Fotó: sport1.maariv.co.il

Légiósok: Nem titkolózott a bombaformában lévő magyar támadó, 90%-ra mondta, hogy hol folytatja pályafutását

A 8 gólos Koszta Márk elárulta: 90%, hogy a következő szezonban is marad az izraeli együttesénél.
Nyikes Zoltán 2023. május 9., kedd 15:34
Fotó: sport1.maariv.co.il
A 8 gólos Koszta Márk elárulta: 90%, hogy a következő szezonban is marad az izraeli együttesénél.
Szerző: Nyikes Zoltán 2023. május 9., kedd 15:34

Mint ismert, az izraeli bajnokság hétvégi fordulójában Koszta Márk találatával nyert 1-0-ra a Maccabi Bnei Reineh a Beitar Jeruzsálem otthonában, ezzel pedig két körrel a vége előtt biztossá vált a magyar játékos csapatának bennmaradása. Az orosz Torpedo Moszkvától Izraelbe kölcsönadott csatár remek formának örvend, 12 bajnokin nyolc gólt lőtt, ezzel pedig oroszlánrészt vállalt a kiesés elleni sikeres harcban.

A Honvéd korábbi bajnoka a lefújást követően az isport.co.il portálnak nyilatkozott a jövőjével kapcsolatban is.

– Ez nem csak rólam szól, ez egy csapatjáték. Nagyon örülök, hogy az edző bízik bennem, felhívott, amikor Oroszországban voltam és azt mondta, szeretné, ha idejönnék és a csapat kulcsembere lennék. Azt mondta, hogy lehetőséget ad nekem, én pedig úgy gondolom, hogy éltem is ezzel, gólokat szereztem, a csapat jól játszott és bennmaradtunk a bajnokságban.

Még két évig él a szerződésem a Torpedo Moszkvánál, de amikor aláírtám a Maccabihoz, egy olyan záradék is bekerült a szerződésbe, hogy ha a csapat marad az élvonalban, akkor a következő szezonra is maradhatok. Úgy gondolom, hogy 90% az esély a maradásomra.

Azért jöttem, hogy focizzak, mert a tavalyi évem nem volt olyan jó, Dél-Koreában és Oroszországban sem játszottam sokat. Az edző itt adott nekem egy esélyt, én pedig szereztem 8 gólt és nagyon boldog vagyok, de a csapat nélkül nekem sem ment volna a gólszerzés. Minden nap élvezem az edzéseket, ez egy nagyon jó csapat, remek játékosokkal, mindenki egy emberként küzd a másikért, és ezért is maradtunk benn – nyilatkozta a 26 éves játékos.

Olvastad már?
DAC-Slovan: Megkérdezték a szlovák bírók főnökét a vitás szituációkról, meglepő választ adott
Marián Ružbarský szerint meg kellett volna adni a Slovan érvénytelenített gólját, illetve elmaradt egy tizenegyes a DAC javára.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Hertha BSC
Dárdai Pál
Hivatalossá vált, hogy Dárdai Pál ismét távozik a Hertha vezetőedzői posztjáról, de más szerepkörben marad az egyesületnél, mert életre szóló klubtagságot kapott.
Fradi
Mahmoud Jaber
Mohammed Abu Fani tavaly nyári érkezése után a Fradi ismét a Maccabi Haifától szerződtethet középső középpályást.
MTK
Vadnai távozik
Távozik az MTK-tól a 36 éves Vadnai Dániel, aki három korszakban is erősítette a kék-fehéreket, 2008-ban bajnok is lett velük.
Tovább az összes átigazoláshoz