Közel kétmillió euróért sem adta el klubja a magyar válogatott védőt - Bundesliga-csapat is vitte volna

A csakfoci.hu információi szerint a Bundesliga előző idényében a mezőny első felében végzett az az együttes, amelyik kiszemelte magának Szalai Attilát, ám klubjánál abban bíznak, hogy az Eb-részvétellel 3 millió euróra nőhet az ára.
Nyikes Zoltán 2020. október 7., szerda 9:09
A csakfoci.hu információi szerint a Bundesliga előző idényében a mezőny első felében végzett az az együttes, amelyik kiszemelte magának Szalai Attilát, ám klubjánál abban bíznak, hogy az Eb-részvétellel 3 millió euróra nőhet az ára.
Szerző: Nyikes Zoltán 2020. október 7., szerda 9:09

A protathlima.com ciprusi honlap szerint nagyon kapóssá vált a nyári átigazolási szezonban az Apollon magyar válogatott védője, Szalai Attila, aki iránt két görög és egy német együttes is érdeklődött az előző hetekben. A lap szerint a ciprusi klubhoz egy 1.8 millió eurós ajánlat is befutott, ám a limasszoliak egyelőre nem akarnak megválni a védelem közepén és bal oldalán is bevethető játékostól.

A csakfoci.hu információi szerint a Szalai iránt érdeklődő Bundesliga-csapat az előző szezonban az első nyolcban végzett.

A pontos klub nem ismert, ám a mezőny első felében zárt csapatok közül a megadott kritérium alapján szűkíthető a kör, így vélhetően ezen klubok valamelyike lehetett az érdeklődő: Mönchengladbach, Leverkusen, Hoffenheim, Wolfsburg, Freiburg.

A ciprusi lap hozzáteszi, az Apollon vezetősége két okból kifolyólag utasította el a közel kétmillió eurós ajánlatot: egyrészt Szalai jelenleg nagyon fontos az öt bajnoki után az élen álló csapatnak, másrészt pedig abban bíznak, hogy amennyiben a magyar válogatott kijut a 2021-es Európa-bajnokságra, úgy a védő átigazolási ára a kontinenstorna után jócskán megugorhat.

Úgy tudjuk, a ciprusi klub vezetősége úgy kalkulál, hogy az esetleges Eb-részvételnek köszönhetően legalább 3 millió euróért válhatnának meg a magyar játékostól.

Mint ismert, a jelenleg a bulgáriai Eb-pótselejtezőre és az azt követő két NL-találkozóra is a válogatottal készülő védő 2019 nyarán igazolt a Mezőkövesd Zsóry FC-től az Apollonhoz, amelynél első szezonjában 13 bajnokin és 7 Európa Liga-selejtezőn lépett pályára, míg a most futó idényben ezidáig 4 bajnokin és 3 EL-selejtezőn kapott lehetőséget, és mindkét sorozatban 1-1 gólt jegyzett.

Szalai éppen nemrégiben nyilatkozott a protathlima.com honlapon, ahol elmondta, hogy élete egyik legjobb döntése volt, hogy az Apollonhoz igazolt, hiszen mi sem mutatja jobban a ciprusi bajnokság színvonalát, mint hogy az UEFA-rangsorban a 16. helyen áll. A védő a jövőjéről is mondott néhány szót.

– Sallai Roland szintén játszott a ciprusi bajnokságban az APOEL színeiben, és ő innen a Bundesligába igazolt. Idővel én is elégedett lennék, ha ezt az utat járnám be, de nem akarom ezt elsietni. Tudom, hogy van még mit javítanom a robbanékonyságomon és az ugrótechnikámon. Remélem, jó úton haladok – tette hozzá a magyar játékos.

TOVÁBBI EXKLUZÍV HÍREKÉRT KÖVESD A CSAKFOCI.HU-T A FACEBOOKON IS:

Neked ajánljuk
Átigazolások
DVSC
Távozó
Távozik a DVSC-től Andrija Majdevac. A 26 éves szerb támadó 2023 augusztusában érkezett a DVSC-hez, de a tavaszi szezont kölcsönben már Szerbiában töltötte.
Légiósok / Mezőkövesd
Kövesdről igazolt a szlovák élvonal újonca
A szlovák élvonalba feljutott KFC Komárno csapata hivatalosan is bejelentette a Mezőkövesdről érkező 31 éves középpályás, Nagy Gergő szerződtetését.
Nyíregyháza
Itt a második nyári igazolás
Megvan a Nyíregyháza második nyári igazolása, Tóth Balázs is a Szparinál folytatja pályafutását.
Tovább az összes átigazoláshoz