Szoboszlai-portré: "Jólesett, hogy én vagyok a ledrágább magyar" - vezérként nyerne Bajnokok Ligáját

Szoboszlai Dominik korábbi edzője szerint a cseppet sem félős és szókimondó magyar középpályásból világsztár lehet. Egy nagy külföldi fociportál foglalkozott kiemelten az RB Leipzig légiósával.
Dudás Gábor 2022. február 3., csütörtök 8:30
Szoboszlai Dominik korábbi edzője szerint a cseppet sem félős és szókimondó magyar középpályásból világsztár lehet. Egy nagy külföldi fociportál foglalkozott kiemelten az RB Leipzig légiósával.
Szerző: Dudás Gábor 2022. február 3., csütörtök 8:30

Az RB Leipzig egyik "sztárjaként" és toptehetségként harangozta be Szoboszlai Dominikot az egyik legismertebb nemzetközi fociportál, a 433, amely portrévideót készített a 21 éves magyar középpályásról.

A meg is szólaló Szoboszlai elmesélte, hogyan került Ausztriába Magyarországról - útja elmondása szerint csöppet sem volt könnyű.

- Sok ember úgy volt velem, hogy "na itt van ez a gyerek Magyarországról, úgysem képes megcsinálni ezt vagy úgysem képes megcsinálni azt". Én meg úgy voltam vele, hogy oké, engem nem érdekel, mit mondanak, én majd megmutatom, mert meg tudom csinálni...(...) minden az édesapámmal kezdődött, aki szintén focizott. És én is, amióta csak járni tudok. Gyerekként én is azt akartam csinálni, amit az apám. Ő volt egyben az első edzőm is. Ha valamit elrontottam, ő szólt rám először, hogy csináljam újra, mert akkor össze fog jönni. Picit meg is ijedtem tőle az elején, de ma már értem, mit akart elérni. Én viszont akkor olyan voltam, mint a többi 14-15 éves gyerek, a barátaimmal akartam a városban lógni, vagy épp elmenni moziba. De aztán másként alakult minden, maradt nekem a foci, ő és a pálya. (...) A Salzburg játékosmegfigyelői fedeztek fel, láttak játszani, felvették a kapcsolatot a menedzseremmel és szerették volna, hogy csatlakozzak hozzájuk. Nem volt egyszerű otthagyni Magyarországot és elköltözni a szüleim és a barátaim nélkül egy másik országba - fogalmazott Soboszlai, aki aztán bő egy éve az RB Leipzig futballistája lett.

- Ez volt a pályafutásom legjobb döntése. És nem volt rajtam nyomás amiatt, hogy én lettem minden idők legdrágább magyar labdarúgója - sőt, jólesett...

Szoboszlai a céljairól is beszélt:

- Az az álmom, hogy megnyerem a Bajnokok Ligáját. Szeretnék vezére lenni a csapatnak, élvezni akarom a focit, magamért, a szüleimért és a szurkolókért játszva. Ha tisztában vagy azzal, mit szeretnél elérni, akkor ne érdekeljen, hogy mit beszélnek mások. Csak tedd a dolgod, küzdj meg keményen a célodért, és ha csak magadra koncentrálsz, akkor el is fogod azt érni - vázolta fel mottóját a középpályás.

"Senkitől és semmitől nem fél"

A magyar légiós volt salzburgi, majd lipcsei edzője, Jesse Marsch szerint Szoboszlaiban megvan minden ahhoz, hogy igazi világsztár lehessen.

- Olyan típusú játékosokat akarsz a csapatodban, akik senkitől és semmitől nem félnek. Akik nem félnek az öltözőben kimondani, amit gondolnak, még akkor sem, ha épp ők a legfiatalabbak... Úgy gondolom, hogy "Szobónak" egészen kiváló képességei vannak, nagyon komoly potenciál rejlik benne. Minden rajta múlik, ha ki tudja használnia a lehetőségeit és nap mint nap kőkeményen dolgozik, és ha sosem elégszik meg magával, olyan játékos válhat belőle, akinek a nevét mindenki ismeri a világon

– mondta a tréner.

Neked ajánljuk
Átigazolások
ZTE FC
Balabás Bence
Zalaegerszegre teszi át székhelyét az Austria Wientől a 16 éves középpályás, Balabás Bence, aki alapember az U17-es válogatottban. Korábban a Fradi és a Puskás Akadémia utánpótlásában is játszott.
Kisvárda
Driton Camaj
A csakfoci.hu úgy tudja, hogy Driton Camaj iránt egy török klub érdeklődik, de az ottani átigazolási piac közelgő zárása miatt nem biztos, hogy összejön az egyezség.
Ferencváros
Kwaku Bonsu Osei
Januárban a Fradinál járt próbajátékon Kwaku Bonsu Osei, a ghánai végül a szerb bajnokságba igazolt.
Tovább az összes átigazoláshoz