Fotó: fehervarfc.hu

Jön a rosszfiús Vidi: "Olyan karaktereket keresünk, akik hajlandók felvállalni a konfliktusokat is" - Juhász cáfolt egy súlyos pletykát

Juhász Roland sportigazgató elárulta, terveik között szerepel, hogy kimaxolják a magyar- és fiatalperceknek hívott MLSZ-ajánlást.
Nyikes Zoltán 2023. július 4., kedd 11:51
Fotó: fehervarfc.hu
Juhász Roland sportigazgató elárulta, terveik között szerepel, hogy kimaxolják a magyar- és fiatalperceknek hívott MLSZ-ajánlást.
Szerző: Nyikes Zoltán 2023. július 4., kedd 11:51

Szezonindító interjút adott a klubhonlapon a Fehérvár FC sportigazgatója, Juhász Roland, aki kezdésként még visszatekintett az előző NB I-es idényre, amikor is a Vidinek az utolsó pillanatokig izgulnia kellett a bennmaradás miatt.

– Egy hosszabb negatív folyamat csúcsosodott ki az elmúlt hónapokban a csapatnál, amelynek köszönhetően szó szerint az utolsó pillanatig izgulnunk kellett. Ez a teljesítmény ilyen körülmények között elfogadhatatlan volt, és mindenkinek önkritikusan végig kellett néznie, hogy mennyi és milyen minőségű munkát végzett azért, hogy a csapat sikeres legyen. Sajnos néhány játékoson egyáltalán nem éreztem, hogy megértenék azt, milyen nehéz helyzetbe került miattuk is a Vidi. A távozók között voltak, akik ebbe a csoportba tartoztak, most úgy látom az első hetek alapján, hogy az említett negatív folyamatokat sikerült megállítanunk – válaszolta Juhász, aki azt is igyekezett megfogalmazni, mik lehettek ennek a gyengébb teljesítménynek az okai.

Sok jó futballistánk van, de talán túl “jófiúk” ültek egymás mellett az öltözőben. Nem ütköztek a vélemények, nem alakult ki a focicsapatoknál szokásos játékos-hierarchia - pedig erre mindenhol szükség lenne. Hogy ezen változtassunk, az új igazolásoknál olyan karaktereket keresünk, akik hajlandóak felvállalni akár a konfliktusokat is a fejlődés érdekében. 

Emellett hiányoltam, hogy nem tudtuk a magunk javára fordítani a pozitív helyzeteket. Most így hirtelen a KTE elleni hazai meccset tudom mondani, amikor a gyengébb eredmények ellenére sokan kijöttek, jó hangulat volt, de mégis gyenge játékkal kikaptunk. Pedig az ilyen meccseken sokat lehetne tenni a közönség megtartásáért és bővítéséért is. De arra is volt több példa, hogy meccsek közben sem tudtuk kihasználni a momentumot. Illetve kikerülhetetlen ok a roppant gyenge idegenbeli mérlegünk is.

Bartosz Grzelak vezetőedző maradásával kapcsolatban elmondta, a szakember nagyon nehéz helyzetben vette át a csapatot, a kitűzött cél teljesült, hiszen az NB I-re készülhet a Vidi ezen a nyáron is.

– Szerződése, ahogyan azt a bejelentéskor közzé is tettük, a 2024/2025-ös szezon végéig érvényes, és egyik félben sem merült fel, hogy ne folytatná a megkezdett munkát. Folyamatosan kapcsolatban vagyunk és természetesen napi szinten beszélünk, látom, hogy ezalatt a néhány hónap alatt igazán megszerette a klubot és a várost, megfelelő embernek tartom arra, hogy egy fiatal, jó mentalitású csapatot rakjon össze – folytatta a sportigazgató, majd a Garancsi István klubtulajdonos által is felvázolt jelentős változásokról is szót ejtett, ami a sportigazgatói munkára is hatással van.  – Ez így van, természetesen erről az elmúlt hetekben sokat egyeztettünk. Tudom, hogy milyen keretek között mozoghatunk a játékospiacon, biztos vagyok benne, hogy így is sikerül megfelelően erősítenünk az átigazolási időszak végéig. Sokan távoztak a csapattól, szükség volt már egy nagyobb vérfrissítésre. Érthető, hogy Spandler Csaba és Franck Bambock leigazolása után még további bejelentésekre várnak a szurkolóink, a háttérben minden nap azért dolgozunk, hogy az új játékosok minél hamarabb csatlakozni tudjanak a kerethez. Az eddigi két új igazolás a tengelybe érkezett, de a pálya közepén szeretnénk még tovább mélyíteni a keretet. Az alapvető célunk pedig az, hogy minden poszton legalább két használható opciója legyen a szakmai stábnak az átigazolási időszak végére.

Juhász kiemelte, az újjáépítés időszaka következik, fiatal, mentálisan erős játékosokat keresnek, akik fejlődni akarnak és készek ezért sokat dolgozni. A sportigazgató szerint továbbra is minden lehetőség adott a klubnál ahhoz, hogy a játékosok a lehető legtöbbet hozzák ki magukból, olyan csapatot szeretnének a pályán látni, akik képesek az első perctől az utolsóig egymásért, a klubért és a szurkolókért küzdeni.

– Nekik ezúton is köszönöm, hogy az előző szezonban a gyengébb eredmények ellenére kitartottak a csapat mellett és biztattak minket. Hiszek benne, hogy annak ellenére, hogy a következő szezonban valószínűleg nem a dobogóért küzd majd, büszkék tudnak majd lenni a csapatra, annak karaktere és teljesítménye miatt – folytatta a korábbi kiváló védő, akinek több olyan játékostól is el kellett köszönnie, akivel nem is olyan régen még együtt küzdött a pályán. – Ez is a munka része. Más-más okok miatt, de valóban olyan labdarúgókkal is azt kellett közölnöm, hogy a nem hosszabbítunk velük, akik sokat tettek a Vidiért. Sajnos, vagy nem sajnos, ez hozzátartozik a labdarúgáshoz - ezt megtapasztaltam a saját bőrömön is az Anderlechtnél, amikor hét év után az akkor érkező vezetőedző már nem igazán számolt velem.

Tudom, hogy jelent meg olyan cikk, amely szerint például Kovácsik Ádám az internetről tudta meg, hogy nem hosszabbítunk vele, de már napokkal a bejelentés előtt beszéltem Ádámmal is, akivel azóta már egyébként tisztáztuk is a kialakult félreértést. Őt és a többieket is bármikor szívesen látjuk Sóstón, hiszen fontos részei a Vidi történelmének.

Sok fiatal készül jelenleg az első csapattal, a DAC ellen a második félidőben többen első alkalommal léphettek pályára a felnőttek között. Ők jelenthetik a Vidi jövőjét? - olvasható a kérdés a klubhonlapon.

– A felkészülés ezen időszakában mindig több fiatal kerül fel az első csapathoz edzésekre, hiszen a válogatott játékosaink ilyenkor még nem tudnak csatlakozni a kerethez. A lehetőség adott, a srácokon múlik, hogy élnek-e vele, de nem szeretnék túl nagy terhet rakni egy 16-18 éves játékosra se azzal, hogy olyan nagy szavakat használok velük kapcsolatban, hogy ők a Vidi jövője. Azt viszont bátran ki merem jelenteni, hogy sok tehetség focizik piros-kékben, várom, hogy ki, vagy kik tudják megtenni azokat az extra lépéseket, amelyek ahhoz kellenek, hogy meghatározó NB I-es játékosok legyenek. Terveink között szerepel, hogy “kimaxoljuk” a köznyelvben egyszerűen csak magyar- és fiatalperceknek hívott MLSZ-ajánlást, tehát abszolút nyitottak vagyunk arra, hogy lehetőséget kapjanak azok a fiatalok, akik ezt kiharcolják maguknak az edzéseken, a felkészülési meccseken, vagy éppen az előző szezonban is jó teljesítményt nyújtó NB III-as csapatunkban – zárta az interjút Juhász.

Olvastad már?
Itt a fordulat Kerkez ügyében: A Benfica helyett egy BL-induló topligás csapattal tárgyal az Alkmaar - sajtóhír
Külföldön azt írják, hogy a Lazio már megkezdte a tárgyalásokat az Alkmaarral és nagyon jók az előjelek Kerkez klubváltására.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
RB Leipzig
Orbán Willi
Sajtóhírek szerint Orbán Willi hamarosan szerződést hosszabbít Lipcsében.
Ajka/Vasas
Schindler Szabolcs
Ahogyan azt honlapunk előre jelezte: távozott a Vasas tartalékcsapatától Schindler Szabolcs és az NB II-es Ajka vezetőedzője lett.
Ferencváros
Profi szerződés
A Ferencváros profi szerződést kötött Bagi Ádámmal, a 17 éves támadó 2019 óta erősíti a klubot.
Tovább az összes átigazoláshoz