Fotó: acmonza.com

Marco Rossi Nagy Ádám klubváltásáról: "Jó esélye van a Pisának, hogy feljut a Serie A-ba"

A magyar válogatott szövetségi kapitánya szerint Nagy Ádám jól választott, a Pisánál a klub szervezettsége is nagyon jó ahhoz, hogy kivívja a feljutást.
Nyikes Zoltán 2021. szeptember 29., szerda 11:58
Fotó: acmonza.com
A magyar válogatott szövetségi kapitánya szerint Nagy Ádám jól választott, a Pisánál a klub szervezettsége is nagyon jó ahhoz, hogy kivívja a feljutást.
Szerző: Nyikes Zoltán 2021. szeptember 29., szerda 11:58

A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi a Sport TV Nyerő SzériA című műsorának vendége volt, ahol többek között a VAR-ról és Nagy Ádám közelmúltbeli Olaszországba igazolásáról is beszélt.

Nagyon nehéz átlátni, hogyan működik a videóbíró, nem pusztán Olaszországban, hanem például Magyarországon vagy Európa többi részén. (…) Vannak olyan helyzetek, amikor fontos, és világos, hogy mennyire hasznos. Például, mikor meghatározzuk, hogy mikor van leshelyzet, még akkor is, ha sok esetben vonalbírók hagyják futni még a játékot, és több másodperccel később fújják be a lest, vagy emelik a zászlót, mert megvárják a VAR-szoba döntését. De például ez is olyan helyzet, amit nagyon nehéz megítélni. Úgy gondolom, bízzuk rá a játékvezetőre, hogy tudjon dönteni videóbíró nélkül is, és legyen következetes. Ha befúj egy bizonyos szabálytalanságot, azt mindig fújja be videóbíróval, vagy anélkül is – árulta el a magyar válogatott szövetségi kapitánya a Sport TV Nyerő Széria című műsorában, miközben a római rangadóról Nicoló Zaniolo 16-oson belüli kétes szituációit elemezte.

A szó a másodosztályra is átterelődött, hiszen a válogatott Nagy Ádám új klubja, a Pisa vezeti pillanatnyilag a Serie B-t.

„Szurkolok a Pisának, elsődlegesen Ádám miatt, és nagyon bízom benne, hogy rendszeresen játszatják. Az elmúlt két meccsen 90 perceket játszott, és jól is játszik, ami fontos számára. Jó választás volt, hogy a Pisához ment, mert ez egy stabil klubcsapat, megvannak a maga tervei és programjai. Ez nem mindig egyszerű, különösen az olasz másodosztályban, de úgy hiszem, jó esélye van a csapatnak, hogy feljut a Serie A-ba. De ismétlem, nagyon korai még jóslásokba bocsátkozni. Nagyon hosszú a Serie B, rengeteg mérkőzés, majd a rájátszás, tehát sosem egyszerű innen feljutni. De Pisában például a klub szervezettsége is nagyon jó ehhez.”

Olvastad már?
Aczél Zoltán újra az NB I-ben lehet vezetőedző - a részletek
Ha a következő bajnokin ismét veszít a ZTE, új vezetőedzővel folytathatják. Honlapunk úgy tudja, az első számú kiszemelt Aczél Zoltán.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Mezőkövesd
Cseri Tamás
Cseri Tamás az M4 Sportnak erősítette meg, hogy a következő szezonban, az NB II-ben is a Mezőkövesd játékosa lesz.
MTK Budapest
Szerződéshosszabbítás
Németh Krisztián 2025 nyaráig szóló szerződéshosszabbítást kötött az MTK-val.
Kecskemét
Szerződéshosszabbítás
Az NB I-ben idén debütáló, a klubot 2021 óta szolgáló Kersák Roland tovább gyarapíthatja lila-fehér mérkőzései számát, a kapus pénteken ismét elkötelezte magát a KTE mellett és új szerződést írt alá.
Tovább az összes átigazoláshoz