Lisztes is megoldás lehet a Frankfurt nagy problémájára - ez lehet a magyar támadó esélye

Bár az Eintracht tavaly nyáron magas, eurómillióban kétszámjegyű átigazolási többletet ért el, Markus Krösche sportigazgató valószínűleg legalább egy értékes kulcsjátékost elad majd a mostani átigazolási időszakban. A klub ugyanis továbbra is az innen befolyó bevételekre szorul, és ez a most érkező Lisztes Krisztián előtt is kapukat nyithat.
Budai László 2024. június 6., csütörtök 13:13
Bár az Eintracht tavaly nyáron magas, eurómillióban kétszámjegyű átigazolási többletet ért el, Markus Krösche sportigazgató valószínűleg legalább egy értékes kulcsjátékost elad majd a mostani átigazolási időszakban. A klub ugyanis továbbra is az innen befolyó bevételekre szorul, és ez a most érkező Lisztes Krisztián előtt is kapukat nyithat.
Szerző: Budai László 2024. június 6., csütörtök 13:13

Továbbra sem állt még teljesen helyre az Eintracht Frankfurt pénzügyi mérlege a koronavírus-járvány után. A Kicker cikke szerint 80 millió eurót bukott akkor a klub, ezért előfordult, hogy az egyesület tőkéje 10 millió euróra csökkent - ezt kívánják most visszaépíteni.

A klub az elmúlt években komoly összegeket fektetett az infrastruktúra fejlesztésébe, elkészült például az új bázisa, ami 34 millió eurót emésztett fel. De 30 millió eurót fektettek a stadionjuk digitalizációjába is, az ezekre felvett hiteleket pedig törleszteni kell. Emellett a női labdarúgó-szakosztály, a Frankfurt második csapata, és az alkalmazottak alaposan megduzzadt száma is sok pénzt vitt el.

Ezért a klub most hétfői sajtótájékoztatóján megerősítették, az elkövetkező időben is az a cél, hogy többet keressenek az átigazolási piacon, mint amennyit költenek.

Mindegyik játékos esetében van egy fájdalomküszöb, azaz senki sem érinthetetlen. Ennek ellenére nem akarunk sok változtatást, szeretnénk egyben tartani a keretet, hiszen nagyon elégedettek vagyunk a csapattal

- mondta Markus Krösche sportigazgató. A Kicker szerint ezzel együtt valószínűsíthető, hogy egy értékes labdarúgótól megválnak majd, a két jelölt Willian Pacho és Omar Marmoush.

A német lap arról is ír, nem véletlen, hogy a Frankfurt fiatal játékosokba fektetett, csak ezen a nyáron érkezik Igor Matanovic (21), Nathaniel Brown (20), Aurele Amenda (20) és Lisztes Krisztián (19) is. Így mindegyik fiatal előtt nagy esély állhat, hiszen a Frankfurt célja ezeknek a fiataloknak a fejlesztése, csapatba építése, hogy az ő későbbi értékesítésük egyfajta biztosíték, "ejtőernyő" legyen abban az esetben, ha a klubnak a jövőben egy európai kupasorozat nélküli szezont kellene túlélnie.

Lisztesről nemrégiben Krösche külön is nyilatkozott, igaz, csak annyit, hogy a nyári felkészülést biztosan a csapattal végzi majd el. Ezután dől el, hogy már a következő Bundesliga-szezonban számítanak rá, vagy előbb inkább kölcsönadják őt.

Olvastad már?
A románok Dzsudzsák átigazolásával akarnak robbantani - így áll az ügy
A román GSP az U Cluj együttesével hozta szóba a DVSC ikonját, de a Csakfoci információi szerint a rutinos középpályás aligha igazol Kolozsvárra.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Diósgyőr
Még nem le álltak le az igazolásokkal
Lehetnek még érkezők és távozók is a sportigazgató elmondása szerint.
Ferencváros
Csak Marquinhos kell Stankovicnak
Hiába ajánlották fel a Szpartak Moszkvának Belgiumból a 9 millió eurós szélsőt, Dejan Stankovicnak a ferencvárosi Marquinhos kell.
Újpest
600 milliós csatár a küszöbön
Horvát sajtóhírek szerint közelebb került kiszemeltjéhez az Újpest, amely kivásárolná a Dinamo Zagreb játékosát. 
Tovább az összes átigazoláshoz