Kassai a topmenedzserképzőről: "Remélem, ez menni fog" – itt képzeli el a jövőjét

A 322. magyar élvonalbeli meccsen bíráskodó Kassai Viktor szerint kiváló kezdeményezés a menedzserképző, ahol többek között Kakával és Drogábával fog tanulni. A rutinos bíró nem titkolta, a futballban képzeli el az életét.
Csakfoci Admin 2019. november 13., szerda 11:30
A 322. magyar élvonalbeli meccsen bíráskodó Kassai Viktor szerint kiváló kezdeményezés a menedzserképző, ahol többek között Kakával és Drogábával fog tanulni. A rutinos bíró nem titkolta, a futballban képzeli el az életét.
Szerző: Csakfoci Admin 2019. november 13., szerda 11:30

Korábban honlapunkon is beszámoltunk arról, hogy az elmúlt hétvégén az NB I-es rekordot megdöntő 44 éves játékvezető, Kassai Viktor többek között az aranylabdás Kaká és a Chelsea korábbi támadójával, Didier Drogbával tanul majd a topmenedzserképzőn. A magyar élvonalban 322. alkalommal bíráskodó sípmester az UEFA sportmenedzseri tanfolyamán gazdasági, vezetéselméleti és marketing képzést fog hallgatni. A rutinos sípmestert az olasz kollégája, Roberto Rosetti javasolta az európai szövetség illetékeseinek.

A 20 hónapos tanfolyamra elsősorban olyan „szakmabelieket" vesznek fel, akik válogatott vagy klubszinten a legmagasabb szintet is elérték a labdarúgásban, és azért képzik tovább őket, hogy pályafutásuk befejeztével se vesszenek el a sportág számára.

Kiváló kezdeményezésnek tartom ezt. Ez átmenetet jelenthet az aktív pályafutás és a sportvezetői karrier között. A tanfolyam húsz hónapos, amely több különböző európai város után végül New Yorkban zárul, és olyan „évfolyamtársaim" lesznek, mint a korábban egyaránt a Chelsea-ben focizó Florent Malouda vagy az elefántcsontparti zseni, Didier Drogba – kezdte a Borsnak az iskoláról az olimpiai- és BL-döntőt is vezetett Kassai.

Konzultációt hétszer rendeznek, négy-öt napos, intenzív képzésekkel, és naponta hét-nyolc órát ülünk majd az iskolapadban.

A tanfolyam során gyakorlati tapasztalatszerzésre is sor kerül, majd pedig mindenkinek diplomamunkát kell készítenie.

Kassai a lapnak arról is beszélt, hogy az UEFA már korábban eltörölte a játékvezetők korhatárát, így hiába 44 éves, jövőre még nem kell befejeznie a nemzetközi működést. A fizikai tesztek teljesítése mellett az egyetlen feltétel, hogy a bírót saját hazájában foglalkoztassák.

Remélem, ez menni fog, és össze tudom majd egyeztetni a feladataimmal. Mindenesetre már gondolkodom, mivel foglalkozom majd pályafutásom befejeztével – tette hozzá.

Nem titkolja, továbbra is a futballban képzeli el az életét. Hogy valamelyik klubnál vagy a szövetségben, még maga nem tudja, de talán a tanfolyam után erre a kérdésre is könnyebb lesz a válaszadás.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Újpest
Lőw Zsolt, Szalai Ádám
Sajtóhírek szerint Szalai Ádám nemet mondott az Újpest sportigazgatói pozíciójára. A lila-fehérek felvették a kapcsolatot Lőw Zsolttal is, aki azonban nem edzőként segítene.
Légiósok
Szalai Attila
A Kicker szerint a Hoffenheim sportigazgatója az olyan "átigazolási mellényúlások" miatt távozhat, mint például Szalai Attila, Mërgim Berisha és Anton Stach.
Nyíregyháza
Révész Bálint
A klubtulajdonos az erősítési tervekről is beszélt a csakfoci.hu-nak.
Tovább az összes átigazoláshoz