Fotó: bild.de

Lőw elárulta, megkeresték őt Újpestről: "Nem titok, megvolt már a részükről a kapcsolatfelvétel velem" - Szalai Ádámmal is tárgyalhattak

Sajtóhírek szerint Szalai Ádám nemet mondott az Újpest sportigazgatói pozíciójára. A lila-fehérek felvették a kapcsolatot Lőw Zsolttal is, aki azonban nem edzőként segítene.
Nyikes Zoltán 2024. április 19., péntek 8:22
Fotó: bild.de
Sajtóhírek szerint Szalai Ádám nemet mondott az Újpest sportigazgatói pozíciójára. A lila-fehérek felvették a kapcsolatot Lőw Zsolttal is, aki azonban nem edzőként segítene.
Szerző: Nyikes Zoltán 2024. április 19., péntek 8:22

Egy hónappal ezelőtt vált hivatalossá, hogy a MOL-csoport hivatalosan is az Újpest FC tulajdonosa lett, a bemutatkozó nyilatkozatában pedig az új ügyvezető igazgató, Benczédi Balázs így nyilatkozott a közeljövőbeli terveket illetően: "Természetesen elkezdtem a feladatok priorizálását és a következő szezonra való előkészületeket, de ezekről akkor szeretnénk részletes tájékoztatást adni, amikor eljött ennek az ideje. Elöljáróban annyit elmondhatok, hogy a lehető legjobbra törekszünk. Aki ide fog kerülni, vagy már itt dolgozik, annak Újpest többet kell, hogy jelentsen, mint egy munkahely, ahová bejön, dolgozik, majd megkapja érte a fizetését."

A Mandiner azt írja, a tárgyalások, a megkeresések folyamatosan zajlanak a háttérben, a portál információja szerint a lilák már beszéltek Szalai Ádámmal, akit sportigazgatónak szerettek volna megnyerni, azonban a 86-szoros korábbi válogatott labdarúgó nemet mondott. Azt írják, egy másik ismert újpestit is megkerestek a közelmúltban a vezetők, a klubhoz millió szállal kötődő, a Megyeri úton nevelkedő Lőw Zsoltot, aki jelenleg a Bayern Münchennél dolgozik Thomas Tuchel vezetőedző asszisztenseként, ám már korábban hivatalossá vált, hogy a szezon végén távozniuk kell a bajoroktól.

Az Újpest vezetősége kapva kapott az alkalmon, hogy hazacsábítsa a szakembert. Lőw Zsolt a Mandinernek elárulta, megkeresték itthonról.

– Nem titok, megvolt már a részükről a kapcsolatfelvétel velem. Beszélgettünk sok mindenről, s abban egyeztünk meg, hogy kapcsolatban maradunk. Próbálok visszaadni valamit abból, amit a magyar futballtól kaptam. Az MLSZ-szel már régóta van egyfajta szakmai kapcsolatom, és ha az Újpest tulajdonosai is igénylik ezt a jövőben, akkor nekik is segíteni fogok. Persze, ha marad energiám a munkám mellett – mondta Lőw, aki állítólag a szurkolók szerint jó megoldás lenne a vezetőedzői posztra, de a topbajnokságban dolgozó szakember nem ilyen munkakörben segítene a negyedik kerületieken.

Nagyon kecsegtető, és jólesik, hogy bárki is gondolt rám. Bár hozzám ilyen hírek csak most jutottak el. Azt viszont ki tudom jelenteni, hogy a tulajdonosokkal folytatott beszélgetés során ilyesmiről szó sem volt. Az gondolom, nem most van itt az ideje, hogy én az Újpest edzője legyek. Nem tudom, lehet, egyszer így lesz, de nyilván azt is elképzelhetőnek tartom, hogy valamikor a magyar válogatott szövetségi kapitánya legyek.

Persze az újpesti kispad is kecsegtető, hiszen negyedik kerületi gyerekként arról álmodoztam, hogy egyszer ott játszhassak, ez sikerült. Edzőként is szép kihívás lenne, csodás lezárása egy pályafutásnak. Szóval, mindent egybevetve, nem hiszem, hogy a közeljövőben lenne ennek bármi realitása. Úgy érzem, nekem továbbra is az a feladatom, hogy a külföldön megszerzett tudással, tapasztalattal, szakmai kapcsolatrendszerrel segítsem a magyar labdarúgást.

Olvastad már?
Óriási balhé tört ki, miután Mbappé beszólt a Barca-játékosoknak, nagyon megváltozik a világ legrégebbi kupasorozata - külföldi körkép
A legfontosabb és legérdekesebb csütörtöki hírek a külföldi foci világából és a nemzetközi átigazolási piacról.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Mezőkövesd
Kovácsik Ádám
Az már biztosra vehető, hogy egy szezon után távozik Kovácsik Ádám a Mezőkövesdtől. Jó eséllyel a magyar élvonalban folytatja.
Ricardo Moniz
Hosszabb távra is kinevezhetik
A holland edző vezetésével négy bajnokin kilenc pontot szerzett, kiharcolta az európai kupát, így elérte a szezoncélt a Zürich.
Fradi
Edzőkérdés
Marek Papszunt nevezte ki új edzőjének a Raków. A Fradival is hírbe hozott edző kapcsán a Csakfoci korábban jelezte, hogy nem benne gondolkodnak az FTC-nél.
Tovább az összes átigazoláshoz