MK: „Az MTK úgy játszott, mintha ez már a döntő lenne” - a Honvéd ellenfele jobban felkészült a meccsre

A Honvéd játékosai szerint két hónap kihagyás után nagyon nehéz volt újra tétmérkőzést játszani. Mohamed Mezghrani, a kispestiek belga védője úgy látta, az MTK jobban felkészült náluk, míg Macdonald Niba szerint a kék-fehérek jobbnak tűntek ezen a találkozón..
Privacsek András 2020. május 24., vasárnap 13:31
A Honvéd játékosai szerint két hónap kihagyás után nagyon nehéz volt újra tétmérkőzést játszani. Mohamed Mezghrani, a kispestiek belga védője úgy látta, az MTK jobban felkészült náluk, míg Macdonald Niba szerint a kék-fehérek jobbnak tűntek ezen a találkozón..
Szerző: Privacsek András 2020. május 24., vasárnap 13:31

Mint ismert, a Magyar Kupa elődöntőjének első mérkőzésén az MTK 0-0-s döntetlent játszott a Honvéd ellen. A kispestiek két védője nyilatkozott a meccsről.

- Nagyon nem volt egyszerű mérkőzés – mondta Macdonald Niba a honvedfc.hu-nak.

- Az MTK nagyon jó csapat, megnyerték a másodosztályt és feljutottak az élvonalba, szóval ők sikerrel vették az idei szezont tulajdonképpen, és úgy is játszottak ezen a meccsen, mintha az már a döntő lenne.

- Két hónap kihagyás után nagyon nehéz volt fizikálisan ez a meccs - kezdte Mohamed Mezghrani. - Kimondhatjuk, hogy az MTK jobban felkészült nálunk. Az okát nem tudom megmondani, talán jót tett nekik, hogy ők több felkészülési meccset játszottak az elmúlt időszakban. De végül is döntetlen lett, nem veszítettünk semmit, nyitva maradt a továbbjutás, úgyhogy a visszavágón javíthatunk. A következő edzésen le kell ülnünk a csapattal, közösen át kell beszélnünk, hogy mi az, ami nem működött és hogyan tudunk javítani.

- Igyekeztünk egységet alkotni, együtt mozogni a védelemben, összedolgozni a támadásban – tette hozzá Niba. - Ezen a meccsen talán jobbnak tűnt az MTK, de nekünk is voltak lehetőségeink, amivel megnyerhettük volna a találkozót. A legfontosabb, hogy még semmi sem dőlt el. A visszavágón bele kell adnunk mindent, száz százalékot kell nyújtanunk a továbbjutásért.

Mezghraninál szóba került a vallás is, s egy személyes élményt is megosztott ennek kapcsán. Épp a mérkőzés napján ért véget ugyanis a Ramadán hónapja, amely a belga-algériai védő kultúrájában 30 napos böjtöt jelent a test és a lélek megtisztulásának eléréséért.

- Az én vallásom szerint egy hónapon át, napkeltétől napnyugtáig nem ehetünk, nem ihatunk semmit, ez egy úgymond egy megtisztulási folyamat – árulta el Mezghrani. - Nem mondom, hogy könnyű időszak volt, de nagyon odafigyelek magamra ilyenkor.

Otthon, Belgiumban van egy szakember, aki egyénre szabva összeállított nekem egy speciális étrendet a Ramadánra, hogy a lehető legjobb formában legyek ilyenkor is, napközben is kitartson az energiám. Nyilván egy élsportolónak különösen nehéz időszak ez, ha pedig valaki nem figyel oda magára, akkor egyben nagyon veszélyes is.

- Vannak olyan sportolók, akik éppen emiatt nem tartják a Ramadánt, erről mindenkinek szíve joga dönteni. Nekem nagyon fontos a vallás, fontosnak tartom, hogy tiszteljem és betartsam a hagyományainkat, úgy érzem, ilyenkor Isten még több energiát ad nekem a céljaim eléréséhez.

Olvastad már?
MK-elődöntő: Biztos előnybe kerülhetett volna az MTK, de nem dőlt el semmi – videó
Az MTK több helyzetet dolgozott ki a Honvéd ellen, és a hajrában nem kapott meg egy jogosnak tűnő tizenegyest a Magyar Kupa elődöntőjének, zárt kapuk mögött játszott első mérkőzésén, így a döntés a visszavágóra maradt.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
MTK Budapest/Paks
Rácz Gergő
Az MTK végleg megvásárolta Rácz Gergőt a Paksi FC-től, miután a 27 éves kapus a tavaszi idényben kölcsönben erősítette a fővárosiakat.
NB II
Bejelentették az új edzőt
Hivatalos bejelentés: NB II-es csapatnál nevezték ki a Vidivel Magyar Kupát nyert edzőt.
Ferencváros
Serdar Dursun
A törökök szerint a Fradi érdeklődik Serdar Dursun iránt, a csakfoci.hu azonban úgy tudja, hogy a hír nem igaz.
Tovább az összes átigazoláshoz