A magyar válogatott bekerült a történelemkönyvekbe, albán szuperhőst teremtett a fekete macska - lapszemle

Ezt írják az albán lapok, miután a balkáni válogatott 1-0-ra győzött vasárnap Magyarország ellen, a világbajnoki selejtezők I-csoportjában. Lapszemle.
Dudás Gábor 2021. szeptember 6., hétfő 11:05
Ezt írják az albán lapok, miután a balkáni válogatott 1-0-ra győzött vasárnap Magyarország ellen, a világbajnoki selejtezők I-csoportjában. Lapszemle.
Szerző: Dudás Gábor 2021. szeptember 6., hétfő 11:05

A Panorama Sport azt írja, hogy "Az első gól, az első győzelem. Albánia történelmet írt Magyarország legyőzésével, köszönhetően Broja nagyszerű góljának. Edi Roja és a piros-feketék megérdemelt sikert arattak". A portál szerint a házigazda mindkét félidőben dominálni tudott, és "a jutalmát" végül a 87. percben kapta meg a győztes gól formájában.

Szóba került a beszámolóban egy, a második félidő elején lezajlott furcsa jelenet is, amikor a játékvezetőnek egy, az Elbasan Aréna fölé repülő drón miatt kellett félbeszakítania rövid időre a találkozót. A minijármű egy parlamenti képviselőnek szóló üzenetet hordozott, de nagy port semmilyen téren nem kavart végül, bár egy felvétel alapján a szurkolók annyira nem örültek a közjátéknak.

Az a2news.com Broját "piros-fekete hősnek" nevezi, aki történelmi találatával valósággal felrobbantotta az Elbasan Arenát. Hozzáteszik ugyanakkor, hogy a jobb hazai kezdés ellenére a magyar csapaté volt az első komoly helyzet (a lap állításával ellentétben azonban nem Gazdag, hanem Kleinheisler hagyta ki azt - a szerk.). Jött aztán Kumbulla őrületes ziccere a kapu torkából, majd a második félidőben is akadtak kecsegtető albán lehetőségek,  amelyek aztán Broja győztes góljában csúcsosodtak ki.

A lap kiemeli, hogy albán játékos is be tudott kerülni a vb-selejtezők heti álomcsapatába az UEFA-nál, Berat Gjimshiti 7,9-es osztályzatával és nagyszerű védeőmunkájával érdemelte ki az elismerést.

A Gazeta Blicnél Broja a "nemzeti hős", aki minimális különbségű, mégis nagyszerű győzelemhez segítette az albán válogatottat Magyarország ellen.

Az új helyi hérosz a SuperSportnak nyilatkozott is a mérkőzést követően:

- Nagyon büszke vagyok arra, hogy a válogatott mezét viselhetem. Rendkívül fontos mérkőzés volt, amit meg kellett nyernünk, mert nem igazán működtek a dolgok. Az edzőtől végül 20 percet kaptam, de köszönöm Istennek, hogy így is betalálhattam és örömet okozhattam mindenkinek. Hogy elegendő megbecsülést kapok-e a kapitánytól? Erre nehéz mit mondani - fogalmazott Broja annak kapcsám, hogy a hírek szerint nem túl jó viszonyt ápol igencsak kritikus olasz edzőjével.

Olvastad már?
Az albán kapitány Magyarország legyőzéséről: "Életben maradtunk"
Edoardo Reja szerint megérdemelt győzelmet arattak a mieink ellen, bár voltak dolgok, amiket nem tudtak megoldani.
Elolvasom

A Sport Ekspres kiemeli, hogy óriási fontossággal bíró siker volt a Magyarország elleni, amely sok szempontból sorsfordító is lehet akár az albán válogatott számára. Rámutatnak, hogy taktikai szempontból jól választott Reja kapitány, amikor például a sok gondot okozó ferencvárosi Uzunival futtatta meg a magyar védőket, miközben az albán szélsőjáték is komoly problémát jelentett a mieinknek.

A balkanweb.com "szupergólnak" titulálja Broja győztes találatát, egy olyan mérkőzésen, amelyen igazán "nem volt szerencséje Albániának, mégis győzött" és életben tartotta továbbjutási esélyeit. Kiemelik, hogy a második félidőben képes volt a hazai csapat rátenni egy lapáttal még az első játékrészbeli teljesítményére.

A CNA, azaz a City News Albania az albán szövetség elnökét, Armand Dukát idézi, aki szerint megtört egy átkot a válogatottjuk vasárnap este.

- Mindennel elégedett vagyok a mai meccs kapcsán és különösen örülök, hogy épp a közönség visszatértekor győztünk. A szurkolóink a korlátozások ellenére is fantasztikus atmoszférát teremtettek és motiválták a csapatot.

Egy olyan ellenfelet győztünk le, amely egy igazi fekete macska volt a számunkra, aki ellen soha nem tudtunk gólt és három pontot sem szerezni.

Ez egy történelmi siker Albánia számára, ami különösen azért volt fontos, hogy versenyben maradhassunk az októberi vb-selejtezőkre is. A siker ellenére sem szabad azonban lebecsülnünk a szerdai ellenfelet, San Marinót, ott is ugyanannyit ér majd a három pont, ha megszerezzük, mint bármelyik más ellenfél ellen. Eufóriába még nem eshetünk - mondta az albán focivezér a lapnak.

Olvastad már?
Rossi: "Ez nem a világvége, nem lehet kivégezni a játékosokat" - a kapitány értékelése Albániából
Marco Rossi szerint megvannak az okai az albániai vereségnek, de még lehet bízni abban, hogy a vb-re jutás álma megvalósul, ha esetleg más úton is. A kapitány szerint most is türelmet kell tanúsítani a játékosok irányába, mint a sikeresebb pillanatok idején.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Németh András
A német másodosztályú bajnokság feljutó helyén álló Hamburghoz szerződőtt az egyszeres magyar válogatott támadó, Németh András.
Légiósok
Varga Kevin
Török sajtóhírek szerint közös megegyezéssel szerződést bontott a Hatayspor és Varga Kevin.
Diósgyőr
Jérémie Obounet
A 20 éves Jérémie Obounet legutóbb Fehéroroszországban futballozott, most Diósgyőrben bizonyíthat.
Tovább az összes átigazoláshoz