Fotó: fradi.hu

Fradi: Nagy Ádám óta senkinek nem sikerült az, amibe Lisztes most belevágott

Legutóbb a 2015/16-os szezonban tudott meghatározó játékossá válni egy, a klub utánpótlásában nevelkedett fiatal a Fradiban. Az FTC partnercsapata, a Soroksár ügyvezető igazgatója, Szűcs Mihály az okokról is beszélt a csakfoci.hu-nak.
Budai László 2023. május 4., csütörtök 9:14
Fotó: fradi.hu
Legutóbb a 2015/16-os szezonban tudott meghatározó játékossá válni egy, a klub utánpótlásában nevelkedett fiatal a Fradiban. Az FTC partnercsapata, a Soroksár ügyvezető igazgatója, Szűcs Mihály az okokról is beszélt a csakfoci.hu-nak.
Szerző: Budai László 2023. május 4., csütörtök 9:14

Nagy Ádám óta nem volt olyan fiatal, a klub utánpótlásában éveket eltöltött játékos a Fradiban, aki annyira meghatározó tudott lenni, mint amilyen most Lisztes Krisztián lehet a csapat életében.

A jelenleg az olasz másodosztályú Pisával a feljutásért küzdő játékos a 2015/16-os szezont játszotta végig a zöld-fehéreknél: 20 évesen 22-szer szerepelt kezdőként, háromszor csereként. A válogatottban már 2015 szeptemberében lejátszotta első meccsét, és egy teljes NB I-es szezont követően a következő nyáron tagja volt az Eb-n szereplő válogatottnak, majd el is igazolt az egyik topligába, a Serie A-ba.

Azóta Csernik Kornél, Csonka András, Csontos Dominik vagy Haris Attila voltak azok, akik 20 éves korukra néhány meccset már szerepelhettek bajnokin a Fradiban, de Nagy Ádáméhoz hasonló statisztikák közelébe egyikük sem jutott.

Meccsszámokat tekintve mindez Lisztesnek is leginkább a következő idényében jöhet össze, de az biztos, hogy ő már most berobbant a Fradiba: rövid időn belül rendszeresen megkapta a játéklehetőséget, ráadásul nemcsak egy-egy percekre, sokszor valóban tőle várták, hogy változtasson az adott találkozó képén. Ötször cserélték be eddig, és van már négy gólja, valamint egy gólpassza.

Egyedül a Honvéd ellen fordult elő, hogy gólig és asszisztig sem jutott, de akkor egyszer nem is kapott túl sok időt Sztanyiszlav Csercseszovtól. Arról, hogy miért van ennyire nehéz dolguk a fiataloknak, az FTC partnercsapatának, a Soroksárnak az ügyvezető igazgatója, a zöld-fehérek korábbi, szintén saját nevelésű labdarúgója, Szűcs Mihály beszélt a csakfoci.hu-nak.

- Jelenleg az a színvonal, ami a Fradinál van, annyira erős, mint a mi időnkben a jó külföldi bajnokságoké volt. Akkoriban Lisztesek, Lipcseik, Gerák tudtak külföldre igazolni és a jó teljesítményükkel kint is maradni. Ma már egyre több a légiós a csapatokban, a Fradi Európában is jegyzett együttes lett, ezért extra kell ahhoz, hogy valaki fiatalként be tudjon kerülni. Krisztián U16-os korosztályú volt, amikor már az U16-os mellett az U17-es együttest is a hátán vitte.

Amikor felkerült az NB III-as csapathoz, látszott, mennyire élvezi. Akkor beszéltük az edzőkollégákkal, hogy ha belőle nem tudunk NB I-es játékost csinálni, akkor senkiből. Gyors, gólérzékeny, jellemző rá, hogy amikor idekerült Soroksárra, szerdán csatlakozott hozzánk, vasárnap a Vasas ellen már úgy játszott, mintha világéletében itt lett volna. Tavasszal, ha mentünk bárhová, az ellenfél edzői azt kérdezték, hogy Lisztes itt van-e velünk

- árulta el Szűcs Mihály honlapunknak.

Olvastad már?
Interjú ifj. Lisztes Krisztiánnal: “Talán már többet is elértem, mint 15 perc hírnév”
Lisztes Krisztián a hirtelen jött ismertség pozitív és negatív oldaláról, a Szoboszlai Dominikkal való összehasonlításról, a mentális erősségről és első tetoválásáról is beszélt. Interjú.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Debreceni VSC
Hayk Hovakimyan
A debreceni sportigazgató elmondta, hogy alaptalanok a pletykák, melyek Srdjan Blagjoevic Loki-edzőről és az orosz élvonalbeli FC Szocsiról szólnak.
DVSC
Srdjan Blagojevic
Külföldön azt írják, hogy Srdjan Blagojevic vezetőtedző az orosz élvonalbeli FC Szocsi egyik jelöltje.
Légiósok
Gazdag Dániel
A Philadelphia is bejelentette jövő évi keretét, Gazdag Dániel természetesen a garantált szerződéssel rendelkező játékosok között van 2024-re is.
Tovább az összes átigazoláshoz