem az én dolgom, hogy megmondjam, honnan érkeztek, és hogy tisztességtelenek voltak-e. Mindenesetre ezeket az ajánlatokat elutasítottuk. 

Könnyen elképzelhető persze, hogy az edző csak szeretné minél jobban felverni játékosai árát - a török lapok szerint a magyar válogatott játékosért kínált 2,5 millió eurós ajánlat nem lesz elég meggyőző az angoloknak. Persze mivel Styles és Helik szerződése is lejár 2023 nyarán, így most kaphatnának érte utoljára komolyabb összeget, főként ha figyelembe vesszük, hogy a harmadosztály minden bizonnyal mindkét válogatott játékos piaci értékét rövid időn belül alaposan csökkentené.

Stylest legutóbb az Olimpiakosz Pireusszal, előtte pedig Premier League-klubokkal hoztak szóba, de a játékos június elején a csakfoci.hu-nak a Fradiba igazolását sem zárta ki.

Olvastad már?
Slovan-Fradi: Telt házra és egész stadionos koreóra készülnek Pozsonyban - az UEFA stadionbezárásától tartanak a szlovákok
A Slovan Bratislavánál kiemelten kérik a szurkolókat, hogy ne üljenek fel a provokációnak, mert rendbontás esetén az UEFA könnyen bezárathatja a stadiont.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Paksi FC
Ötvös Bence
A Paks is érdeklődik a Kisvárda nyáron lejáró szerződésű játékosa, Ötvös Bence iránt. (Nemzeti Sport)
Honvéd
William Gallas
A korábbi világklasszis védő, a francia William Gallas egyéni képzésért felelős edzőként dolgozik a Magyar Futball Akadémián.
Légiósok
Szalai Attila
A nyártól biztosan nem számítanak már Szalai Attila szolgálataira Freiburgban a Kicker szerint.
Tovább az összes átigazoláshoz