Fotó: MLSZ

Magyar válogatott: Fontos ábrán mutatják meg, mi kellhet pontosan a harmadik helyes továbbjutáshoz

Már három ponttal és nullás közeli gólkülönbséggel is egészen jó esélyeink lehetnének a továbbjutásra.
Budai László 2024. június 18., kedd 9:44
Fotó: MLSZ
Már három ponttal és nullás közeli gólkülönbséggel is egészen jó esélyeink lehetnének a továbbjutásra.
Szerző: Budai László 2024. június 18., kedd 9:44

Érdekes elemzést készítettek arról, hogy várhatóan milyen eredmény lesz elég ahhoz, hogy egy, a csoportjában harmadik helyen végző csapat továbbjusson az Európa-bajnokság egyenes kieséses szakaszába (mint ismert, a hat harmadikból négy ünnepelhet majd továbbjutást).

Az alábbi ábrán látható, hogy egy vagy két ponttal aligha reménykedhet bárki is a folytatásban. Ha egy csapatnak azonban sikerül már egy meccset nyernie, és a gólkülönbsége sem olyan rossz, akkor egész szépen emelkednek az esélyek. Három ponttal és mínusz kettes gólkülönbséggel például 43%, három ponttal és mínusz egyessel 66%, míg ugyanennyi ponttal és nullással 86% az esély a továbbjutásra. Négy ponttal és egy nullás közeli gólkülönbséggel pedig szinte biztos is a nyolcaddöntő elérése.

A gólkülönbség tehát kifejezetten fontos mércéje lesz a harmadikok közötti versenynek, ezért erre is oda kell majd figyelnie a magyar válogatottnak, amely szerdán a németekkel, vasárnap pedig a skótokkal találkozik az Eb-n.

Euro 2024 - what do you need as a third-placed team to have a shot at advancing from the group stage? (Analysis)
byu/ds445 insoccer

Neked ajánljuk
Átigazolások
Fradi
Ben Romdhane
Az egyiptomi Al-Ahly továbbra is leigazolná Mohamed Ali Ben Romdhane-t, a felek egyelőre szóban egyeztetnek az esetleges klubváltásról.
Újpest
Josué
A Legiától távozó 4-szeres portugál válogatott Josuét beajánlották Újpesten, de Bartosz Grzelak nem tartott igényt a 33 éves középpályásra.
Csákvár
Új igazolás
Az elmúlt hetekben a csapattal készülő Haragos Viktor (legutóbb Honvéd) a 2024/25-ös bajnokságban az Aqvital FC Csákvárt erősíti.
Tovább az összes átigazoláshoz