Kuznyecov: "Gratuláltam a kapusomnak, de a 11-est védhette volna"; Mátyus: "Ez egy gyilkos dolog, kicsinálja a csapatomat" - így látták az edzők

Így látták a szakvezetők a vasárnapi meccseket az OTP Bank Liga 8. fordulójában, Székesfehérváron, illetve Miskolcon. Edzői értékelések.
Dudás Gábor 2023. október 1., vasárnap 21:44
Így látták a szakvezetők a vasárnapi meccseket az OTP Bank Liga 8. fordulójában, Székesfehérváron, illetve Miskolcon. Edzői értékelések.
Szerző: Dudás Gábor 2023. október 1., vasárnap 21:44

FEHÉRVÁR FC - KISVÁRDA FC 3-1

Bővebben a mérkőzésről itt!

Bartosz Grzelak (Fehérvár): - Két alsóházi csapat találkozott ma, amelyek közel vannak egymáshoz a tabellán. Úgyhogy nemcsak a három pont volt nagyon fontos, hanem a magabiztosság, amit adhat ez a győzelem. Kicsit meglepetésként ért a Kisvárda találata, ekkor túlzottan nyitottak voltunk hátul. Három támadójuk volt a mérkőzés elején a három középhátvéddel, nem vettük fel mindig jól őket, kicsit módosítanunk kellett de a mérkőzés hátralévő részében jól alkalmazkodtunk ehhez.

Harcoltak a játékosok, ezzel nagyon elégedett vagyok, megmutattuk ma, hogy milyen erősek vagyunk, ugye 0-1-ről vissza tudtunk jönni a VAR-döntések után, nem kaptuk meg a büntetőt, tehát sok minden ellenünk volt ma, de erős karaktert mutattunk, ami jellemző is a csapatunkra.

Ilyen volt az FTC ellen, ahol végül nem szereztünk pontot, de meccsen belül egyszer vissza tudtunk jönni, vagy a Puskás Akadémia és a ZTE elleni találkozó, ahol az utolsó pillanatokban szereztünk pontot érő gólt. Azt gondolom, hogy a fordulópont az az volt, hogy a második félidőben kompaktabban játszottunk. Erről beszéltünk is a szünetben. Ez lehetett a fordulópont. Közelebb voltunk egymáshoz már a második játékrészben, és az ellenfél tisztelete mellett azt mondhattam, hogy domináltuk a mérkőzést. A mai három pont önbizalom terén is sokat adhat a játékosoknak, de nem szabad elszállnia senkinek. Tudjuk, hogy továbbra is a tabella második felében vagyunk, továbbra is alázatosan kell készülnünk a bajnokság folytatására.

Mátyus János (Kisvárda): - Nagyszerűen kezdtük a mérkőzést, egy általunk tervezett akció után szereztünk gólt, majd néhány perc múlva egy hatalmas lehetőségünk volt, ezt sajnos elhibáztuk. Aztán lássuk be, hogy a második félidő elején és végén a hazai csapat úgy összességében fölénk kerekedett. Ezt be kell látni, szembe kell néznünk azzal, hogy jobban játszottak. A meccs előtt ezzel nem akartam foglalkozni, de nagyon sok gondunk van. Rengeteg a maródink, ilyen félig egészséges, félig kevésbé játékosunk van, akik nyilvánvalóan gyengébb erőállapotban vannak. 

És ami sajnos kicsinálja a csapatunkat, az az, hogy nyolc meccsünk volt idegenben, és ez korántsem ideális. Nyilván, amikor ezzel senki nem foglalkozik, én se foglalkoztam, hogy nem kerültem ide, ez egy gyilkos dolog.

 Most már pontot kell csipegetnünk valahogy a jövő héten Felcsúton, aztán remélhetőleg el fog jönni a mi időnk. Ezek kifogásnak tűnnek, de valós dolgok, amiken túl kell lépnünk, ezeken a tényeken nem tudunk változtatni. Megint idegenbeli meccsünk lesz, de a játékosaimnak össze kell magukat szedni. Én voltam már ilyen szituációban, általában így kerülök a csapathoz... Eddig megoldottam mindig, most is meg fogom oldani, ígérem!

DVTK - KECSKEMÉT 3-1

Bővebben a mérkőzésről itt!

Kuznyecov Szergej (DVTK): - Megérdemelten győztünk, sok helyzetet alakítottunk ki, amiből még nagyobb különbségű győzelmet is arathattunk volna. Néha megint azt éreztem, hogy visszavettek a srácok, amikor elérték az eredményt, amivel lehetőséget adtak az ellenfélnek arra, hogy feljöjjenek. Próbálom eltávolítani ezt a hozzáállást fejekből, mert szeretném, ha nem adnánk lehetőséget az ellenfélnek az elsőtől az utolsó pillanatig. A vendégeknek nem is volt veszélyes helyzete a 11-esen kívül ezért kicsit szomorú vagyok a kapott gól miatt. Az első félidőben szinte tökéletesen, de másodikban is jól játszott a csapatom, nem hagytuk lendületbe jönni a Kecskemétet, sok helyzetet alakítottunk ki, és magabiztosan győztünk.

Gratuláltam Artem Odincovnak, de a 11-est védhette volna (nevet - a szerk.). Azt mondta igyekszik legközelebb azt is megtenni. Nagyon magabiztos volt, jól jött ki a labdákra, jól csinálta, amit kértem tőle. Néha egy kicsit kapkodott, amikor hosszú indításokkal próbálkozott, nem pedig a közelben helyezkedő társakat játszotta meg. Megmondom őszintén, nehéz dolgom lesz a jövő héten, amikor az első számú kapust kell kiválasztani.

A második gól előtt ügyes volt Vitor beadása, szép volt Dani (Pernambuco és Gera Dániel - a szerk.) fejese, lassan ő lesz fejjel a legeredményesebb a csapatban. Csak folytassa így! Sokat gyakoroljuk az edzéseken a befejezéseket, de a pályán sok múlik az egyéni döntéseken és a kivitelezésen. A harmadik gól előtt minden gyönyörű volt, különösen Rudi utolsó passza, Marinnak (Rudi Požeg Vancaš és Marin Jurina - a szerk.) csak az üres kapuba kellett továbbítani a labdát. Én élveztem ezt a támadást, remélem, a szurkolók is. Köszönöm a szurkolóknak, hogy egyre többen jönnek a meccseinkre, Miskolcon újra futball láz van, ami örömmel tölt el, mert az a feladatunk, hogy boldoggá tegyük a drukkereket. Szerintem ma sikerült. Lehet, hogy nem maximálisan, de majd javítunk a jövő héten. (dvtk.eu)

Szabó István (KTE): - Gratulálok a Diósgyőrnek, megérdemelten nyert a hazai csapat. Az első félidőben nem voltam elégedett, szerettük volna lassítani a játékot, hiszen ez volt a harmadik meccsünk egy hét alatt. Az első gól döntő fontossággal bírt, hiszen nekünk nem volt mindegy, hogy futni kell-e az eredmény után ebben a helyzetben. Ennek ellenére jött a jogos büntető, majd rá gyorsan a második gól.

Rendezni kellett a sorokat a szünetben. A második félidőre úgy jöttünk ki, hogy tartani akartuk a labdát, abból megbontani a széleket, támadásokat vezetni. Ez többször sikerült is. Sajnálom ennek tükrében a harmadik gólt, hogy nem sikerült azelőtt szépíteni, mert az megpecsételte a sorsunkat. Arra büszke vagyok, hogy a második félidőben volt tartásunk, magasabban futballoztunk és megvoltak a lehetőségeink, ez persze nem változtat a végeredményen.

Két ellentétes félidőt láthattunk ilyen szempontból. Úgy gondolom, mindenki tudja milyen gondokkal küzdünk a sérülések terén, de ezzel eddig sem mentegettük magunkat. Most ebben a helyzetben vagyunk, a csapat most is becsülettel hajt, remélem a következő héten ez jó eredménnyel társul már. (kecskemetite.hu)

Neked ajánljuk
Átigazolások
DVSC
Srdjan Blagojevic
Külföldön azt írják, hogy Srdjan Blagojevic vezetőtedző az orosz élvonalbeli FC Szocsi egyik jelöltje.
Légiósok
Gazdag Dániel
A Philadelphia is bejelentette jövő évi keretét, Gazdag Dániel természetesen a garantált szerződéssel rendelkező játékosok között van 2024-re is.
A PL-be igazolhat?
Gulácsi Péter
A Mirror a magyar válogatott Gulácsi Pétert is a nagy erőkkel kapust kereső Newcastle United figyelmébe ajánlotta.
Tovább az összes átigazoláshoz