Fradi- és Honvéd-játékos osztotta meg a gólkirályi címet a Magyar Kupában is - íme a góllövőlista

Bár Holender és Lanzafame a kupában nem tört a lista élére, a Fradi és a Honvéd ebben a sorozatban sem engedte ki a kezei közül a gólkirályi címet.
Csakfoci Admin 2019. május 26., vasárnap 13:54
Bár Holender és Lanzafame a kupában nem tört a lista élére, a Fradi és a Honvéd ebben a sorozatban sem engedte ki a kezei közül a gólkirályi címet.
Szerző: Csakfoci Admin 2019. május 26., vasárnap 13:54

Mint ismeretes, az OTP Bank Liga 2018/19-es szezonjának gólkirályi címét 16-16 góllal a kispesti Holender Filip, és a Fradi-játékos Davide Lanzafame nyerte. A szombaton a Vidi 2-1-es győzelmével lezáruló Magyar Kupa-idényben ugyanakkor sem Holender, sem Lanzafame nem tartozott a legnagyobb gólgyárosok közé: előbbi 5 meccsen 3 találattal, utóbbi pedig 4 meccsen 1 találattal vette ki a részét csapata meneteléséből.

A kupa legveszélyesebb támadóinak listáján ugyanakkor szintén Fradi-Honvéd-holtverseny lett a végeredmény: 6-6 gólt jegyzett a télen a zöld-fehéreknél mindössze fél évet eltöltő Kjartan Finnbogason, és a kispestiekhez tavaly nyáron csatlakozó David N'Gog.

Finnbogason a szegedi VSE ellen csereként egy találattal mutatkozott be a honi kupasorozatban, majd a Sárvár ellen triplával, a Sényő ellen pedig duplával jelentkezett be. N'Gog második meccsén, a Jászberény ellen köszönt be először, majd az oda és a visszavágót is figyelembe véve 105 perc alatt 5-ször vette be a Budaörs kapuját. Érdekesség, hogy az izlandi, és a francia gólkirály sem tudott gólt szerezni NB I-es csapat ellen a kupában.

Az NB II-t a góllövőlista élmezőnyében Sajbán Miklós, Sinan Medgyes és Fejős Áron képviselte: a három budaörsi 4-4 gólt szerzett, ami Sajbán és Medgyes esetében kimagasló teljesítménynek számít alapvetően védekező posztjuk miatt.

A kupadöntőben egyenlítő Scsepovics is a lista első részébe került, holtversenyben az NB I-ben remeklő mezőkövesdi Draziccsal, míg a bajnokságban egyaránt 10 gól felett termelő Varga Roland és Josip Knezevic neve mellett egyetlen találat sem szerepel.

A Magyar Kupa góllövőlistája a 2018/19-es idényben

Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Kwaku Bonsu Osei
Januárban a Fradinál járt próbajátékon Kwaku Bonsu Osei, a ghánai végül a szerb bajnokságba igazolt.
PMFC
Vas Bence
A Pécs saját nevelésű, 17 éves középpályása, Vas Bence az idény végéig, kölcsönben Kozármislenyben folytatja pályafutását.
ETO FC Győr
Bacsa Patrik
A győriek közös megegyezéssel szerződést bontottak Bacsa Patrikkal, aki távozik Győrből.
Tovább az összes átigazoláshoz