Fotó: mlsz.hu

Magyar válogatott: "Olaszországban egyre több játékos kérdezi, hogy mitől vagyunk ilyen erősek" - Balogh bízik benne, hogy helye lesz az Eb-keretben

Még komolyabb szerepet akar betölteni a magyar válogatottban Balogh Botond.
Nyikes Zoltán 2024. március 26., kedd 16:03
Fotó: mlsz.hu
Még komolyabb szerepet akar betölteni a magyar válogatottban Balogh Botond.
Szerző: Nyikes Zoltán 2024. március 26., kedd 16:03

Második mérkőzését játszotta le a kezdőcsapat tagjaként a magyar válogatottban Balogh Botond, a Törökország elleni felkészülési mérkőzésen. A 21 éves játékos klubja egyik szurkolói oldalának, a ParmaLive-nak nyilatkozott az 1-0-ra megnyert találkozó után.

– Két nappal a meccs előtt kiderült, hogy Willi Orbán nem tud játszani, és attól a pillanattól kezdve tudtam, hogy lesz esélyem bekerülni. Nem félek ezektől az esélyektől, jó meccset tudtam játszani a törökök ellen. Nem vagyok teljesen elégedett magammal, de a legfontosabb, hogy nyertünk, és hogy én is hozzá tudtam tenni a magamét. Tudom a helyem a csapatban, és nem akarok megállni ennél az esélynél, nem ez a végső cél, szeretnék még keményebben dolgozni, és kiérdemelni az edző bizalmát.

Az MTK Budapesttől az olasz másodosztályú Parmához szerződött játékos általánosságban is beszélt a magyar válogatott remek sorozatáról.

– Olaszországban egyre több játékos kérdezi, hogy mi történt velünk, mitől vagyunk ilyen erősek. Úgy tűnik, működik az a játékstílus, amit a szövetségi kapitány hozott magával – mondta Balogh, akit az Eb-esélyekről is megkérdeztek. – Jelenleg csak a következő, Koszovó elleni mérkőzésre koncentrálok. Emellett szeretnék minél több mérkőzést játszani a Parmában a szezon utolsó szakaszában, hogy esélyem legyen bekerülni az Eb-keretbe. A legfontosabb, hogy meccsről meccsre egészséges legyek, hogy tudjak játszani és jól teljesítsek. Ha ez így lesz, akkor bízom az Európa-bajnoki szereplésemben.

Olvastad már?
Rossi: "Remélem, nem haragítom magamra a Fradi-szurkolókat, de..." – nagyon fontos kérése van a kapitánynak a kapuskérdés kapcsán
Rossinak egyelőre fogalma sincs, ki lesz a kezdőkapus az Eb-n, de arra kéri a szurkolókat, akárhogyan is lesz, támogassák a döntését.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Szalai Attila
A nyártól biztosan nem számítanak már Szalai Attila szolgálataira Freiburgban a Kicker szerint.
Légiósok
Németh Szabolcs
Az osztrák negyedosztályú ASK Kohfidisch vezetőedzője lett Németh Szabolcs, a Haladás, a Dorog és a Soproni VSE korábbi trénere.
Kisvárda
Mario Ilievski
Két élvonalbeli csapat is érdeklődik Mario Ilievski iránt, aki a Várda kiesése esetén bizonyos feltételekkel távozhat a klubtól. (NSO)
Tovább az összes átigazoláshoz