Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Magyar foci: Vigyázz, ha elküldöd az edződ, ne találkozzatok a kupadöntőben! - Pintér Attila szelleme kísértett

Boér Gábor néhány nappal kinevezése után a volt csapatát verte a Magyar Kupa döntőjében. Pintér Attila csinált ilyet legutóbb a Ferencváros ellen. 
Csakfoci.hu 2023. május 4., csütörtök 15:12
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Boér Gábor néhány nappal kinevezése után a volt csapatát verte a Magyar Kupa döntőjében. Pintér Attila csinált ilyet legutóbb a Ferencváros ellen. 
Szerző: Csakfoci.hu 2023. május 4., csütörtök 15:12

Mint ismeretes, Boér Gábor vezetésével nyerte meg a ZTE első Magyar Kupa-címét szerdán, az NB II-es Budafok elleni döntőben.

A fiatal, még mindig csak 40 éves szakember ugyan többször is kiemelte a finálét megelőzően, hogy elődjének a holland Ricardo Moniznak nyilván nagyon nagy szerepe van abban, hogy a Zalaegerszeg megkapta története egyik legnagyobb esélyét, de hivatalosan végül Boérral ért révbe a kék-fehér együttes.

A tréner pedig egészen pikáns és különleges helyzetben várhatta a Budafok elleni döntőt, hiszen egykori csapata ellen vezethette (sikerre) jelenlegi klubját. Boért alig két éve lett a másodosztályba akkor kiesett XXII. kerületiek szakvezetője, de szűk fél év után, 2021 októberében szerződést bontottak a felek.

A kupadöntők történetében pedig akadt már olyan eset, amikor egy nemrég menesztett vezetőedzőnek kellett megvívnia a finálét volt klubja ellen, és akkor is sikerrel járt.

Pintér Attila 2004-ben bajnokságot és kupát is nyert a Ferencvárossal, de a játékosokkal nem tudott kijönni, nem marasztalták a zöld-fehérek, így visszatért Sopronba a későbbi szövetségi kapitány. A nyugat-magyarországi gárdával aztán 2005-ben a Magyar Kupa fináléjába jutott, ahol épp az FTC várt rá.

A 18 évvel ezelőtti, székesfehérvári döntő sok szempontból emlékezetes maradt, hiszen Pintér újra diadalmaskodott, a Sopron hatalmas meglepetésre 5-1-re győzött, a játékvezető pedig négy piros lapot is kiosztott (hármat a fővárosiaknak) a rendkívül feszült találkozón. Pintér tehát nyert volt csapata ellen, Boér pedig megismételte ezt a különleges bravúrt, bár jóval békésebb és sportszerűbb körülmények között.

Olvastad már?
Interjú ifj. Lisztes Krisztiánnal: “Talán már többet is elértem, mint 15 perc hírnév”
Lisztes Krisztián a hirtelen jött ismertség pozitív és negatív oldaláról, a Szoboszlai Dominikkal való összehasonlításról, a mentális erősségről és első tetoválásáról is beszélt. Interjú.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
ETO FC Győr
Kuznyecov Szergej
A csakfoci.hu számolt be először arról vasárnap, hogy Kuznyecov Szergej az egyik jelölt a győri kispadra. A Kisalföld ezúttal azt írja, hogy csütörtökön Győrben járt Kuznyecov és az ETO vezetőivel tárgyalt.
Kecskemét
Horváth Krisztofer
A Torino technikai igazgatója, Davide Vagnati kéthetente érdeklődik magyar válogatott kölcsönjátékosuk felől - állítja a futballista ügynöke. (TMW)
Újpest
Tim Hall
Az Újpest és Tim Hall közös megegyezéssel szerződést bontott. A luxemburgi védő 2023 januárjában érkezett Újpestre. Első félszezonjában 14 meccsen lépett pályára, míg a mostani évadban 15 NB I-es találkozón.
Tovább az összes átigazoláshoz