Fotó: molfehervarfc.hu

A Vidi új magyar igazolása az Újpestről: "Az edzéslehetőségeket össze sem lehet hasonlítani"

Csongvai Áron szeretne minél gyorsabban a kezdőcsapat tagja lenni, és olyan teljesítményt nyújtani, hogy újra várhassa Marco Rossi meghívóját is.
Nyikes Zoltán 2023. február 17., péntek 12:37
Fotó: molfehervarfc.hu
Csongvai Áron szeretne minél gyorsabban a kezdőcsapat tagja lenni, és olyan teljesítményt nyújtani, hogy újra várhassa Marco Rossi meghívóját is.
Szerző: Nyikes Zoltán 2023. február 17., péntek 12:37

A MOL Fehérvár FC a héten jelentette be, hogy szerződtette az Újpest csapatkapitányát, Csongvai Áront, valamint a támadó Katona Mátyást. Előbbi magyar játékos a molcsapat.hu-nak adott interjújában csak pozitív dolgokról tudott beszámolni az első fehérvári edzését követően.

– Mindenki kedvesen fogadott a stábtól a játékostársakon át, nagyon jólesett, ahogy fogadtak minket. A körülmények? Nos, Újpesten is adott volt minden, de a fehérvári edzőközpont által kínált lehetőségekkel össze sem lehet hasonlítani – mondta a középhátvédként és védekező középpályásként is bevethető játékos, aki annak ellenére érzi előrelépésnek a klubváltást, hogy a Vidi is közel áll a kiesőzónához.

Mindenki tudja, hogy irreális a Vidi tabellán elfoglalt helye, és biztos vagyok benne, hogy hamarosan csak rossz emlék lesz a mostani helyezés. Azért jöttünk, hogy segítsünk, és bízom benne, hogy sok játékperccel tudjuk majd segíteni a csapatot. Hogy mi a gond a csapattal, azt nem az én feladatom feltárni, de annyit mondhatok, hogy a megoldás része szeretnék lenni.

Tavaly is láttuk, hogy semmit nem jelent a téli tabella. A MOL Fehérvár egy rossz periódussal akkor is hasonlóan állt, de tavaszra összeállt a csapat és végül európai kupaindulást jelentő helyen végzett. A klub pedigréje is arra kötelez minket, hogy komoly célokat tűzzünk ki a tavaszra, és bár most valóban nem fest jól a tabella, azon leszünk, hogy ez a lehető leggyorsabban megváltozzon. A tizenkét csapatos bajnokságban nagyon szoros a mezőny, egy jobb periódussal nagyokat lehet ugrani a tabellán. Minél előbb meg kell találnunk a felfelé vezető utat, és én úgy gondolom, bőven van még hátra annyi meccs a bajnokságból, hogy elérjük a kitűzött célt.

A magyar válogatott bő keretébe korábban már meghívott játékos elmondta, elsősorban a védelemben számít rá Huszti Szabolcs, de ez nem jelenti azt, hogy a védekező középpályás posztja kikerült a képből. Csongvai hozzátette, több ismerőssel is találkozott a Vidi öltözőjében.

– Vannak, akiket az U21-es válogatottból, másokat a felnőtt válogatottból ismerek, de ellenfélként mindenkivel találkoztam már. Az, hogy jól érzem magam, egy dolog, de sokkal fontosabb, hogy gyorsan munkához lássak a játékommal segítsem a csapatot. Szeretnék minél gyorsabban a kezdőcsapat tagja lenni, és olyan teljesítményt nyújtani, hogy újra várhassam Marco Rossi meghívóját is – zárta az interjút a Vidi új igazolása.

Olvastad már?
Bognárról majdnem lekésett a Paks: "Közel álltam ahhoz, hogy másik klubnál dolgozzak" - Böde súlyáról és egy hiányosságról is beszélt
Bognár György azonnal igent mondott a paksi felkérésre, Bödét pedig még a tartalékoknál is motiváltnak látta.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Újpest
Lőw Zsolt, Szalai Ádám
Sajtóhírek szerint Szalai Ádám nemet mondott az Újpest sportigazgatói pozíciójára. A lila-fehérek felvették a kapcsolatot Lőw Zsolttal is, aki azonban nem edzőként segítene.
Légiósok
Szalai Attila
A Kicker szerint a Hoffenheim sportigazgatója az olyan "átigazolási mellényúlások" miatt távozhat, mint például Szalai Attila, Mërgim Berisha és Anton Stach.
Nyíregyháza
Révész Bálint
A klubtulajdonos az erősítési tervekről is beszélt a csakfoci.hu-nak.
Tovább az összes átigazoláshoz