A szurkolók döntöttek Rossi kezdőcsapatáról - itt a lengyelek elleni névsor

Mintegy háromezer szavazat alapján alakult ki a magyar válogatott "szurkolói kezdőcsapata" a ma esti, Lengyelország elleni világbajnoki selejtezőmérkőzés előtt. Lássuk, kiknek szavaztak bizalmat olvasóink!
Dudás Gábor 2021. március 25., csütörtök 11:04
Mintegy háromezer szavazat alapján alakult ki a magyar válogatott "szurkolói kezdőcsapata" a ma esti, Lengyelország elleni világbajnoki selejtezőmérkőzés előtt. Lássuk, kiknek szavaztak bizalmat olvasóink!
Szerző: Dudás Gábor 2021. március 25., csütörtök 11:04

A csakfoci.hu szokásához híven ezúttal is megszavaztatta olvasóit, milyen kezdőcsapattal állítanák ki a magyar válogatottat az este 20:45-kor kezdődő, Lengyelország elleni utolsó Nemzetek Ligája-mérkőzésre. A lehetőségek felsorolásakor volt olyan játékos, akit több poszton is variációként adtunk meg, az alapfelállást pedig – a törökök és a szerbek elleni előző Nemzetek Ligája-meccsek során is alkalmazott rendszernek megfelelően – 3-5-2-ben adtuk meg. Olvasóinknak egy napjuk volt szavazataik leadására.

A kapusposzton az előző voksolásokhoz hasonlóan most is meglehetősen egyértelmű volt a helyzet. A lipcsei Gulácsi Péter a szavazatok 91 százalékát zsebelte be, Dibusz Dénest (8%) és Tóth Balázst (1%) is megelőzve.

A középső védőknél Willi Orbán (80%) és Szalai Attila (59%) pozíciója sem forgott veszélyben, mellettük pedig az a Lang Ádám (36%) szerepelne harmadik centerhalfként a drukkereknél, aki Botka Endrét (24%) megelőzve kapott bizalmat.

A középpálya jobb oldalán viszonylag jelentős fölénnyel Loic Nego (37%) volt a nyerő, a bal oldalon pedig Holender Filip hiányában Sallai Roland lett a befutó (40%) - tegyük hozzá, hogy a Freiburg légiósát akár a jobb szélen, akár a támadósorban is sokan el tudnák képzelni a szavazatok alapján. A középső középpályásoknál Nagy Ádám vitte a prímet (59%), Szoboszlai Dominik hiányában pedig Kalmár Zsoltra (44%) és a visszatérő Kleinheisler Lászlóra (36%) bíznák a szurkolók a támadások építését, utóbbi mondjuk kevéssel előzte meg a ferencvárosi Sigér Dávidot (34%).

Ahogy írtuk, Sallai a kétfős csatársorban is bizalmat kapna akár a drukkerektől, méghozzá Szalai Ádám (42%) mellett, de mivel Nikolics Nemanja sem sokkal maradt el a Freiburg-játékostól (28-24%), így a Vidi csatára került be a képzeletbeli tizenegybe.

A válogatott Lengyelország elleni kezdőcsapata a szurkolók szavazatai alapján:

Gulácsi – Lang, W. Orbán, Szalai A. – Nego, Nagy Á., Kalmár, Kleinheisler, Sallai – Szalai Á., Nikolics

Olvastad már?
Interjú: "Egy nap örökre kiesett az életemből" - Nagy Ádám a legjobb tulajdonságáról, álmai bajnokságáról és a remélt Fradi-szerződésről
Nagy Ádám nem egy szokványos sérülést szenvedett. A válogatott középpályás azonban már teljes mértékben felépült és az új feladatokra összpontosít. A Bristol játékosa számára édes teher lenne, ha az Európa-bajnokság után egy spanyol és egy olasz lehetőség közül választhatna. Úgy érzi, felnőtt férfiként várja az Eb-t, az elmúlt években komplexebb játékos lett, aki már a támadásokat is hatékonyan képes segíteni. Nagyon büszke rá, hogy a legmélyebb gödörből is ki tud mászni, pályafutása vége felé pedig szívesen visszatérne kedvenc magyar csapatába. Interjú Nagy Ádámmal, a Bristol City és a magyar válogatott középpályásával.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
BVSC
Pekár László
Csábi József vezetőedző remekül ismeri a legújabb kiszemeltet.
Fradi
Ben Romdhane
Az egyiptomi Al-Ahly továbbra is leigazolná Mohamed Ali Ben Romdhane-t, a felek egyelőre szóban egyeztetnek az esetleges klubváltásról.
Újpest
Josué
A Legiától távozó 4-szeres portugál válogatott Josuét beajánlották Újpesten, de Bartosz Grzelak nem tartott igényt a 33 éves középpályásra.
Tovább az összes átigazoláshoz