Keményen nekimentek Kassainak: "Nem értem, hogy került Bulgáriába, nem fog tudni segíteni"

A játékvezetői bizottság egyik korábbi vezetője mindig is ellenezte a külföldi szakemberek kinevezését, és úgy véli, Kassai nem fog tudni segíteni Bulgáriában.
Póczik Dávid 2022. február 4., péntek 10:59
A játékvezetői bizottság egyik korábbi vezetője mindig is ellenezte a külföldi szakemberek kinevezését, és úgy véli, Kassai nem fog tudni segíteni Bulgáriában.
Szerző: Póczik Dávid 2022. február 4., péntek 10:59

Ahogyan nemrég beszámoltunk róla, Kassai Viktort nevezték ki a Bolgár Labdarúgó Szövetség játékvezetői bizottságának elnökének. Kassai kinevezése után a "Match Telegraph" kikérte Dimo ​​​​Momirov véleményét, aki korábban szintén vezette a játékvezetői bizottságot.

Momirov nem igazán tartotta helyénvalónak az egykori magyar játékvezető kinevezését és nem is gondolja úgy, hogy ez a váltás szükséges lett volna.

– A szövetségben csak "mosni akarják a kezeiket", ezért Kassai személyében egy külföldit neveztek ki. Én személy szerint évek óta ismerem őt, szerintem jó játékvezető volt, de nem hiszem, hogy a kinevezése segíteni fog. Tegnap meghallgattam az interjúját, és nem értettem, hogyan került Oroszországból Bulgáriába. Én sem tudom, mi változhatott ott – mondta Momirov, akit arról is megkérdeztek, hogy Kassai elődje, Kosztadin Gerginov hibázott-e valamiben. – Nem hiszem, hogy hibázott, jól tette a dolgát. Sok támadás érte őt különböző oldalról. A másik fontos dolog vele kapcsolatban az, hogy a bizottság tagjait kinevezték mellé, és közülük ketten vagy hárman ellene dolgoztak. Ismerem az ilyesmit.

Az Orosz Labdarúgó Szövetség játékvezetői bizottságát másfél évig vezető Kassaival kapcsolatban a bolgár újságíróban felmerült a kérdés: "ő a megfelelő ember erre a feladatra?"

– Viktor az egyik legaktívabb játékvezető volt Európában. Volt néhány jó mérkőzése, amelyeket nagyon magas színvonalon vezetett. Viszont fogalmam sincs, miért nem maradt Oroszországban. Nem értettem, hogy lehet, hogy egyik évben ott dolgozott, a következőben pedig elment. Nem olvastam az ottani munkájáról, de érdekesnek találom, hogy hirtelen hogyan került hozzánk. Mindig is elleneztem a külföldiek kinevezését, ez szinte mindig kudarccal végződik – vélekedett Momirov.

A korábbi elnök a románokat hozta fel példaként, akik szerinte a megfelelő kinevezések után nagy előrelépést tettek, hiszen egyre több román játékvezető jutott el az európai porondra. Momirov ezután elmondta, hogy Kassait tisztességesnek és bátornak tartja és valamiben egyet is értett vele.

– Alapvetően Kassainak egy dologban igaza van. Ha egy játékvezető kevesebb hibát követ el, akkor több mérkőzést, és több magasabb szintű mérkőzést kap, ennek így kell lennie Bulgáriában is. Folyton arra gondolok, hogy a bolgár játékvezetők nem bíznak eléggé magukban, és félnek. Ez következésképpen téves ítéletekhez vezet, de most már szerencsére van VAR.

Végezetül Momirov minden jót kívánt a 46 éves egykori játékvezetőnek.

– Kassai jó benyomást tett rám évekkel ezelőtt, amikor még nem is volt olyan híres. Később elkövetett néhány hibát, de összességében kedvelem őt. Mindenesetre minden jót kívánok neki, mert bármit is tanácsolok neki, neki megvan a saját véleménye. Nagyszerű előélete van, és Magyarországnak erős lobbija van az UEFA-ban zárta Momirov.

Olvastad már?
Az NB I egyik legjobb légiósa volt, most a Honvéd és a Vidi is kiszemelhette - sajtóhír
Lengyel sajtóhírek szerint a két magyar csapat mellett a Wisla Kraków is kiszemelte az Újpesttel Magyar Kupát nyert védőt.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
ZTE
Érkező
Egy szezonra szóló kölcsönszerződés keretein belül csatlakozik a Zalaegerszeghez a Puskás Akadémia fiatal középpályása, Bakti Balázs. (ztefc.hu)
Kisvárda
Újabb érkező
Budafoki kitérővel Zalaegerszegről érkezett a középpályás, Soltész István, aki felnőtt szinten most először játszhat egy csapatban fivérével, Dominikkal.
Kisvárda
Új igazolás
A klub harmadik nyári szerzeménye a 29 éves kapus, Hrabina Alex, aki legutóbb az NB III-as Tiszaújvárosban játszott, de az NB I-ben a DVSC színeiben is szerzett tapasztalatot.
Tovább az összes átigazoláshoz