Légiósok: "Nehéz évek voltak, fiatalon elkerülni a családtól nem egyszerű" - a magyar válogatott védő ezért hálás a korábbi klubjának

Szalai Attila, a magyar válogatott keretének egyik legfiatalabb játékosaként immár stabil kezdőnek mondhatja magát. Az Apollon Limasszol hátvédje elmondta, honnan indult és azt is, hogyan éli meg, hogy rendszeresen fontos feladatot kap Marco Rossi szövetségi kapitánytól.
Csakfoci Admin 2020. október 14., szerda 17:50
Szalai Attila, a magyar válogatott keretének egyik legfiatalabb játékosaként immár stabil kezdőnek mondhatja magát. Az Apollon Limasszol hátvédje elmondta, honnan indult és azt is, hogyan éli meg, hogy rendszeresen fontos feladatot kap Marco Rossi szövetségi kapitánytól.
Szerző: Csakfoci Admin 2020. október 14., szerda 17:50

- 12 évesen kerültem ki a Rapid Wienhez. Az első évemben Sopronba költöztünk, hiszen nem beszéltem németül és egyből nem vettek fel a kollégiumba. Sopronban kezdtem el a gimnáziumot nyelvi előkészítőn, hogy minél hamarabb megtanuljam a nyelvet. Nagyon nehéz évek voltak, mert fiatalon elkerülni a családtól nem egyszerű. Viszont hatalmas lépcsőfok volt a karrieremben, és visszagondolva ez egy nagyon jó lépés volt. Rengeteget kaptam a Rapidtól. Ott lettem profi labdarúgó, ott kaptam az első szerződésemet és folyamatosan lépésről lépesre be tudtam mutatkozni a felnőttcsapatban. Nagyon hálás vagyok a klubnak - kezdte Szalai Attila az MLSZ Instragram-oldalán közzétett videóbejegyzésben, majd a kezdeti lépésekről említést tett.

- Egyből focival kezdtem, ami úgymond szerelem volt első látásra. Nagyon fiatalon 4-5 évesen rúgtam a labdát, hiszen minden barátom focizott és én is ennek hatására kezdtem el. Baloldalon mindent játszottam a pályafutásom elején, aztán amikor a Rapid Wienhez igazoltam, akkor kezdtem el belső védőként szerepelni.

Szalai elmondása szerint jól érzi magát a válogatottban, hiszen a beilleszkedésében a rutinos játékosok is segítettek.

- Itt a válogatottban nagyon jó a közeg, nagyon jó csapattársakkal készülhetek .Szerencsére sok ilyen játékost tudok mondani, akivel jó vagy különleges a kapcsolatom. Cseri Tomival még Mezőkövesden játszottunk együtt, jó pár srácot az U21-es válogatottból ismerek, mint például Szoboszlai Dominikot, Gazdag Danit, Varga Kevint. Úgy gondolom, a rutinos játékosok is rengeteget segítenek a beilleszkedésben. Elég csak Szalai Ádit vagy Gulácsi Petit mondanom. Nagyon jó az összhang a csapatban.

Végül az első felnőtt válogatott meccséről is szót ejtett.

- Megmondom őszintén, nem izgultam az első mérkőzésem előtt. Természetesen a meccsdrukk mindenkiben benne van, de hatalmas élmény volt. Leírhatatlanul boldog voltam, hogy ezt átélhettem. Azért dolgozom a jövőben is, hogy minél több ilyen lehetőségem adódjon.

Olvastad már?
Közel kétmillió euróért sem adta el klubja a magyar válogatott védőt - Bundesliga-csapat is vitte volna
A csakfoci.hu információi szerint a Bundesliga előző idényében a mezőny első felében végzett az az együttes, amelyik kiszemelte magának Szalai Attilát, ám klubjánál abban bíznak, hogy az Eb-részvétellel 3 millió euróra nőhet az ára.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Mezőkövesd
Cseri Tamás
Cseri Tamás az M4 Sportnak erősítette meg, hogy a következő szezonban, az NB II-ben is a Mezőkövesd játékosa lesz.
MTK Budapest
Szerződéshosszabbítás
Németh Krisztián 2025 nyaráig szóló szerződéshosszabbítást kötött az MTK-val.
Kecskemét
Szerződéshosszabbítás
Az NB I-ben idén debütáló, a klubot 2021 óta szolgáló Kersák Roland tovább gyarapíthatja lila-fehér mérkőzései számát, a kapus pénteken ismét elkötelezte magát a KTE mellett és új szerződést írt alá.
Tovább az összes átigazoláshoz