A norvég válogatott lecsapna a Vasas tehetségére - itt az ok

Torvund Alexandert napokig tesztelik Norvégiában. Korábban a magyar válogatottal is készült együtt, de mérkőzéseken nem léphetett pályára.
Mokány Lajos 2017. február 22., szerda 8:01
Torvund Alexandert napokig tesztelik Norvégiában. Korábban a magyar válogatottal is készült együtt, de mérkőzéseken nem léphetett pályára.
Szerző: Mokány Lajos 2017. február 22., szerda 8:01

Meghívták a norvég U17-es korosztályos válogatott felkészülésére a Vasas Kubala Akadémia tehetségét, Torvund Alexandert - erről az akadémia honlapja számolt be kedden. A tehetséges támadó 8 hónapos kora óta Magyarországon él, azóta a hazánkban futballozik, most mégis egy másik ország szövetsége kíváncsi rá.

Hogy mindez miért alakult így? Nos, a játékos Norvégiában született, így norvég állampolgár - és mint kiderült, a magyar korosztályos csapatban egyelőre nem léphet pályára, bár korábban a hazai szövetség részéről már meghívták őt az összetartásokra.

A norvégok most élőben is megnézik őt, és ha bizonyít, nem lenne meglepő, ha szívesen foglalkoztatnák őt a folytatásban is a korosztályos csapatukban. Felmerülhet a kérdés, hogy a magyar futballnak ezek után le kell-e mondania róla, és az is, hogy a mostani meghívó mivel járhat a jövőjét illetően. Erre kerestük a választ az érintettek megkeresésével.
A 2000-es születésű játékos kapcsán a tehetség édesanyja mindenekelőtt leszögezte, szülőként nem annyira örül annak, ha a fiúról már most cikkek jelennek meg, úgy van vele, inkább későbbi teljesítményével érdemelje majd ki azt, hogy írjanak róla, ezzel együtt megkeresésünkre a konkrét ügyben szívesen állt a rendelkezésünkre.
- Igazából a norvég szövetséggel már másfél éve képbe került, tavaly ősszel pedig jelezték, hogy hamarosan szívesen megnéznék őt személyesen is - világította meg a mostani behívó hátterét Torvund Melitta, a játékos édesanyja. - Minderre most kerül sor: vasárnap utazik ki, ahol eredetileg péntekig lett volna, de korábban hazatér, hiszen csütörtöktől már mindenképpen számítanak rá a Vasas Kubala Akadémián.

Az ügy érdekessége, hogy a tehetséges támadó 2015 őszén még a magyar korosztályos válogatottal készült együtt, három alkalommal is, Belvon Attila számolt vele. Annak a keretnek volt a tagja, amelynek egy jelentős része most az elitkörre készül az U17-eseknél.
- A korosztályos válogatott edzője gyakran kérdezgette tőle azóta is, hogy áll az ügye, érezhető volt, hogy számolna vele. Ment volna ő szívesen, de mivel magyar állampolgárság híján mérkőzésen nem léphetett pályára, így egy ideje már nem készülhetett együtt a társaival. Viszont szeretném hangsúlyozni, hogy jelenleg is folyamatban van a magyar állampolgárság megszerzése, remélhetőleg már nem kell rá sokáig várni, talán már csak napokat. Ami a jövőt illeti: a döntés joga természetesen Alexanderé, hiszen mindkét országhoz kötődik, de mivel 8 hónapos kora óta Magyarországon él, itt nőtt fel, én mindenképpen támogatnám, ha magyar színekben folytatná. Egyébként is úgy vagyunk vele, hogy előbb teljesítsen jól, tegye oda magát maximálisan, aztán ha időszerű lesz a kérdés, majd elválik a dolog. Jelenleg talán az lehet nehéz a számára, hogy látja, hogy azok a társai, akikkel például az elmúlt években együtt focizott, most egy igazán nemes feladatra, az elitkörre készülhetnek a korosztályos válogatottal - ő pedig erről adminisztrációs okok miatt lemarad.

 
Neked ajánljuk
Átigazolások
Paks
Hegedűs János
Hegedűs János a Paksi FC kölcsönjátékosaként szerepel majd az új szezonban az FK Csíkszereda együttesében.
Hertha
Dárdai Márton
Német sajtóhírek szerint bizonytalan Dárdai Márton jövője a Herthánál. A magyar válogatott védőre számítana klubja, ő azonban szívesebben futballozna az élvonalban.
BVSC
Pekár László
Csábi József vezetőedző remekül ismeri a legújabb kiszemeltet.
Tovább az összes átigazoláshoz