Magyar Kupa: A Honvéd 11-esekkel jutott a döntőbe a Puskás Arénában - videó

180 plusz 30 perc után sem született gól a Honvéd és az MTK Magyar Kupa-elődöntőin, így a 11-esek döntöttek a Puskás Arénában, méghozzá a kispestiek javára.
Dudás Gábor 2020. május 26., kedd 23:49
180 plusz 30 perc után sem született gól a Honvéd és az MTK Magyar Kupa-elődöntőin, így a 11-esek döntöttek a Puskás Arénában, méghozzá a kispestiek javára.
Szerző: Dudás Gábor 2020. május 26., kedd 23:49

I. félidő

Kevés helyzetet, eközben kiegyenlített és olykor még lükető játékot is hozott az első játékrész. Felváltva domináltak a csapatok a pályán, a kispestiek elsősorban Gazdag és Lanzafame révén, ők diktálták a tempót, a másik oldalon pedig Katona a félidő legszebb jelenetét hozta össze. A 35. percben nagyszerűen hozta magát helyzetbe a balösszekötő helyén, elfektette Hidit, majd kapura is tekert, de Tujvel kiszedte a labdát a bal alsóból.

A játékrész hajrája Lanzafame meg nem adott gólját (vitatták is a kispestiek) és George, illetve Varju második 16-oson belüli összecsapását is meghozta, itt sem adott azonban 11-est a Honvédnak Solymosi játékvezető.

II. félidő

A fordulás után sem változott a játék képe. A 48. percben Gazdag beadása után Lanzafame alig lőtt 12 méterről a kapu mellé, majd válaszul az MTK is veszélyeztetett. A 65. percben Prosser nagyszerűen vette át a labdát, lerázva emberét, majd 16-ról lőtt, de Tujvel a jobb alsónál bravúrt bemutatva mentett.

A kispestiek kapusa tíz perccel később is résen volt, ekkor Bognár furcsán kacsázó lövését ütötte ki. A 86. percben hatalmas lehetőség maradt ki: a csereként beállt Bíró bepasszát Prosser már-már a szinte üresen tátongó kapuba pöckölhette volna, amikor érkezett Mezghrani és óriásit mentett becsúszva. A 91. percben pedig Prosser jobb alsóba tartó bombáját szedte ki Tujvel, így jöhetett a hosszabbítás.

Hosszabbítás

A ráadás legnagyobb helyzetére csak a 4. percig kellett várni, ekkor Gazdag ajtó-ablak helyzetben középre lőtt, Varga simán védett. A 102. percben Baki átadása után Prosser éles szögből, balról leadott lövésénél zárta a szöget Tujvel.

A folytatásban egyre inkább "gyanítható volt", hogy ebből 11-esek lesznek, különösen a Honvéd játékán látszott, hogy nagyon bízik a büntetőkben.

Büntetők

A 11-es párbaj nem dőlt el öt kör alatt, a kispestieknél Uzoma, az MTK-nál a csereként beállt Kanta rontott. A ráadás ráadásában aztán Gera nem talált kaput, Hidi viszont igen, így 5-4-re győzött a Honvéd, ezzel a jövő héten a Mezőkövesd elleni Magyar Kupa-döntőre is visszatérnek a piros-feketék a Puskás Arénába.

Magyar Kupa-elődöntő, visszavágó:

Budapest Honvéd - MTK Budapest 0-0 - 11-esekkel: 5-4

Honvéd: Tujvel - Mezghrani, Lovric, Batik, Uzoma - Nagy G. (Szendrei, 46.), Hidi, Kesztyűs (Kukoc, 92.), Gazdag (Ikenne-King, 108.) - Lanzafame (Kamber, 80.), George (László D., 55., Moutari, 92.)

MTK: Varga B., Fülöp N., Pintér, Varju, Katona (Kanta, 115.) - Mezei, Cseke, Palincsár (Bognár I., 54.) - Prosser, Lencse (Bíró B., 74.), Schön (Gera D., 74.)

A meccs krónikája percről percre itt!

 

Neked ajánljuk
Átigazolások
DVSC
Leendő érkező
"Ha minden jól megy, 2024 nyarán leigazolunk egy rendkívül tehetséges, feltörekvő magyar játékost. Már régóta követjük a pályafutását, több mint 15 oldalnyi riportom van róla" - mondta Hayk Hovakimyan. (dvsc.hu)
DAC
Csinger Márk
A DAC 2027-ig hosszabbított U21-es magyar válogatott védőjével, Csinger Márkkal.
Ferencváros
Ifj. Lisztes Krisztián
Németországi sajtóhírek szerint a Frankfurt minden egyes meccs után, amit Lisztes a Ferencvárosnál játszik még a mostani idényben, egy kisebb prémiumot fizet a magyar klubnak.
Tovább az összes átigazoláshoz