Fotó: www.puterea.ro

A magyar edzőt meglepte, hogy kinevezték a 27-szeres bajnokcsapat élére

A svájci másodosztályban dolgozó tréner úgy véli, egyedüli lehetőség számára az, hogy a hátralévő 13 meccsen olyan focit mutassanak, hogy a jövőjéről döntő vezetők rádöbbenjenek, megérdemel egy esélyt.
Nyikes Zoltán 2020. május 29., péntek 17:29
Fotó: www.puterea.ro
A svájci másodosztályban dolgozó tréner úgy véli, egyedüli lehetőség számára az, hogy a hátralévő 13 meccsen olyan focit mutassanak, hogy a jövőjéről döntő vezetők rádöbbenjenek, megérdemel egy esélyt.
Szerző: Nyikes Zoltán 2020. május 29., péntek 17:29

Kádár Zoltánt meglepte, hogy ő lett a svájci labdarúgásban nagy hagyományokkal rendelkező Grasshoppers vezetőedzője, és nagyon bízik abban, hogy nem csak rövid ideig irányíthatja a jelenleg másodosztályú gárdát. Az 53 éves székely szakember - aki 24 éve él Svájcban - az M1 aktuális csatornának azt mondta, amíg másodedzőként naponta hat-hét órát töltött a klub bázisán, addig vezetőedzőként már 10-12 órát.

"Nagyon váratlanul jött a kinevezés, mert a járvány miatt hét hétig edzést sem tartottunk, a játékosok egyéni program alapján készültek otthon. Amikor megszűnt végre ez az időszak, rá három napra azt mondták nekem a klubvezetők, hogy az előző vezetőedző szerződését nem hosszabbítják meg, és én veszem át a csapat irányítását. Nagy meglepetés volt, ugyanakkor nagy megtiszteltetés is, annak ellenére, hogy most a B-ligában játszunk, mert a Grasshopperst külföldön is sokan ismerik" - nyilatkozta Kádár Zoltán, akinek június végéig érvényes a szerződése.

A Grasshoppers a harmadik helyen áll a másodosztály tabelláján, az élvonalba az első helyezett jut fel, míg a második osztályozót játszhat. A bajnokságból 13 forduló van hátra, a folytatással kapcsolatban pénteken úgy döntöttek az első és másodosztályú klubok képviselői, hogy június 19-től zárt kapuk mögött folytatódhat a bajnokság.

Kádár Zoltán kiemelte, arra készülnek, hogy kiharcolják a feljutást. A zürichi egyesületnél a közelmúltban tulajdonosváltás történt, és a 90 százalékos tulajdonrészt immár egy kínai cég birtokolja.

"Szerintem az új tulajdonosok, mielőtt meghozták volna a tulajdonrész-vásárlással kapcsolatos végső döntésüket, már tárgyalhattak néhány edzővel. Tisztában vagyok azzal, hogy az egyedüli lehetőség számomra és a mostani edzői stáb számára az, hogy feljussunk az élvonalba és

a hátralévő 13 meccsen olyan focit mutassunk, hogy a jövőnkről döntő vezetők rádöbbenjenek, ez a stáb megérdemel egy esélyt"

- közölte.

A játékosként román válogatott Kádár Zoltán 1996-ban igazolt Svájcba, ahol még tíz évet töltött a pályán, mielőtt felhagyott volna az aktív játékkal. Azt követően edzőként tevékenykedett, első önálló megbízatását a zürichi klubtól kapta: a szakember két héttel ezelőtt vette át a svájci élvonalban 27-szeres aranyérmes gárda szakmai munkájának irányítását. (MTI)

Neked ajánljuk
Átigazolások
NB III
Kun Bertalan
A PSV-t is megjárt korábbi utánpótlás-válogatott szélső, Kun Bertalan a harmadosztályú Veszprémhez szerződött.
NB III
Urbán Flórián
Bejelentették, hogy a BVSC-től távozó Urbán Flórián a harmadosztályú Csornánál lett vezetőedző.
DVSC
Leendő érkező
"Ha minden jól megy, 2024 nyarán leigazolunk egy rendkívül tehetséges, feltörekvő magyar játékost. Már régóta követjük a pályafutását, több mint 15 oldalnyi riportom van róla" - mondta Hayk Hovakimyan. (dvsc.hu)
Tovább az összes átigazoláshoz