Légiósok: Kleinheislerék rangadója után elszabadult a pokol, a szurkolók játékosokat kergettek, rendőröket vertek - videók

A játéktéren kezdődött, de az utcán is folytatódott a balhé a Hajduk Split-Dinamo Zagreb (0-1) kupameccs után.
Budai László 2024. április 4., csütörtök 12:00
A játéktéren kezdődött, de az utcán is folytatódott a balhé a Hajduk Split-Dinamo Zagreb (0-1) kupameccs után.
Szerző: Budai László 2024. április 4., csütörtök 12:00

Legkevesebb három rendőr megsérült a Hajduk Split labdarúgócsapatának szurkolói és a rendfenntartók szerdai összetűzésében, amely után több mint ötven személyt előállítottak.

A rendbontás a Horvát Kupa spliti elődöntőjének lefújása után kezdődött, a Dinamo Zagreb 1-0-s továbbjutásával zárult mérkőzést követően több tucatnyi hazai ultra tört be a játéktérre és a Dinamo futballistái után futott. A rendőrség visszaszorította őket a lelátóra, ahonnan aztán feltépett székeket dobáltak a rendfenntartókra. A zágrábi játékosoknak közben sikerült az öltözőbe menekülniük.

A stadionon kívül folytatódott az incidens, szurkolói csoportok többször rendőrökre támadtak, füstbombákkal, üvegekkel, kövekkel és egyéb tárgyakkal dobálták meg őket. Három rendőrt kórházba kellett szállítani.

Ivica Puljak polgármester a Facebook-oldalán azt írta, semmi sem igazolja az erőszakot.

"Sajnálom, hogy ilyen jelenetek zajlottak le, remélem, soha nem látunk hasonlókat a városunkban" - tette hozzá.

A mérkőzésen kezdőként lépett pályára a hazai együttesben a magyar válogatott Kleinheisler László, akit a 65. percben lecseréltek.
(mti)

 

Neked ajánljuk
Átigazolások
Fehérvár FC / Kisvárda
Kisvárdai alapember tart a Vidihez
A csakfoci.hu információi szerint a Fehérvár FC-nél folytathatja pályafutását Bohdan Melnik, az NB I-től búcsúzó Kisvárda 27 éves középályása.
DVSC
George Diba
A Loki a Hapoel Haifa egyik játékosát, a 25 éves belső védőt, Georgi Dibát szemelte ki.
DAC
Vitális Milán
Az eredetileg 2025 nyarán lejáró kontraktusát további két évvel hosszabbította meg a 22 éves magyar középpályás, aki iránt több klub is érdeklődött.
Tovább az összes átigazoláshoz