Fotó: molfehervarfc.hu

Juhász Roland a kritizáló Husztiról: "Ami a szívén, az a száján, engem ez nem zavar" - az igazolásokról és Zivzivadze jövőjéről is beszélt

Juhász Roland a kritikáit nyíltan megfogalmazó Huszti Szabolcsról, a MOL Fehérvár legfontosabb hiányposztjáról, Szappanos Péterről, Budu Zivzivadzéről és Loic Negóról is beszélt a klub sajtóeseményén.
Budai László 2022. december 8., csütörtök 14:43
Fotó: molfehervarfc.hu
Juhász Roland a kritikáit nyíltan megfogalmazó Huszti Szabolcsról, a MOL Fehérvár legfontosabb hiányposztjáról, Szappanos Péterről, Budu Zivzivadzéről és Loic Negóról is beszélt a klub sajtóeseményén.
Szerző: Budai László 2022. december 8., csütörtök 14:43

Juhász Roland részvételével csütörtökön kora délután közös sajtóbeszélgetést tartott a MOL Fehérvár. Az eseményen a Vidi ősszel kinevezett sportigazgatója több kérdésről is nyíltan beszélt, amiről alább témák szerint olvashatnak.

Huszti Szabolcs maradásáról

- Nagyon meggyőző volt az a hat hét munka, amit napi szinten láttam, és ami aztán visszaköszönt a meccseken is. Nem volt a fejemben más név, de a Vidi vonzó klub a mai napig, ezért naponta érkeztek az ajánlások, amiktől próbáltam függetleníteni magamat. Szerencsére az valósult meg, amit szerettem volna.

Persze nem egy személyben döntök, én képviselem szakmai oldalról az edzői team-et. Nem azért jöttek ők, mert nekem mint korábbi csapattársnak, barátnak ők voltak a legkézenfekvőbbek, komoly érvekkel támasztottam alá ezt, és minden döntésemet meg kell indokolnom.

A keret átalakításáról, a legfőbb hiányposztokról

- Tisztában voltam vele, hogy komoly átalakításon fog keresztülmenni a keret, sok lesz a nyáron lejáró szerződésű játékos, de persze már télen szeretnénk új játékosokat. A hiányposztokat feltérképeztük, azon dolgozunk, hogy ezeket megoldjuk, ez azzal is fog járni, hogy a keretből ki is kerülnek játékosok. Ezek a változtatások elengedhetetlenek. 

A középpályán nem vagyunk nagy létszámban, fontos hogy legyen egy erős tengelye a csapatnak, a télen ez az a rész, ami prioritás, ott kell megfelelő embereket, játékosokat találni, akik egyből bevethetők. A legégetőbb tehát a belső középpálya.

Szappanos Péter esetleges szerződtetéséről

- Minden poszton szeretnénk rivalizálást, van érdeklődés, szeretnénk kapusposzton is versenyeztetni.

Peti olyan játékos, akit mindenki szívesen látna a csapatában, de addig nevekről nem szeretnék beszélni, amíg nincs konkrétum.

Zivzivadze helyzetéről

- Próbáljuk megtalálni azt a lehetőséget, hogy télen máshol folytassa a pályafutását. Volt egy fegyelmi vétség, amit én sem tudok elfogadni, ezt megbeszéltük, amikor érkeztem vele és a menedzserével is, és tiszteletben tartotta. Keressük a megoldást, hogy mi lehet a jövője.

A Huszti Szabolcs által szintén kritizált Loic Negóról

- Nem szeretnénk senki feje fölött pálcát törni egy meccs után. Ez egy olyan üzenet volt, hogy mindenki tiszta lappal indul, mindenkinek megvan az esélye,

de bárki ki is tud kerülni a kezdőcsapatból, legyen szó akár egy válogatottról. Így tud következetes lenni. Szabi ezt az öltözőn belül is képviseli, ezt a játékossal is megbeszéli az öltözőben. Ebből semmi szenzációt nem kell levonni.

Huszti nyílt, nyilvánosság előtti kritikáiról és kommunikációjáról

- Én nem éreztem zavarónak. Szabi kommunikációja rendben volt ezen a pár mérkőzésen, a meccsekkel, a játékosokkal kapcsolatban is elmondta a véleményét. Az a fontos, hogy ezt utána az öltözőn belül miként képviseli, akár kiemel játékosokat az öltözőn belül is, akár számon is kéri.

- Az a része tetszett, hogy mindig volt mondanivalója, a mérkőzések előtt és után is, és ezt felvállalta. Nem éreztem durvának, vártam is ezt a kérdést, hogy az a nyilatkozat (erről a nyilatkozatról beszélt - a szerk.) nekem szólt-e mint üzengetés. Nem, ezzel mindannyian tisztában vagyunk, senkinek nem az a célja, hogy mellébeszéljünk ebben a helyzetben, nagyon nagy butaság lenne, ha nem érintenénk olyan kulcsproblémákat, ami a klub körül van. Nem azért tette, mert hat meccsre szólt a megbízatása, Szabinak, ami a szívén, az a száján, engem ez nem zavart, sőt, örültem az ilyen jellegű kommunikációnak.

Arról, hogy mi volt a baj a Vidivel az elmúlt években

- Erről játékosként is sokat gondolkodtam, és amikor pályaedző voltam, akkor is. Lehet, hogy a kiválasztás nem volt megfelelő, vagy a kohézió a csapaton belül, én is azon vagyok, hogy megkapjam a választ, illetve inkább az a fontos, hogy kikre tudok számítani a jövőben, akik ki tudják mozdítani a csapatot. Ehhez megvan bőven az alany, fejben kell átállítani a dolgokat. Sokszor beszéltük, hogy nincsenek vezéregyéniségek az öltözőben, viszont van most egy olyan edző, aki ezt képviseli, neki kell felruházni a játékosokat ezzel, hogy ne csak a pályán, hanem az öltözőben is példát mutassanak.

Talán jobban kell erősíteni ezt, erőszakosabban mondani, hogy nektek nemcsak a jó játék a feladatotok, hanem a keret formálása is.

- Ezzel Szabi sokat foglalkozik, páran éltek is a bizalommal. De a játékoskiválasztásban is szeretnénk előrelépni, játszottam külföldön, vannak volt csapattársaim, akiknek adok a véleményére, ez nagy segítség tud lenni.

A Husztival való barátságáról

Mi a legnagyobb vitákat is meg tudjuk vívni, ez a barátság nem a bólogatásról szól. Belementünk a szerződésében is nagy vitákba.

- A barátságot félre kell tenni, véleményt kell tudni ütköztetni, ezt játékosként is megtettük. Az szerencsés, hogy alapból a futballról hasonlóan gondolkodunk, de napi szinten van, hogy véleményt ütköztetünk. A szakmai részét meghagyom neki a csapattal, mi felvázoltuk, mik a célok, mik az elképzeléseink. Attól egyáltalán nem félek, hogy ezt a barátság befolyásolja, hogy simulékony lesz a dolog.

Arról, mi lehet a Vidi reális célja

- A helyezésekbe, a Fradival való versengésbe nem mennék bele. Nekünk a saját környezetünkben kell rendet rakni, ki kell alakítani a jövőképet.

- Azt megszűrtük, hogy jelenleg ez a csapat hol tart, mik azok a posztok, amin változtatni kell, mi az az irány, amit egy ilyen edzővel meg tudunk valósítani. Hosszabb távban kell gondolkodnunk. Ez nem félév alatt fog megváltozni, azon van mindenki, hogy minél hamarabb arról beszélhessünk a Vidinél, hogy újra egy meghatározó csapat az NB I-ben, de ehhez házon belül sok dolgunk, feladatunk van.

Olvastad már?
A Fradi vb-kiszemeltje megerősítette, hogy Európába igazol: "Olyan klubra van szüksége, amely segít neki fejlődni"
A dél-koreai Jeonbuk Hyundai Motors 24 éves válogatott játékosa megerősítette, hogy januártól egy európai klubnál folytatja pályafutását.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Debreceni VSC
Hayk Hovakimyan
A debreceni sportigazgató elmondta, hogy alaptalanok a pletykák, melyek Srdjan Blagjoevic Loki-edzőről és az orosz élvonalbeli FC Szocsiról szólnak.
DVSC
Srdjan Blagojevic
Külföldön azt írják, hogy Srdjan Blagojevic vezetőtedző az orosz élvonalbeli FC Szocsi egyik jelöltje.
Légiósok
Gazdag Dániel
A Philadelphia is bejelentette jövő évi keretét, Gazdag Dániel természetesen a garantált szerződéssel rendelkező játékosok között van 2024-re is.
Tovább az összes átigazoláshoz