Szabics: "Írjatok történelmet!", Oenning: "Látszólag könnyű dolguk lesz" - ezt várják az edzők az Újpest-Vidi kupadöntőtől

Ezt várja a két szakvezető, Michael Oeninng, illetve Szabics Imre a hétfő esti Újpest-MOL Fehérvár Magyar Kupa-döntőtől.
Dudás Gábor 2021. május 3., hétfő 11:30
Ezt várja a két szakvezető, Michael Oeninng, illetve Szabics Imre a hétfő esti Újpest-MOL Fehérvár Magyar Kupa-döntőtől.
Szerző: Dudás Gábor 2021. május 3., hétfő 11:30

Michael Oenning (Újpest): - Ez egy futballünnep a focit szeretők számára. Nem volt könnyű szezon, ezért is örülök a döntőnek, és ha már bejutottunk, szeretnénk megnyerni. Nagyon jó csapat ellen játszunk, de ez egy kupameccs, ahol bármi megtörténhet. Hosszú út van mögöttünk, de mostanra összeállt a csapat és a szurkolókkal együtt megpróbáljuk elhódítani a serleget. Az egész éves támogatásukért most visszaadhatunk valamit. Nem mi vagyunk ugyan az esélyesek, de mindent meg fogunk tenni.

Amióta én vagyok az Újpest edzője, kétszer vert meg bennünket a Vidi, ráadásul elég hatékony játékkal. Nagyon jó forma kell, ha fel akarjuk venni velük a versenyt. Ugyanakkor nekik is különleges ez az összecsapás, mert látszólag könnyű dolguk lesz ellenünk, látszólag...

Szabics Imre (MOL Fehérvár): - Mindig azt mondják a vezetőedzők a mérkőzés előtt, hogy minden meccs más és más. Ez egy nagy közhely, de egyben száz százalékban igaz is. Most ez hatványozottan így van, hiszen ez a kilencven, vagy százhúsz perc dönti majd el, hogy a történelemkönyvek hogyan emlékeznek vissza a Vidi 2020/2021-es szezonjára. Ez, a Puskás Arénában megrendezésre kerülő összecsapás dönt arról, hogy egy külön fejezetet szentelnek majd a klub történelmében ennek az idénynek, vagy csak egy bekezdés lesz a többi nagy siker mellett. Ehhez viszont szükség lesz mindenkire! Ráadásul visszatérhetnek a lelátóra azok a szurkolók, akik hosszú hónapok óta arra várnak, hogy élőben Vidi-győzelemnek örülhessenek.

A klubért, értük, és saját magunkért is minden fájdalmat és fáradtságot félre kell tennünk hétfő este, és meg kell szereznünk a klub történelmének harmadik kupagyőzelmét! A játékosoktól is azt kértem, hogy írjanak történelmet!

(molfehervarfc.hu)

MOL Magyar Kupa, döntő:

20:00: Újpest - MOL Fehérvár - élőben a csakfoci.hu-n!

Neked ajánljuk
Átigazolások
Ajka
Schindler Szabolcs
A csakfoci.hu információi szerint nagy eséllyel a jelenleg a Vasas tartalékcsapatánál dolgozó Schindler Szabolcs lehet az ajkaiak új vezetőedzője.
PMFC
Weitner Ádám
A Kozármisleny ellen elszenvedett 3-0-s vereség után menesztették Weitner Ádámot, a PMFC vezetőedzőjét.
Ferencváros
Callum Styles
A Fradi újra megpróbálta megszerezni a 23 éves játékost, ám Styles az angol másodosztályba vágyott inkább. A Championshipbe való igazolás pedig klubja miatt nem jött össze.
Tovább az összes átigazoláshoz