Fotó: kisvardafc.hu

Kisvárda-Újpest: "A veretlenség nagyon jól hangzik, csak sok pont nem járt érte" – ezt várják a főszereplők

Az NB I 20. fordulója a Kisvárda-Újpest mérkőzéssel indul - ezt várja a meccstől hazaiak edzője és a vendégek támadója.
Nyikes Zoltán 2023. február 17., péntek 15:00
Fotó: kisvardafc.hu
Az NB I 20. fordulója a Kisvárda-Újpest mérkőzéssel indul - ezt várja a meccstől hazaiak edzője és a vendégek támadója.
Szerző: Nyikes Zoltán 2023. február 17., péntek 15:00

Kisvárda–Újpest FC (20.00)

Török László (Kisvárda):A veretlenség nyilván nagyon jól hangzik, csak sok pont nem járt érte – utalt arra a vezetőedző, hogy három döntetlennel kezdett a Kisvárda tavasszal. – Hiányérzet van bennünk, hiszen a három meccs közül legalább az egyiken megérdemeltük volna a győzelmet. De ez már a múlt, ami nem jön vissza, itt a következő hazai mérkőzés, amelyen javíthatunk a pozíciónkon. Ebben a bajnokságban nagy szükségünk van arra, hogy erősek legyünk mentálisan, pszichésen is jó állapotban legyünk. A ránk nehezedő nyomást így tudjuk csak elviselni, és lesznek még a sorozatban olyan helyzetek, amikor nem minden úgy alakul, ahogy azt elterveztük. Tiszta és kiegyensúlyozott állapotban tudunk lépni afelé, hogy elérjük a kitűzött céljainkat. A tabellára nézve a Ferencvároson kívül senki nem dőlhet hátra, fordulóról fordulóra átrendeződik a rangsor. Mindenki menekül feljebb, hogy ne essen lejjebb. Az Újpestről is elmondható az, ami két héttel ezelőtti ellenfelünkről, a Budapest Honvédról, hogy sokkal előrébb lenne a helyük, és láthatjuk, hogy képesek igen magasszintű csapatjátékra. Hogy ezt miért nem képesek tartósan bebizonyítani, arra csak ők tudják a választ. Nekünk csak magunkkal kell foglalkozni, arra, hogy pénteken minél koncentráltabb teljesítményre legyünk képesek.

A Ferencváros elleni kezdőcsapatból két játékos is kidőlt: Czérna Erik a combján, Aleksandar Jovicic a vállán sérült meg, és hosszabb időre kidőltek a sorból.

– Nagy érvágás a két játékos sérülése, sajnos Jovicic felépülése hosszabb időt vesz majd igénybe – folytatta Török László. – Könnyen beilleszkedett a csapatba, hamar a hátsó alakzatunk meghatározó tagjává vált. Nagyon sajnáljuk a sérülését, és reméljük, a vártnál előbb vissza tud majd térni közénk. Fiatal játékosunknak, Czérna Eriknek beszakadt a combizma, az ő felépülése rövidebb időt vehet igénybe. Nagyon örültünk neki, Erik elért a szintre, hogy a kezdő csapat tagja lehetett, és a Ferencváros elleni első félidőben remek teljesítményt nyújtott. A szünetben jelezte, hogy szeretne tovább játszani, de ezt az egészségügyi stáb nem engedte, azzal még nagyobb bajt okoztunk volna. Büszkék vagyunk a teljesítményére, és őt is mielőbb várjuk vissza. (kisvardafc.hu)

Ognjen Mudrinski (Újpest, támadó): – Nem igazán ismerem őket, viszont egy barátom, akivel még a Goricában játszottunk együtt, Aleksandar Jovicic (a hétvégén vállsérülést szenvedett – a szerk.) most igazolt oda. Eddig csak pozitív dolgokat mesélt a csapatról, jó focit játszanak, és persze, azt tudom, hogy a tabella elejéhez tartoznak. Viszont jó csapatunk van, szerintem lesz lehetőségünk pontot, vagy pontokat szerezni, az azonban biztos, hogy ehhez a legjobbunkat kell nyújtani. (ujpestfc.hu)

Olvastad már?
A Vidi új magyar igazolása az Újpestről: "Az edzéslehetőségeket össze sem lehet hasonlítani"
Csongvai Áron szeretne minél gyorsabban a kezdőcsapat tagja lenni, és olyan teljesítményt nyújtani, hogy újra várhassa Marco Rossi meghívóját is.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Újpest
Lőw Zsolt, Szalai Ádám
Sajtóhírek szerint Szalai Ádám nemet mondott az Újpest sportigazgatói pozíciójára. A lila-fehérek felvették a kapcsolatot Lőw Zsolttal is, aki azonban nem edzőként segítene.
Légiósok
Szalai Attila
A Kicker szerint a Hoffenheim sportigazgatója az olyan "átigazolási mellényúlások" miatt távozhat, mint például Szalai Attila, Mërgim Berisha és Anton Stach.
Nyíregyháza
Révész Bálint
A klubtulajdonos az erősítési tervekről is beszélt a csakfoci.hu-nak.
Tovább az összes átigazoláshoz