Fotó: dehir.hu

Megye I-es játékos kapott válogatott meghívót

Bekerült a pakisztáni válogatott bő keretébe és részt vehetett a márciusi edzőtáborban Hamza Khan, a DASE védője.
Nyikes Zoltán 2023. március 30., csütörtök 17:52
Fotó: dehir.hu
Bekerült a pakisztáni válogatott bő keretébe és részt vehetett a márciusi edzőtáborban Hamza Khan, a DASE védője.
Szerző: Nyikes Zoltán 2023. március 30., csütörtök 17:52

Javarészt hazai és külföldi egyetemisták alkotják a Hajdú-Bihar Vármegyei I. osztályú DASE együttesét, amelyből meghívót kapott a pakisztáni válogatott márciusi edzőtáborába Hamza Khan. A Debreceni Egyetem gazdálkodás és menedzsment szakos hallgatójának álma vált valóra azzal, hogy magára ölthette a címeres mezt – írja a dehir.hu.

– Edzőtáborban lehettem válogatott játékosokkal és rengeteget tanulhattam a társaktól és az edzőtől is. Nagyon hasznos volt az ott eltöltött idő. Mindig csapatjátékosnak tartottam magam, de bekerülni a keretbe és a nemzeti csapat sikeréért dolgozni egészen más, fantasztikus érzés volt – mondta el Hamza Khan.

Hamza végül nem került be a végső, 23-as keretbe, de így is örök élmény volt számára a válogatott összetartás. A védő második éve erősíti a DASE-t, korábban játszott a pakisztáni élvonalban, fiatalabb korában pedig Angliában és Üzbegisztánban nevelkedett.

Edzője, Kovács Miklós szerint a klubcsapatában nyújtott teljesítménye alapján játékosát megérdemelten hívták meg a pakisztáni edzőtáborba.

– Hamza jó mentalitású, az edzésen és a mérkőzésen mindig a maximumra törekszik. Megtaláltuk a posztját is az utóbbi időben azzal, hogy baloldali belső védőt játszatunk vele, mert jól fejel és a bal lába is kiváló – jellemezte játékosát Kovács Miklós vezetőedző.

Hamza Khan célja, hogy játékával kiérdemelje a válogatott meghívót a következő összetartásra is, hogy bekerüljön a szűkített keretbe. Ami pedig a klubcsapatát illeti, habár nagyon jól érzi magát a DASE-ban, fejlődése érdekében bízik benne, hogy hamarosan szintet lép és bemutatkozhat a DEAC NB III-as együttesében.

Olvastad már?
Szoboszlai már annyit ér, mint Lewandowski, de volt durvább magyar ugrás - a legértékésebb válogatottjaink
A német, illetve nemzeközi átigazolási portál, a Transfermarkt frissítette (becsült) árlistáját a 2024-es Eb selejtezőinek első két fordulója után.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Kisvárda
Újabb érkező
Budafoki kitérővel Zalaegerszegről érkezett a középpályás, Soltész István, aki felnőtt szinten most először játszhat egy csapatban fivérével, Dominikkal.
Kisvárda
Új igazolás
A klub harmadik nyári szerzeménye a 29 éves kapus, Hrabina Alex, aki legutóbb az NB III-as Tiszaújvárosban játszott, de az NB I-ben a DVSC színeiben is szerzett tapasztalatot.
Mezőkövesd
Új igazolás
Szerződtették a román-magyar kettős állampolgárságú középpályást, Krausz Raul-Zorant. A 28 éves játékos az előző idényt Pécsen töltötte, de megfordult már Siófokon és Kazincbarcikán is.
Tovább az összes átigazoláshoz