Újpest: "Pajovic megnyerte nekünk", Pintér: "Több pihenő kellene a játékosoknak" - Magyar Kupa-értékelések

Michael Oenning szerint végül kapusuk nyerte meg a Mezőkövesd elleni Magyar Kupa-negyeddöntőt, Pintér Attila szerint pedig a szerencse és a lélektan is döntött.
Dudás Gábor 2021. március 9., kedd 21:50
Michael Oenning szerint végül kapusuk nyerte meg a Mezőkövesd elleni Magyar Kupa-negyeddöntőt, Pintér Attila szerint pedig a szerencse és a lélektan is döntött.
Szerző: Dudás Gábor 2021. március 9., kedd 21:50

Így látta a két szakvezető a keddi Újpest-Mezőkövesd Magyar Kupa-negyeddöntőt, amelyet a lila-fehérek 11-esekkel nyertek végül meg a Szusza Ferenc Stadionban.

Michael Oenning (Újpest): - Nagyon büszke vagyok arra, hogy a csapat megnyerte ezt a találkozót. A hosszabb utat választottuk a győzelemig, de örülök, hogy sikerült és ott vagyunk az elődöntőben. Tisztában voltunk vele, hogy a Mezőkövesd jól felkészült a mai találkozóra, a mi oldalunkon viszont ott volt a hazai pálya lehetősége. Igyekeztünk szép, jól szervezett labdakihozatalokat összerakni, a széleket megjátszani, koncentrálni, hogy akár egy szép megvillanásból meg tudjuk szerezni a vezetést. Ami utóbbit illeti, sajnos az nem sikerült, hiszen az ellenfelünk talált be, megnehezítve ezzel a helyzetünket. A félidőben felhívtam rá a srácok figyelmét, hogy nem szabad feladni, koncentrálni kell és arra is, hogy akár ráadás is lehet a találkozó végén. Mindkét csapat keményen odatette magát és komoly küzdelmet produkált a 120 perc alatt. A döntetlen fényében jöhetett a büntetőpárbaj, amiről tudjuk jól, hogy lutri és sok bizonytalansági tényező van benne. Különösen erre nem készültünk, viszont azzal tisztában voltam, hogy Pajovic nagyon jól védi a tizenegyeseket, amit ma be is bizonyított és megnyerte nekünk a mai negyeddöntőt. (ujpestfc.hu)

Pintér Attila (Mezőkövesd): - Ez egy igazi kupatalálkozó volt. Az első félidőben egy nagyon szép gólt lőttünk és szereztük meg a vezetést, és megvolt arra is az óriási lehetőségünk, hogy kétgólos előnnyel menjünk a szünetre. Az Újpest egyenlítése után is voltak lehetőségeink, de kihagytuk őket. A 11-esek miatt nem haragszom, a büntetőpárbajban bármi megtörténhet, szerencse és megfelelő lélektan is kell hozzá. Fortuna ma nem volt mellettünk, az ellenfélnek pedig nagyon jó volt a kapusa, aki két büntetőt hárított. Gratulálok az Újpestnek és sok sikert kívánok nekik a kupában! El kell azt is mondanom, hogy sokkal jobban kellene vigyázni a játékosokra, a sűrű program miatt kellő pihenőidőt kellene biztosítani nekik, hogy minél jobb mérkőzéseket produkáljanak hétről hétre.

MOL Magyar Kupa, negyeddöntő:

Újpest - Mezőkövesd 1-1 (Perosevic 74., ill. Vadnai 33.) - 11-esekkel: 5-4

A meccs közvetítése percről pecre itt!

Újpest: Pajovic - Pauljevic, Koutroumpis (Baosic, 113.), Ristevski (Perosevic, 69.), Kastrati, Antonov - Mitrovic, Croizet (Stieber Z., 69.), Onovo - Beridze (Simon K., 80.), Tallo (Szakály, 113.)

Mezőkövesd: Szappanos - Farkas (Nesterov, 96.), Pillár, Katanec, Vadnai (Vajda, 46.) - Karnitski, Chrien (Martic, 46.) - Nagy D. (Jurina, 81.), Cseri (Rudi Pedro, 46.), Vutov (Besirovic, 57.) - Vojtus


A szerdai program:

14:30: MOL Fehérvár - Budafok

15:00: Kisvárda - ZTE

17:30: DVSC - MTK Budapest

Neked ajánljuk
Átigazolások
RB Leipzig
Orbán Willi
Sajtóhírek szerint Orbán Willi hamarosan szerződést hosszabbít Lipcsében.
Ajka/Vasas
Schindler Szabolcs
Ahogyan azt honlapunk előre jelezte: távozott a Vasas tartalékcsapatától Schindler Szabolcs és az NB II-es Ajka vezetőedzője lett.
Ferencváros
Profi szerződés
A Ferencváros profi szerződést kötött Bagi Ádámmal, a 17 éves támadó 2019 óta erősíti a klubot.
Tovább az összes átigazoláshoz