Videó: "Ez nem normális dolog" – Lanzafame megütötte a Haladás fiatalját, mégsem őt állították ki

A Honvéd egy indulatoktól sem mentes mérkőzésen 1-0-ra nyert a másodosztályban kiesőhelyen álló Haladás ellen a Magyar Kupa-nyolcaddöntő első mérkőzésén.
Privacsek András 2020. február 12., szerda 22:00
A Honvéd egy indulatoktól sem mentes mérkőzésen 1-0-ra nyert a másodosztályban kiesőhelyen álló Haladás ellen a Magyar Kupa-nyolcaddöntő első mérkőzésén.
Szerző: Privacsek András 2020. február 12., szerda 22:00

A lefújás után a vasiak futballistája, Szekér Ádám kézfogásra nyújtotta a kezét, amit a kispestiek olasz támadója, Davide Lanzafame nem fogadott el, ellenfele tarkójához nyúlt, amire a fiatal futballista úgy reagált, hogy a nyakánál fogva ellökte magától a légióst. A feleket a Haladás csapatkapitánya, Jagodics Márk próbálta szétválasztani, majd az összetűzésbe keveredett játékosokhoz a hazaiak részéről Kálnoki-Kis Dávid is becsatlakozott.

Káprály Mihály játékvezető a történtek után Kálnoki-Kist és Jagodicsot kiállította,

utóbbi pedig az M4 Sport kamerái előtt nyilatkozott az esettel kapcsolatban.

 

- Sajnos az egész mérkőzésen Lanzafame nem túl szépen viselkedett szegény Szekérrel. Egy 17 éves srácról van szó, aki először játszott egy ilyen stadionban tévés meccsen. Egy rutinos, külföldi játékosnak ezt kezelni kellene. Az, hogy a mérkőzés után odamegy hozzá és felpofozgatja, fogja a nyakát, az nem fér bele. Én, mint csapatkapitány odamentem, megvédtem. Dávid odajött szétszedni a játékosokat, ez már az utózöngéje volt a történteknek. Ez egy jogos kiállítás volt, mert odamentem, ezért vállalom a felelősséget. De az, hogy Lanzafame ezt megcsinálta rutinos játékosként egy fiatal magyar játékossal, az nem normális - mondta a Haladás csapatkapitánya.

A szombathelyiek vezetőedzője, Mátyus János is elítélte az olasz csatár tettét.

- Elképesztő, ami a legvégén történt. A magyar labdarúgás befogadott egy játékost, aki megüti a saját játékosomat, ez nem elfogadható! Remélem, a grémium megfelelő ítéletet fog hozni. Megesik néha, hogy a játékosok verbálisan egymásnak odaszólnak egy-két nem odavaló szót, de ez nem fér bele - jelentette ki a 45 éves szakember.

Olvastad már?
Lanzafame a kupameccs utáni balhéról: "Végig provokáltak, utaztak rám" - ellenfele állítja, ő nem volt durva
A Haladás elleni kupameccs végén ellenfelével összekapó olasz támadó számára elfogadhatatlan, hogy a családját is végig szidták a meccsen. A Haladás fiatalja szerint viszont ellenfele provokálta ki az összetűzést.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Diósgyőr / Fehérvár
Szabó Levente
Vladimir Radenkovic, a DVTK vezetőedzője elárulta, van esély arra, hogy a fehérvári Szabó Levente maradjon a Diósgyőrnél.
Újpest
Lőw Zsolt, Szalai Ádám
Sajtóhírek szerint Szalai Ádám nemet mondott az Újpest sportigazgatói pozíciójára. A lila-fehérek felvették a kapcsolatot Lőw Zsolttal is, aki azonban nem edzőként segítene.
Légiósok
Szalai Attila
A Kicker szerint a Hoffenheim sportigazgatója az olyan "átigazolási mellényúlások" miatt távozhat, mint például Szalai Attila, Mërgim Berisha és Anton Stach.
Tovább az összes átigazoláshoz